mari mencari....

Google
 

Thursday, December 1, 2011

hitam purple...




hello...
kehehehhee..tetiba je kan. biasanya gambar budak hitam tu, tetiba hari ni gambar budak purple le pulak. saje je nak tukar2 kaler. tu bear tu saya dapat masa balik kampung muar dulu tu pergi beli2 kat pasaraya borong sakan namanya. beli sekian2 harga dapat le patung tu. bagi kat anak sedara obek le baby, bagi dia main. kecik je bear tu tapi cantik le kaler ceria kaler purple. eh... rupanay pasaraya borong sakan tu barang dia murah2 la ye. huhuhuhuhhu.. ketinggalan zaman betol saya ni. baju2 budak2 kecik tu murah2 belaka, seploh hengget pun ada. biar betik. masa tu saya saje je belikan baju untuk budak2 kecik tu kan. saje la, baju murah2 buat basahan. hahahahhaha... nak beli memahal tu belom lagi le nampaknya. jadi le ye... sampai sekarang bear tu ada je kat rumah mak johor. mmmm.. ok la tu...
~~
so, nak cerita apa hari ni? takde cerita la. malam tadi pergi rumah kawan obek sebab dia ada buat birthday party untuk anaknya. ooooo... saya pergi dah malam le kan bila le masa nak pergi sensiang hari tu. majlis start lepas asar katanya. ye la.. dah namanya birthday bebudak harus le ikut timing budak2 cergas kan. buat malam kang camne lak bebudak nak datang. hahahhaha... saya sampai sana dalam pukul 8pm macam tu. majlis pon habis, tapi sebab dah janji nak datang tu kena la datang tunjuk muka. mmm.. ada menu mihun/mee sup, mihun goreng, puding jagung, agar2 milo nampaknya, air asam boi. tu je la. maybe ada banyak lagi menu tapi sebab saya dah sampai lewat makanan dah habis le kan. hahahhaha.... takde belikan apa pon untuk budak2 tu, bagi angpow je la. budak tu budak pompuan, kembar. huhuhuhuhhuh... sure meriah majlis tu agaknya sebab nampak aa banner2 belon2 semua gantung. bestnya. so, sampai je duduk kejap dan makan. saya makan mihun sup pening. sebab apa namanya pening, sebab pak aji banyak sangat lor.. tengah makan pon dah pening dan tekak dah kembang tapi tahan je la. minum air banyak2. mujur dia ada bagi air teh o panas so minum teh o tu banyak2 untuk hilangkan rasa tak sedap tekak tu. borak2 pungpang2, pukul 10pm balik. ye la..tuan rumah pon dah penat nak kemas rumah segalanya kan. mana nak kemas rumah lagi, dah le kebetulan air takde!!!! haru betol la jawabnya orang baru lepas majlis takde air camne nak basuh pinggan cawan piok semua tu. adoiiiii.... on the way balik ngadu kat obek rasa macam terawang2 je. obek dah tau dah sure penangan pak aji tadi tu. balik terus tumbang. pagi ni tak boleh bangun. mata bengkak macam baru lepas meraung beriya. huhuhuhuuu.. obek pon terkejut tengok mata saya bengkak sangat. sembab. tekak pon haussssssssss sangat rasanya. haaa..memang kompom penangan pak aji tu. aduhaiii... perlu ke tekak pak aji tu banyak2 dalam makanan? kalo takde tu tak boleh ke? anywwayyyyy..... lama juga mata bengkak muka sembab ni.. dah petang ni baru surut. huhuhuhu.... takpe la.. kenangan namanya tu.
~~
