mari mencari....

Google
 

Tuesday, October 9, 2012

gegambar masa makan...



hello...
saje je nak menulis. sementara boleh di upload download gegambor ni kan. esok2 kabel dah hilang lenyap or ada masalah2 dunia yang timbol tak tau bila la lagi pulak nak load gambar dalam blog ni. huhuhuu.... wokeh, ingat lagi tak entry saya pasal memakan beberapa minggu lalu? hehehhee.. baru le hari ni boleh di letak gegambarnya. sebenarnya banyak je gambar, tapi biasa la.. semua pon kena sensored sikit. tu gambar nezha tido atas meja. ewah ewah ewahhh.. senang hati nampaknya ye. orang sebok masak kat dapor dia bantai tido. time ni elly takde. dia kan penakot. bila nampak outsider lagi le dia kelam kelibot lari menyorok. nyorok masok cage dia. masok sendiri okeh. gila penakot mamat tu. entah ke apa kenanya.
*
so, tengok le gegambar. hehehehe.. takde la banyak masak tapi kecohnya tu macamkan kenduri kawen. huiii.... macam ni kalo pompuan lembek macam saya. saya macam boleh la kalo buat kerja laju2 tapi bila ada orang lain kat dapor terus jadi macam serba tak kena. pegang itu salah, pegang ini salah. itu jatuh ini jatuh. hehehehe..korang pon macam tu gak ke? kalo takde orang tu senang je bersilat sendiri. entah le ye kenapa. huhuhuuu




macam2 makanan adaaaaaa.....




so, tu je la ceritanya. bila di tengok2 balik gegambar ni...aduhaiii.. macam nak je makan lagi. hishh..camne la nak kurus ni. asyik la makan, makan dan makan. eh..tapi kan.. saya pelik la. makan takde la banyak sangat. tapi berat badan tetap naik. kenapa ha? memang macam tu ke?
*
apa2 je la. janji sihat, ye tak. takmau la over concious pasal berat badan. cuma jangan terlampau2 udah le. obek gemok takpe, jangan saya. hahahahahhaa... eh.. cakap pasal obek tu kan, dia tu tengok mood juga nak makan banyak tu. kadang tu sikit je makan. kadang tu bertambah2. dia makan tak susah, cuma laoknya mesti ada berkuah dan pedas. which is tu yang saya pening. huhuhuhu..biasa saya akan masak 2 jenis laok. 1 jenis berkuah, 1 lagi kering. dan salah satu tu mesti pedas. saya takde pedas takpe..nasi dengan telor mata je boleh jugak. tapi obek tu kang terkebil2 je dia makan. hahahahhaha.. takde la.. saya kan isteri mithali..mesti masakkan laok haibat2 untuk dia (haibat la sangat...) kadang2 naik pening dan jemu taktau nak masak apa. eee...runsing. biasa by 7pm tu masih sempat lagi masak. alahai..masak untuk berdua je banyak mana sangat la... tapi bab mengemas dapor tu sama je dengan masak untuk 20 orang, semua nak kena kemas, nak kena lap. stress tau tak..streeeeeeesssssssssss.....habis, kalo dah percik ke dinding takkan nak dibiar je bercop2 tu? harus di lap juga. lantai dah percik camne? harus di mop juga. aduhhh..takmau la dapor berselerak. nak le kemas cantik macam kat tv tu. biarpon dapor kecik sejengkal tapi biar la sedap mata memandang. echewahhhhh.... harap nezha tu jangan la.. lagi menyepah ada la. dia ada kerusi special kalo time masak nanti dia bertenggek le atas kerusi tu memerhati saya masak. macamkan mandor besar. ke kiri ke kanan kepalanya ikut gerak langkah saya. eeee...geram!
*
ok.. dah habis membebel untuk bab ini. sekian terima kasih. wassalam.
*
obek..bila nak pi holiday ni????

4 comments:

meowwmania said...

habis la meja tu penuh ngan bebulu nezha nnti hehe...sama jer ngan bebudak kat romah ni suka bebenor melepak atas meja last2 kite yg makan bertatang menyampah!

akuzle ayu said...

Memakan adalah heaven..

Dearie Pearls said...

gua makan sorang2 kemas dapur sorang2 gak.. orang lain masak gua kena kemas gak. hehehe..

-gua cukuplah ada sayur and lauk. but i love sayur most. hehehe..

kasi kangkung goreng biasa oke!

heeeeeeeeeee

saya said...

meoww--memang ye pon. semua tempat dlm rumah dia nak conquer. hishhh...

Ayu--makan memang sedapdapdap...

Pearl--yes..saya pon suka sayor. tak suka pedas. hehehee...