mari mencari....

Google
 

Thursday, May 3, 2012

cerita hari khamis..

hello...
apa cerita? alalalalaaaa...macam2 cerita la kan. camne cuti last tuesday? ok? hehehehehee.. mesti best la tu. so, hari ni hari khamis, esok dah jumaat. kejap je kan masa berlalu sekarang ni.
**
apa nak cerita ni pon takde idealah. mmmmm..hari ni masak dinner. simple2 je. masak kicap ikan je. sebab ni yang paling senang, cepat dan sedap. hahahahahaa...dasar pemalas betul la. ehh...apa pulak malas, rajin la tu. walopon cuma masak kicap ikan, tapi tenaga untuk mengemas selepasmaktiviti masak adalah sama je dengan dibandingkan kalo masak rendang. muwahahahahaaa...owh, dan buat juga sotong goreng tepung. takde ikut resepi memana, main hentam je la. golek je kat tepung goreng ayam kfc yg ready made tu, habis cerita. janji ada tepung, ada sotong. jadi la sotong goreng tepung. sesambil masak potong buah betik, sesambil tu sepotong2 masuk mulut. aduhhhhhh...sedapnyaaaaa...sejukkkkk. rasa macam menyerap menyebar je kat seluruh paru2 masa menelannya. hehehehee..kebetulan hari ni panas pulak ye. ganti kan semalam. semalam hujan, so hari ni panas. syukur. by the time siap masak, betik sebelah pon dah selamat masuk perut. tak pasal2 kena potong yang balance tu untuk obek pulak. hahahahahahaaa... obek balik cepat hari ni, pukul 8pm dah balik. nalik je terus makan, then dia siap2 lagi pegi keje lagi. so now, im alone with nezha sambil tengok cerita mr.bean!!!!!
**
apa lagi nak cerita ni. mmmmm..takde apa la kot. tu je la. nanti sambong cerita lagi. love all of you.

2 comments:

MOKCIK AZWA said...

Wah best tu sotong celup tepung.. hehehe..nak cikittt...

betik, suka makan , tapi kena makan sikit2 jer nanti mulalah sakit perut nanti hehehe

cian obek kerja siang malam ek..

Hazelsyd said...

sedapnyer betik sejuk2..manis2 pulak tu..huwaaa