mari mencari....

Google
 

Sunday, August 12, 2012

neji dah balik...

hello..
hari ni ahad. mmmm..tadi lepas zohor pi tengok neji. dengan harapan boleh bawak balik dah. dan yee...neji dah boleh balik. bagus bagus bagus. masok je tempat checking tu, mamat tu nampak je saya terus jerit. gatal betol. nampak muka sihat. mata besar, mulut bising. hehehehe..dah aktif. sihat le tu...saya ada je mula la mengada. doktor nak tengok bebird dia pon dia takmau bagi. lompat sana sini. elehhhh...hari tu masa tengok tu lemah bebeno. nak angkat leher pon tak larat. hari ni sudah lompat!!!
**
soo,  doktor explain apa semua, nanti lepas raya kena datang lagi check up. kena bagi makan ubat. ayoyoyoo..tu yang bercinta tu. mamat tu dah le degil makan ubat. harus le bersilat nanti. tanya doktor, masa kat sini dia senang tak makan ubat? doktor kata sini kita bagi injek terus. owhhh...tak aci le macam tu. huhuhuu.. takpe..nanti saya try test tengok. lepas tu tiba le part yang paling suspen..which is part bayar bill. dah tau dah mesti melambung2 coz dah duduk sana extra hari, ubat lagi, mmm..terima je la. bila kira2 tadi..tu dia...buntang2 biji mata makcik. huhuhuu...kalo tak larat baray tadi neji kena jual la. hehehe..takde la. pening2..habis dah budget baju raya bling2 saya. tapi takpe la..yang pe**
on the way back tadi dalam kereta..mulut dia...tu haaa....memekakkkkk tak hengat. amboiamboiamboiiiii...over la mamat ni. hehehe...sekali hp bunyik..sapa lak ni. tengok nama klinik. haa...sudahh...apa hal lak ni? kot orang tu salah kira ke? kena bayar tambah lagi ke? ayoyoyo...sekali rupanya ubat neji tertinggal daaa...fuhh...bikin suspen makcik je. hikhikhikk... takpe..esok boleh amik. lagipon jadual makan ubat bermula esok. ok la tu.  sampai rumah dia beramah mesra dengan nezha dan kucing lain. kemain lagi. mulut bising. udah la labu..drama king sungguh. dah bagi dia main kejap, masok kat cage lagi. doktor pon kata suruh dok cage dulu sementara ni. takmau bagi gerak banyak sangat..sebab nak make sure dia makan makanan dia dan dia tak cilok makanan orang lain. yang paling penting, kena pastikan dia minum air banyak. huhuhuu..camno tu? mujur minum air kosong je, buatnya kena minum air ribena ke, alpokat ke, oren jus ke...tak ke lemau saya dibuatnya. maka..bersyukurlahh...
**
gitu le ceritanya...hati dah lega. walopon poket kopak tapi saya kuar dari klinik dengan senyuman sebab neji nampak sihat dan aktif. love you!!!
**
owhh...sayang nezha juga. ko jangan macam2 nezha, saya busy ni nak kena jaga orang sakit. cuba independent sikit makan sendiri, garu perot sendiri ye. sekian, terima kasih.nting dia sihat takde sakit2. setakat baju tu bila2 pon boleh beli. kesihatan tu penting. dah tanggungjawab kita yang membela dia bagi yang termampu. cuba kalo kita manusia pon kena sakit batu karang..terkincit2 jugakkan. ni kan pulak kucing, nak cakap apa pon tak reti. kalo manusia boleh le nak guna ubat kampong rebus itu ini bagi minum, kalo kucing? boleh ke? entah le pulak..tak pernah try. huhuhuu... takpe..selagi saya daya dan selagi dia bawah tanggungan saya...saya usaha juga la mana yang larat,  yang penting semua sihat.

2 comments:

Misz Pinkie Winkie said...

alhamdulillah...neji dah sihat..mmg lega sgt kan..
budak2 punya pasal....duit abis pin takpe..yg pnting dia sihat kan..
arie tue lin hantar 6ekor g mandi...upernya memasing ada kutu.....earmit walopon selalu cuci telinga diorang...pasteu dua ekor kena tahan wad...time2 tue plak ada gingervitis n fungus...aduhaiii.....takpelah..yg pening mereka sihat..hati pon lega time berpantag nntie :))

saya said...

tu la pasal..takpe la..janji semua sihat, kalo tak saya pon tak senang hati. ni pon dia still dlm mood recovery..harap cepat sembuh..lin pon jaga diri ye..