mari mencari....

Google
 

Monday, August 27, 2012

ma dah balik...

hello...
camne raya? ok ke tak? jangan nak malas2 pi kerja hari ni ye. dah le hujan pepagi tadikan. memang liat nak bangun. aduhhh...sedapnya selimut. hahahahahaaa... alaa..takkan nak cuti lama2. kerja je la. kat opis pon still ada semangat raya kan. sudah2 la tu. anyway...nak cerita, ma kita dah balik umrah la. yahoooooo...semalam pi amik.
**
kat surat tulisan kata sampai pukul 1pm. so..relax2 kejap, by 1.30pm baru saya gerak keluar. alaa..dekat je kejap dahsampai. sampai lepak2 dulu dating2 dengan obek, sambil berangan kot kita le yang turun naik kapal terbang tu. huhuhuu.angan2 jela.  masa tunggu, ramai nih orang lain pon ikott tunggu keluarga masing2 jugak. wahhh..semua pakat pakai baju raya bling2 nih. sya je jeans n blouse. apakah? belasah je la. maybe diaorang balik dari beraya terus pi kliaamik family yang balik umrah tu kot. kanak2 pon rami. huiyooooo...kira penuh le rrival gate tu semalam. bila nampak je geng jemaah yang satu kaler beg dengan ma dah keluar, baru lesaya pi dekat sikit. tungggu punya tunggu punya tunggu ma tak kuar gak. haihhh...dah agak dah. everytime pon ma mesti last keluar. hehehe.. ye la..dia kan sorang je mana nak urus semua itu ini nak bawak beg lagi. ke**
saya balik rumah ma hari sabtu malam tu. sebelom balik singgah psar mlam dulu. beli laok. ye la..kang ma balik mesti lapar. belisimple2 je dah. ahad pagi tu, pagi2 saya dah asak siap2. saya masak ayam ungkep, sup suon telor, sambal tumis ikan bilis dengan goreng ikan masin. air buat teh o dengan oren. fuhhh..sedap pulak saya msaksemalam. ahakssss...sendiri perasan.  sapa lagi nak puji melainkan diri sendiri. huhuhuuu...petang, kemas2 beg ma. kuarkan segala khazanah tu. ma tak beli banyak. saya pon tak bagi fia beli macam2 tu. nak buat apa. cume beli kurma je banyak. ada la sejadah kopiah sikit untuk orang and dsedara yg datang melawat. hari tu ma tanya say nak apa. saya blur2 je mana tau nak apa. lst2 cakap nak kacang. boleh? alololooo..takat kcang tu kat tesko gaien pon pon ada. hahaha...entah la. itu je yang terpikir. ma belikan. hehehee..dah tinggal sekerat kacang tu saya bedal malam tadi. ma belikan obek serban. hambekkk..bila masanak pakai tu? hahahahahaaa...
**
so malam tadi tido rumah ma lagi. kasi teman satu malam. pagi tadi awal pagi dah keluar. hujan pulak tu. uuwwaaaaa...tensen sungguh.  so, tu je la ceritanya. next year kalo ada rezeki dan umur panjang manak pergi lagi. huiii....cuba belanja saya pegi disneyland hong kong pulak. baru la best. huhuhu...ada harapan kena belasah ni kang.  ok la. next year ma takmao ikot package travel agency ni lagi. amatlah tidak bagus. ada ke kat sana everytime they all kuar mauk bas or hotel intakextra payment. apahal? kenapa tak masukkan je charge dalam pckage tu? dah banyak kali ma pergi ini le first time kena macam tu. ramai yang merungut. ye la..bukan semua oranga ada bawak pocket money banyak. ada yang dah budget2 je sekali kena bayar lebih lak. dah le tu, masa mintak bayaran janji macam2 cakap seua settle la beg semua diaorang settle la, hujung2 kena hangkot sendiri okeh!!! bayangkan orangyang tua2 tu camne le nak bawak beg besar2 tu. entah la..dah bukan niat nak tolong jemaah agaknya, ini dah kita business oriented. kesian jemaah yang tak mampu. agency mana le tu agaknya ye....tu ha...opisya kat kg.pandan..glamer punya. pikir sendiri.
**
apapon, dah selamat semuanya. kalau dulu kita taktau, takpe la. sekarang dah tau, lepas ni memang takkan lagi le kan ikotpackage tu. ada belambak lagi orang buat pakej kat malaysia ni. benar atau salah, tuhan aha mengetahui. tu dia jawab sendiri le.
**
ok la. nak jalan pusing baca blog orag. sepanjag cuti raya i kurang ada yang update blog. wahhh...sakan korang beraya ye. bak sini sikit samperit tu.
**
selamat hari raya...dari nezha and family...sian ma.  dah last baru nampak ma. wahhh..melompat saya. rindu wooo..sebulan lebih tak jumpa.  terus balik rumah. sampai rumah jiran dah ada yang tunggu sambut ma balik. hehehehe...ma sembahyang kejp pastu borak. biasa la tu kan. ma demam sikit campor batuk. pon biasa la tu. sebab pns sangat katanya. badan tak larat. pakkal kita kat malaysia ni pon panas kejung, lagikan katsana. huii..bulan pose la tu. huhuhu..kalo saya awal2 dah surrener agaknya. haaa..tu le beza orangyang ak pergi dengan tak pergi. owhh..takpe2. nanti sayakuatkan semangat ye. hehehehee...

No comments: