mari mencari....

Google
 

Tuesday, July 10, 2012

pergi tengok nyanyi2 joget2...

hello...
hope semua dah melepasi tahap monday blues ye. hari ni dah selasa, takde maknanya nk blues sepanjang minggu. okeh..nak cerita pasal weekend lepas le ni. penat sungguh. ahhhh..takde yang tak penat semuanya penat. makan pon penat. huhuhuuu.. anyway, sabtu pagi tu hantar ma ke kampung pandan, ada last minit punya kursus umrah ke hapa ke. even ma dah pergi kursus umrah tu kat tempat lain tapi orang package tu insist gak suruh datang ke tempat dia. like...what the....entah le labu. malas nak cakap. so, pergi je hantar ma pepagi. saya pun tak berapa nak tau area tu so ada sikit sesat la. hahahaha... lepas hantar ma, saya dengan obek pergi pusing mana ntah, sementara nak jemput ma balik pukul 2pm. pergi mana ye? alahai...lupa le pulak. lepas ambik ma, hantar rumah, lepak kejap saya pon balik rumah. sebab petang tu ada hal lain pulak.
**
petang tu saya nak pergi ke sunway lorr....nak tengok orang nyanyi2 joget2 london the summer musical kat sunway amphitheater..entah camne eja benda tu hope betul. ni kalo masuk s.i.r (spell it right) competition tu harus awal2 dah terkeluar. hahahahaa... anyway, show start at 8pm. owhh..saya pergi dengan almaunah je la. obek tak ikut, knowin him bukan suka pon bab nyanyi2 macam ni. lain la kalo konsert tu dia ok la jugak. so, by 5pm obek tolong hantar kat rumah almaunah, then pegi makan dulu kat bangsar sambil berjuicy gossip yang maha hebat!!!!!!!! ayoyoyoyoo..ended up kitaorang lambat keluar dari makan. bukan apa, punya syiok makan sambil gossip terus terlupa waktu ni. hantu betul. sedar2 dah almost 630pm. haaa..menggelabah puyuh le jawabnya. ye la..nak ke sunway lagi, campor jem lagi, kang nak cari parking lagi..haiyooooo..seperti yg diduga, memang jem le pon. dah sampai lak, tersalah masuk simoang lak! dahhhhh kena buat pusingan pulak. aduh...dam masuk yempat yang betol, nak cari parking lot 1 hal pulak! semuanya full. siap sampai gaduh rebut parking spot ni. 2 kali lak tu. jahat la orang2 bandar ni..semua jenis kiasu kiasi je. tak kira langgar peraturan ke, even dah nampak kita bagi signal nak masuk pon dia still boleh potong que amik. geram sungguh la. tapi saya takde la gaduh kat situ tapi berkilo le ko dalam sumpah seranah kan. hahahahaa...last2 dapat juga. betul2 tepi lif. bagus dangat! so, terkejar2 le pulak nak ke sunway tu coz jalan masuk ikut surf beach tu. dampai sana orang dah ramai. kena beratur lagi, kena tunggu keretapi kecik tu lagi. abang driver keretapi kecik adalah ganas. bawak train macam rasa naik roller coaster dah ni. wahwahwahhhh...sampai pit stop sana, kena jakan kaki pulerkkkk.. haa..merasa le banyak exercise hari tu. sampai2 show dah start. hehehhe..terus duduk dan enjiy the show.
**
show not bad la. ada part yang best, ada part yang tak best. standard la. dah hujung2 baru macam best. ada masa rest 15 minit boleh le sapa nak tergi buang aiar atau beli air yang super mahal. kitaorang beli air mineral kecik dan coke tin total harga rm10. boleh???  pada saya mahal le, kalo orang lain kata murah sukati korang le. show habis dalam 11pm macam tu. lepak2 kejap, sms obek tany obek kat mana. obek kata odw dah. okeh...kami pon balik lepak kat kedai mamak pulak. aduh..letih. by 12am++ obek pon sampai. minum kejap, kami pon balik. malam tido mati coz penat. esoknya sunday kena bangun awal lagi coz nak hantar ma pergi kg pandan lagi.
**
sunday punya cerita pulak...lepas hantar ma, kami pon balik rumah kejap. bantai tido. hahahaha... by 12pm, baru terhegeh2 bangun pergi lunch, then jemput ma. owhh..ma puasa sebab tu tak lunch dengan dia. on the way back, singgah pasaraya beli stok ikan sayur untuk rumah saya dan rumah ma. belasah je la beli. peti ais dah kosong sungguh2, hatta sardin tin pon dah takde. tu yang kena juga beli tu. so, untuk berbuka petang tu saya masak asam pedas, goreng sayur, buat air tembikai. sedappppp!!!!!! minum sampai nak kembung. makan tu pulak mengalahkan ma yang puasa tu. entah apa2 je tau. malam, ajak obek kuar pegi alamanda. hehehehe... ada camel sale kat sana rupanya. rembat le apa yang patut. lepas tu obek kata sapa suruh ajak dia pergi kan dah terbeli. hahahahahaaa.. nasib le. makcik taktau..makcik amik2 letak kat kaunter je pastu makcik larikkkkkk... lepas tu balik rumah, coz isnin pagi nak kena hantar ma oi hospital le pulak.
**
monday...pagi2 dah ke kl hantar ma ke hkl. biasa ma pergi sendiri tapi kali ni ma kata dia tak larat nak drive so kami hantar le. cakap dengan ma tapi saya jemput dia lambat sikit la, kena tunggu lunch hour baru boleh kuar jemput. cuti tak boleh, kuar lunch lama sikit boleh la kot. ma ok je. obek lak bz semalam, meeting la, last minit baru tau kena ke singapore. what the.... kelam kabut le saya urus semua. jemput ma, hantar ma balik rumah, pastu saya terus shoot ke bank ada urusan kalo tak kang obek pergi bawak bulu kaki je kang. lepas siap semua baru le  nak dapat duduk sikit. aduhhh... petang, hujan lebat pulak. malam pon hujan. dok rumah diam2 rindu obek. obek kata balik hari ni tapi tengok keadaan dulu camne. rindu.....
**
nezha? ok je mamat tu. kalo takde dia saya entah jadi apa. itu le peneman setiap masa. sayang nezha, walaupon.....kadang2 memanaskan hati. hehehehe....
**
so, itu je la ceritanya. so, hari ni sakit perut macam sebu angin coz malam tadi tak makan nasi. ehh...seharian semalam tak makan nasi le. petang makan popia sampai ke malam. tu je la. mmmmm...siapa lalu sebelah hari  i takde bau perfume ye..sila la bau minyak angin yuyi cap limau. hahahahaa...
**
okeh..nanti sambung lagi. i love you obekkkk...

1 comment:

meowwmania said...

hamboii kemain gossip tak ajak hakhak~

eh sy paling suka bau minyak yu yee cap limau ituh ;)