mari mencari....

Google
 

Thursday, May 24, 2012

demam...

hello..
takde apa nak cerita, cumanya demam dah dari hari selasa malam sampai le sekarang. complete package okeh dengan selsema dan batuk kungkungkung... adoii...tekak perit, sakit, mata pon macam bengkak semacam, baring salah, duduk salah, semua tak kena. tapi dalam tak kena tu bila dapat tido lena tak menyedor dunia. huhuhuuu... takpe la.. dah lama juga saya tak kena demam teruk macam ni. setahun lebih rasanya. kira ok la tu kan, kira dah cover semua demam tahun2 yang dulu so harapnya dapat juga cover untuk demam tahun depan sekali. chewahhhhh... bila dah demam makan pun kureng, biasa la tu tapi paksa diri untuk minum air kosong bebanyak. takpe pi toilet selalu takpe, asalkan minum air.
**
nezha? huh mamat tu tak membantu lansung. dia pulak yang mengalahkan orang demem ni. makan tido berlebihan le dia tu. geram sungguh. semalam minta tolong obek picit2 badan sebab semalam memang totally out betul. flat habis. tido seharian. badan bila dirasa panas, tapi saya menggigil kesejukkan. tetengahari pukul 2pm pon tido berselubung. biar betikkkk.. dengan batuk kongkongkong lagi, dengan selsema achumachum lagi, yang meleleh tu jangan cerita la, meriah sungguh. kira habis le segulung toilet roll tu semalam. hehehehe. haa...back to cerita minta tolong obek picitkan tu,memang salah permintaan sungguh la. masa tu dia tengah tengok badminton piala thomas ke apa. masa tu malaysia le apa ke nama mamat tu liew daren ke entah le kalo tak silap, tengah lawan dengan lindan. habus tuuuu...kan ke dah terang nyata kalah, dah badan saya pulak jadi dia lepaskan geram adoiiii...ni bukan nakmtolong picit namanya, ni nak bagi lagi demam jawabnya. adoihai... dah tu sambung lak beregu sapa ntah, kalah juga. pas tu roslin hashim pulak..kalah jugak. mujur tak patah tulang saya, berkeriuk2 dah. orang dah le demam bertambah sakit. nanti la esok obek demam saya picit kuat2 bagi dia pulak sakit. hehehehe... geram betol obek bila semua kalah semalam. hehehee..apa boleh buat. berlatih dan berlatih dah. sampai 4 penjuru alam dah pergi berlatih but still kalah gitu.. takde rezeki gamaknya nak menang. zaman kegemilangan badminton dah berlalu aknya.
**
ehh..tadi cakap takde benda nak cerita, sebab demam, sekali dah melalut pasal badminton pulak. ok lah, nak rehat la. belom berapa sihat sangat cuma tetap menggagahkan diri sebab takmau terikut2 sangat dengan sakit ni. nanti lemak jadinya. cuma masih tak larat. gigil2 je lagi ni. malam pon tido ngigau2 mulut berbunyi obek kata. dia kata le, kalo dia tipu tu kira saya tipu lekan dah kata saya tido takkan saya sedar pulak. tapi saya rasa ye kot, sebab memang peel saya kalo demam panas mulut meracau. haippppp...nak kena cover ni mana tau kot tersebut tempat sorok duit kang habis obek kidnap kang. hehehhee... ok, nak rehat dulu. nezha baik, dia tido je kat kelapa saya all the time. sayang budak mondok tu. sayang obek juga. tq tolong picit....

4 comments:

zh-ena said...

jgn lupa mkn ubat :D

MOKCIK AZWA said...

get well soon

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

hai,

dah baik ke demam nya..

Rindu entry kehamilan saya kot?? saya dah update banyak2 untuk awak dan kawan2. Nanti dah okay, baca ye :)



Salam sayang,
bilaupttestmulapositif.blogspot.com

Ummi said...

Leeya,

akak demam last week :(

skrg ni memang weather tak berapa nak elok kot, ramai yang sakit

get well soon