apa lagi nak cerita? masa tengah type ni hari dah start hujan. guruh grunggg grungggg.. menakotkannnn. saya ni dah tentu2 le penakot hujan. malam ni entah nak makan apa. takde mood la nak makan apapon... sebab tadi lunch ada dating dengan obek. muwahahhahahahha... tu yang tetiba jadi kenyang terlebih tu kan. huiii..bukan senang nak dapat lunch dengan obek tu. once in a blue mood kaedahnya. sesekali kena la ada surprise dating kan dari pasangan. apa kata koran pon buat macam tu. tetiba je terjah kan datang opis buat lunch date. mesti menceriakan hari anda. cuba jangan tak cuba.
~~
nezha? biasa la budak tu. nampak macam dia tergaru2 lelebih pulak dah 2 hari ni. so, pergi tangkap dia dan check. mmm.. biasa la kalo dok terkurung dalam rumah hantu kecil memang cepat dan suka je nak datag menempek. makanya... harus disembur dengan ubat seberapa segera. akan tetapi, itu budak itam sudah faham kalo nampak saya pergi ke kabinet tempat barang2 dia dan ditambah pulak dengan nampak saya pegang botol biru tu harus le dia mencicit lari menyorok bawah meja. sabor je la. degil bukan main. ahhhh.. tak dulik. sayang anak mesti nak kena dera dia sikit, tak boleh dibiarkan kalo tak nanti hantu kecil akan merebak dan menyusahkan diri kemudian hari. so, tangkap juga dia dan pegang dengan sepenuh tenaga sebab dia pandai meronta melepaskan diri. kasi spray baikkk punya kat dia. baru kelam kabut dia. hahahhahaha.. ala... sebab sayang le kena sembor2 selalu nezha.. bagi awak bersih sihat tanpa hantu kecil, kalo tak sayang tu saya biarkan je. tapi heran la.. si samseng yang dok kat luar tidor entah kat mana tu bersih je bulu dia takde pulak hantu kecil kat badan dia. mmmm.. tu la saya kata, budak2 yang dok kat rumah ni terlebih manja maybe tak reti berdikari nak bersihkan diri sendiri sebab dah terbiasa dibelai2. agaknya la...
~~
obek? seperti biasa tengah buzy. kerja, kerja dan dugaan melanda. biasa la orang dengki2 ni banyak je. sabotaj sana sini. terima kasih. buat susah2 je korang buang tenaga dan pikir macam2 nak sabotaj kerja obek. kesian kat korang kan. dah tua bangka pon tak reti2 nak berpikir camne nak cari rezeki dengan cara yang betol, bersih dan benar. kesian betol. hishh.. ishh.. ishhh... takpe..nanti kena batang hidong sendiri baru le padan muka. buat sementara ni terima kasih lagi sekali sebab selalu je susah2 buat benda yang bukan2 nak mengenakan orang. bertambah2 luas rezeki obek. bukan macam korang, bertambah2 sempit sebab selalu je dengki kat orang. so, kalo rasa2 dah nak insaf tu kami terima je maaf korang dengan tangan yang terbuka. tu pon kalo korang insaf le kan. hehehhee... peace!
~~
okla.. tulis panjang2 pon bukan ada orang nak baca. sendiri tulis, sendiri baca. nak suruh kucing baca pon kucing pon buzy je melalak tak tentu hala kat luar tu. merayap je. bila lapar tau pulak balik rumah makan. ggrrrrr.. degil2 pon tetap saya sayang semua...
~~
i love you obek..
i love you nezha..
i love all of you..

4 comments:

Irfa said...

saya datang baca :-)

teruk penangan pak aji tu yer?
sian awak

starzieti said...

comelnye teddy bear tuh. purple. my feveret kaler tuh. hee. :D

meowwmania said...

hahh kat Sakan ada jual baju baby ekk...baru tau jugak thanx for the info hehe


aigoo nezha bulu kamu tu udah la kembang setaman kalo kutu masuk boleh sesat woo.... :D

saya said...

irfa--lama dah tak jenguk sini ye. hehehe.. selamat membaca!

zieti--saya pon suka purple jugak. hehehe...

meoww--tu la pasal jenuh nak memberus bulu dia.