mari mencari....

Google
 

Monday, March 26, 2012

kuciku glenn buat hal pulak...

pic credit google image


hellooooooooooo...
uwuawauwauwaaaaa... ni cerita semalam tau. semalam, kononnya saya nak keluar awal sikit la coz nak pegi pasar malam. siap dah sms obek ni inform nak pi pasar malam dan tanya dia nak makan apa. nak apam balik dan laksa katanya. ahhhhh.. asyik menu tu je takde ke tingin nak makan benda lain? takpe2.. layankan je la. so start le kuciku comeli yang nama glenn ittew. start punya start ok la.. dah nak gerak nih, so reverse, sementara reverse nak ke depan semula tu sekali enjin mati. lorrr... ingatkan kenapa, tersalah tekan button ke hapa ke kan, so relax je lagi sekali tu haaa... pusing2 kuinci takmau bernyawa dah glenn tu. wahhhh... apa lagi, panic le makcik. dah le terlentang tengah jalan kereta tu. huhuhuhu... sedihnyaaaa. oh glenn...kenapakah dikau mengujiku sedemikian rupa. owhh..tidakkkkk!!!!!
~~
so, call obek, ngadu le kan. habis tu ke mana lagi nak dihadapkan. bukan ada kedai dekat ke apa ke. uwaa..takot. then obek kata kejap lagi 5 minit dia call back. fuhhhh.. lega, after 5 minutes dia call balik cakap dia dah minta tolong staff dia datang tolong tengokkan, mujur kebetulan mamat tu on the way ke area saya tu kan. obek kata bateri kong tu. saya kata, takkan le pulak sebab tadi start ok je. just tetiba je dia kiok. how come bro?? so, tunggu je la budak tu. huhuhu...
~~
lebih kurang 1 jam tu budak tu pon sampai. dia check2 bateri kong le katanya. saya dalam kereta tu memang ada je siapkan jumper, tapi nak dicocok ke mana pulak? nak kena ada bateri extra or ada kereta depan tu baru le boleh dicaskan bateri yang kong tu kan. hehehhehee... so dia tolong buatkan. kejap je dah boleh start balik. fuhh.. lega. terima kasih daun keladi. so, dia kasi test2 kejap, pusing2 kejap area tu then dia kata ok, dah boleh drive dah. saya still takot la, ye la maunya tidak, buatnya mati enjin lagi kat trafik light tetengah jem tu apa nak dikata. tak pepasal glamer je kang. glamer tu satu hal, buat orang sakit hati je..boleh membangkitkan kemarahan orang ramai kalo gitu caranya. ye la.. mau tak hangin, dah le jem orang balik kerja, kereta rosak tetengah jalan. huhuhuhu.. mintak dijauhkannnnnnn... so, budak tu kata takde apa la.. dah ok dah. nak pi pasar malam pon dah boleh dah. hehehe.. wokeh. saya cakap kat dia upah nanti mintak kat abang ko ye. huhuhu...saya tak pernah bahasakan obek as boss diaorang or apa ke, mesti panggilkan abang. obek pon tak mau layan staff macam staff, layan macam adik2 je. bagi happy kerja. tapi berbatasan la kan, tak le terlampau2 kang kena pijak kepala pulak. anyway.. sapa pon sengal. apa le saya tak huloq je kat budak tu $10 ke apa ke. entah apa yang saya pikirkan entah la. tak perpikir lansung. bila dah gerak dah inform obek semua dah settle baru le teringat, lansung tak terpikir apa pon. ayoyoyoyoyoooo..mesti budak tu sumpah seranah saya sebab saya tak bagi apa2. uwaaaa.. sorry la. nanti minta le kat obek upah kau tu. so, dah pesan juga kat obek bagi la dia apa2 belanja makan ke apa je. owhhh.. so kekawan, jangan jadi macam saya ye. if orang dah tolong tu hulur2 la. kalo tak nanti sesal je bila mikirkannya.
~~
so, pergi juga le pasar malam wwalopon jantung masih dupdapdupdap..takot kereta berenti lagi kan. sampai pasar malam, beli2 semua time nak balik tu, tu diaaa... berkilo2 bismillah baca takot kereta tak boleh start lagi. mujur boleh, dah terus balik rumah. sampai tak berenti pon nak isi petrol. takotttttt... hehehhehe.. malam tu, malammmmmmmmmm pukul 11pm baru obek balik. laksa beli kat pasar malam dah sejuk, apam balik dah kejung, beli jagung bakar dah kerepot punya lama tunggu dia balik lambat sangat. hangin betol la. ggrrrrr...
~~
so, balik ngadu kat nezha. owhh..mamat tu tak pedulik apa pon. tapi malam tadi mulut dia punya le bising asyik mengeow2 je. entah le apa kenanya. nak kata tak cukup makan, dah habis 1 pinggan tu saya tengok kosong, nak kata stress tak kuar, dah saya bawak kuar ke pagar. pagar je la. lelebih kang tak siap lak keje saya. hahahhahaha....
~~
hari ni nak kereta dengan obek. ala2 manja la konon. puiiiiii.. cakap je la penakot dan pemalas drive. merasa lah. takpe la kan, sekali sekala bukan hari2 pongggggg....
~~
so, to my kuciku comeli glenn (glenn tu nama kereta saya la.. nama kereta pon glamer apa..) next time tolong jangan bagi jantung saya berhenti jugak. kot nak rosak ke apa ke please, please, pleaseeeeeeeeeeeee bagi signal tanda2 dulu ye supaya saya bersedia. dan, kalo nak rosak please rosak masa obek ada dekat2. takmau la susahkan orang lain pulak. owhhh.. walocamne pon.. syukur sebab rosak sikit je. tak le yang major2 ke apa ke. syukur...
~~
tu je la nak cerita. hehehhehehe.... gambar nezha still takde ye sebab cable still tak jumpa2 lagi. apa kalo boleh dicocokkan kabel letrik 3/0 gauge 200 amps tu senang le, ada je kat stor tu. huhuhuhuuuu...
~~
i love you obek..
i love you nezha..
i love all of you...

4 comments:

MOKCIK AZWA said...

Hadoi memang menakotkan kan... azwa dah pernah kena..dua kali..mujurnya terkena masa kat pejabat, tapi selalu waktu yg extreme..tengah2 malam huhuhu..hahaha.. mujur ada pak guard sudi membantu..

zh-ena said...

mmg takut klu kereta buat hal di tgh2 jln

KucingMalaysia said...

nasib baik masih drumah, kalau dah sampai ke pasar malam, otw balik ? GULP !

saya said...

mokcik--tu la.. memang kalo kejadian mesti pada waktu2 extreme je. hehehe...

ena--takot kan?

KM- hehhehehe.. saje dia nak bagi suspen je.