mari mencari....

Google
 

Wednesday, January 25, 2012

pergi kenduri kahwin kat ipoh...




hello....
amboi, amboi, amboi.... lama betol kan takde entry yg bergambar2 ni. kali ni baru le boleh menjelma gambarnya. huhuhuhuuu.... so, apa cerita korang cuti2 cny ni? mesti meriah tu. saya suka je makan limau2 tu. pas tu sakit perot. rasakan la diri sendiri yang buat. hahahha...
~~
so, seperti yangsaya cakap hari tu.. nak le buat entry pergi kenduri kawen kat ipoh tu kan. mmmm... jalan2 best la tapi penat sebab masa tu kan cny.. so, jalan jem. biasa le tu. macam le tak biasa mengadap jem pulak. echechehhhhh... obek kenkononnya nak keluar rumah pepagi katanya.. pukul 7am dah nak keluar sebab nak elak jem. nan hado le.. obek mana reti kuar rumah cepat. last2 pukul 930am jugak baru nak bergerak. pasang siap2 lampu sebab dah tau dah mesti balik lambat punya. tak pasang lampu kang ada lak makhluk hitam yang mengamok dalam rumah kang. haru jawabnya. perjalanan lancar. cuma ada 4 accident yang terjadi. kesian. entah la.. masing2 ada hal tu yang jadi kemalangan agaknya.
~~
al-kisah... sekali tu sampai le ke ipoh... dah siap2 pegang kad jemputan ni nak carik jalan. kat kad tulis masok tol tambun. wokeh.. yangkami ni pon menonong2 le ke depan. dah nampak ada tulisan signboard ipoh punya besar. tapi konfiden punya pasal.. tak masok. kononnya depan nanti ada lagi jumpa tol tulis tol tambun. hujung2 nan hado!!!!! terus ke kuala kangsar peginya. ya tuhannnn.. punya la lama tak ke ipoh rupanya exit tol tu dia dah ubah ye? hahahahhahaha... rupanya kena masok tol yangtulis ipoh besar2 tu dalam tu baru le ada simpang2 bagai. mana le makcik tauuuu.. peta kat kad kawen pon macam hampeh ni. ini boleh mendatangkan kemarahan ni. dah le perot lapar kan. nak kena pengantin ni. hahahhahaa..... so, ke kuala kangsar le kami berpusing. takpe la..jalan2 amik angin sambil tengok gunung2. huhuhuhu....




ni masa on the ke ipoh tu kan. konon2 amik le gamabr yangada tulisan ipoh tu. huhuhuhuuuuu... nakamik gamabr air terjun tepi highway tu sekali tak sempat. dah kata guna hp cop kapak mana le nak cepat2 on camera tu nak amik gambar air terjun. ingat dalam ingatan je la. hehhehe... so, bila dah masok balik ikut tol apa ntah namanya tu.. baru le carik jalan nak ke rumah pengantin. cari2k pusing2 jumpa juga akhirnya. again, peta di kad tak membantu sangat. haiyarkkkkkk... mujur saya ala2 ingat2 lupa coz rumah pak ngah kan kat ipoh, so ala2 tau gak le nak pusing2 town tu camne. belasah je la. so, dipendekkan cerita... sampai le kami. sampai2 je terus salam2 pengantin. masa tu pengantin dah habis makan dah pon. kami yang terlambat tiba. hehehhee.. so mari kita makannnnnnnnnnn.....






tak tau apsal tetiba gambar budak itam ni ada muncul kat sini. sepatutnya gambar dia kat atas sekali tadi. entah la labu.... ok..so menukat rumah pengantin ialah.. nasi minyak, nasi putih, ayam goreng, rendang daging, dalca, ulam2, sambal belacan, buah tembikai, air sirap. paling best ada rojak buah. wahhhh.. saya tambah rojak buah sampai 2 kali. hehehhe.. pas tu dapat gak ice cream. bestnyaaaaaaaaa..... so, lepas makan2 borak2 le dengan kenkawan. kawan2 obek saya tak berapa kenal. so borak gitu2 je la. borak dengan pengantin, tangkap gamabr dengan pengantin. tapisilaple tak amik guna hp saya juga kalo takboleh letak gambar pengantin kat sini. pengantin pakai baju kaler silver grey. cantikkkkk.....



ni taktau apa motifnya... saja la nak tunjuk gambar2 gunung2 tu kan. kat kl mana ada gunung2. bangunan2 tinggi ada le. huhuhuhuuu... belasah la... cantik je tengok gunung. pas tu berangan kalo le terkena tinggal kat atas gunung tu camne nak turun? haaa..sudahhhhhh.. harus menangis dulukan. dok memikirkan itu pulak sepanjang perjalanan tu. entah hapa2 je saya ni. so, majlis adalah meriah. goody bag dapat cupcake & sumi jelly. hehhehee.. kat siru gak saya dah habis bedal sumi jelly tu. ye la.. dok tunggu lama sangat obek berborak,penat le makcik tunggu. rasa macam boleh makan nasi lagi sekali. tapi... pengantin pompuan adalah sporting. dia nyanyi2 you olls..... hehehhee.. wah...



ni le gambar pengantin masa tengah nyanyi. lagu apa ntah, lagu omputeh. 2 lagu dia nyanyi. suara boleh tahan la. kitaorang menyakat pengantin lelaki suruh nyanyi duet sekali. dia kata, korang jangan.... sia2 je aku baling baju la seluar la atas bumbung pagi tadi.. kanghujan kang korang gak payah nak balik kl. hahahhahaha.... macam2. lepas tu ramai le pulak yang berminat nak menyumbangkan suara yang betol2 sumbang tu. ya tuhannn.. bagai nak pecah perot gelak. lawak betol tapi ok la kan..majlis jadi meriah dengan orang2 yang happy go lucky & sempoi macam tu. hehehhee...




ni lagi gambar pengantin tengah nyanyi. saya amik jejauh je la. mana berani pegi dekat2. huhuhuhuuu.. maluuuu.. dalam pukul 530pm macam tu kami pon bergerak pulak. bukan balik. tapi nak ke kuala kangsar sebab obek merengek nak makan laksa kuala tepi sungai tu. huhuhuhu.... tunggu next entry pasal pergi kuala kangsar.
~~
so, gitu le al-kisahnya pegi jalan2 ipoh tu. best. saya suka je pergi rumahorang kawen. meriah! tapi satu la nak diingatkan kepada bakal2 pengantin sekelian. tolonglahhhh... tolonggggggglah buat map yang betol2 orang boleh paham, bukan diri sendiri je yang paham. kalo traffic light tu ada 5, letak le 5, jangan le letak 1 je. landmark2 penting tu kasi le letak.... peta ni gunanya untuk membantu orang yang tak pernah pergi area situ. kalo orang area situ2 je takyah le bagi map bagai... ayooyoyoyooooo....
~~
ok la.. nanti sambung lagi. hehehhe... see you next time!
~~
i love you obek..
i love you nezha..
i love all of you..

















3 comments:

meowwmania said...

ayoyoyo...manyak betul la pasal itu map :p

nezha busok!! heheee
bebudak belakang pe kabar?

Ummi said...

tambun dah dah area rumah akak dan tempat keje akak kat tambun tu, sunway city, kalau nak pergi ipoh kena keluar kat tol kat rumah akak, ipoh selatan

lain kali roger ye kalau datang ipoh

saya said...

meow--tau takpe.. pening kepala if map tak betol dan kita pon tak tau area tu. hehehhe..

ummi--roger2.. insyallah.. nanti ada lagi nak pergi lagi tu. tungguuuuu...