mari mencari....

Google
 

Tuesday, June 26, 2012

cerita pasal last weekend...

hello...
lama pulak rasanya tak menulis. hehehehe...seminggu jugak la rasanya. alalalala...tak sempat la. menulis di blog takde, tapi jalan2 baca blog ada. seronok baca kisah orang..macam2 peristiwa. ok..sekarang nak cerita peristiwa saya pulak.
*
last sunday kan ada buat kenduri sikit. dah nak ramadhan ni ramai je yang buat kenduri arwah tahlil dan macam2 le. rumah ma ponbuat juga. seperti biasa...saya dengan ma le jadi tukang masak, kami juga le jadi tuan rumah. hehehehe..penatnya jangan cerita. macam nak pengsan. ramai juga yang hadir. kawan2 obek pon datang juga. syukur semua berjalan lancar. obek ngelat dia lari tak buat kerja. gggrrrrr.geram betol.  nanti dia nakkena ni. huhhuuuu...lepas siap kenduri kemas semua bagi settle. ye la...saya tak senang hati if tak kemasbagi settle sebab ma tinggal sorang takkan nak dia pulak yang kemas. melampau letu. habissemua periok kuali lap lantai sidai kain serah kemas segalabaru le saya gerak balik. gerak dalam pukul 7pm. balik rumah dah satu kerja pulak nak mengemas sinezha mondok tu. ya tuhannn...al-maklum..member kenatinggal 2 hari, dah macam pasar borong rumah saya tu dikerjakannya. apa nak buat, sayang punya pasal kemas je la. dari pagar dah dengar suara dia menjerit. hehehehehe...tau takot. muka je majcam gangster, tapi penakot ya tuhan....malam tu ingat nak tido mati, sekali tertengok bola la pulak. pengsan!
**

3 comments:

meowwmania said...

hehe..mujur kite tak minat bola

pelok cium utk si nezha busuk! lama tak nmpk dia

ishy77 said...

"tertengok" tu yg xbleh blahh..hahaha

MOKCIK AZWA said...

baru sekali azwa tertengok bole ni masa siaran piala dunia 10 tahun lalu hahahaha..memang kerja gila..mujur asben bukan kaki bola so, euro ni pun buat tak tahu jer hahahaha..