mari mencari....

Google
 

Friday, November 30, 2012

apa khabar semua...

hello...
apa khabar semua? harap sihat hendaknya
 lama dah tak masuk sini. alahai..... tak berkesempatan. sebok melayan kerenah duniawi. hehehehehee..... biasa la tu kan. macam2 nak kena hadapi. mmmmm... jangan mengeluhlah. hadap je la. dah itu laluannya. anggap semua sebagai pengalaman hidup.
**
so, apa nak cerita ni?  nezha hari tu macam dah elok sikit. tapi bila ubat habis, penyakit tu macam naik balik. membuatkan saya pening kepala runsing. tak tau camne nak buat. ingatnak bawa jumpa doktor lagi la jawabnya. haiiii.. macam2 la dia tu. elly pulak macam biasa. risau gak if terjangkit dwngan elly. camne nak mengasingkan diaorang? dah tentu2 stay 1 rumah. takkan nakkurung dalam sangkar macam burung? huhuhuhuu.... now 2-2 pon dah bertambah bijak. walopon saling bercekau aetiap hari, tapi bila tiba bab makan ubat, 2-2 pon berpakat cabot lari. diaorang dah tau dah bila nampak je saya pegang balang ubat tu. heehhehehhheee...so cute. comel tapi degil. geram!!!!
**
weekend ni taktau lagi apa program. nak kena tunggu bek punya jadual le tu kan. katanya macam dah relax sikit this qeek. kita tengok je la. ada rezeki dapat le jenjalan pusing2. takde kalu dok la rumah tengok tv. huhuhu.. tv ppn best jugak.  layan je la.
**
ok la. tu je nak tulis. blank la. ye...now is 4.35am. obek baru balik keje tadi ni. sementara nak tido tu saya tulis2 le sini dulu. ok...jumpa lagi. sayang aemua...


Monday, November 26, 2012

bosan, takde mood...

eeeeee... takde mood sungguh la. bosan. kadang2 rasa macam sunyi, kadang2 rasa macam bz sangat. yang pasti mood elek pocik. huhuhuhuuu...

Monday, November 19, 2012

rindu kat semua...

hello..
lama betol tak menulis ni. hehehehhe..membaca blog ada la jgak keluar masuk tapi nak menulis tu alahaiii...kadang2 takde masa, kadang2 malas..huhuhu  macam tu le ceritanya. so, lama gak dah tak tulis2 ni. nak cerita apa ye...
**
mmmm..takde apa yang menarik la. last week ada la pergi jenjalan kat suatu tempat. hehehhe..tapi nanti la cerita coz gegambatnya katvtempat lain. if ada gambar baru best nak cerita ye tak? selain dari tu...biasa je. last weekend, eh..bukan weekend yg baru lepas ni, yang lagi minggu sebelum ni, pi kenduri anak makcik obek kawin kat klang. mujur dekat je. hehehehhe... eh..ke dah cerita? haiya...lupa la. last week balik rumah ma macam biasa la. tapi lambat sikit. huhuhuuu..obek la ni. sabtu malam tu dia kerja pukul 6am batu balik. hatus le siang tu dia menhorok tido. geram betol. orang nak balik rumah ma orang pon dahtegencat2 tunggu dia bangun. hmpfff..geram betol. tapi nasib baik la saya ni cun, jelita lagi baik hati...mmaka tunggu jugak ke obek bangun tido. huhuhuu..lunch tu saya masak gulai lemak daging. hoi..jenuh nak menghabiskan stok daging korban tu. ye la...2 orang je sekali masak paling banyak ada la dalam 10 hiris. masak banyak2 kang tak habis. sayang buang makanan. tak gitu?  then goreng ikan dan goreng udang. obek dapat udang besar2 coz kawan dia bukak kolam mqncing udang. wahhhh..memang besarm terkejut saya tengok. bagus la...rezeki namanya tu. hehehehe...petang dah pukul 5pm baru gerak balik rumah ma. rinduuuuuuuu kat ma. hehehehee... lepak2 borak2 kejap pas tu masak dinner. memula ajak ma makan kat luar, ma takmau lak. elehhh..jual mahal konon. lqin kali takmau ajak dah. hahahahahaa... so masak le juga. ma makan mihun sup, saya makan nasi dengan buat laok sup ayam dan goreng udang. udang lagiiii..arghhh....ye la sebab obek dapat banyak so bawak le bagi kat ma sikit. kalo kat rumah ni hoi...ntah bila nak habis tu kang. ma beli buah ciku. yess!!!! fav saya tu. nyum...nyum... malam lepas isyak balik rumah sini dah...
**
hari ni biasa je la. cuaca mendung je dari pagi. takpe la. baju banyak lak tu nak kena basuh. huhuhuhuu... bercinta betol. tapi takpe, dari suruh saya iron baju kemeja keje obek sehelai, saya lebih rela basuh baju sebaldi. tak suka iron baju kemeja!!!! sebab apa? sebab ntah le dia jadi mavam tak beriron j7gak. kedut je. taktau apsal. kurang panas ke? kurang tekan ke? arghhh...saya kalobtak terpaksa sangat memang saya tak iron kemeja obek. sila la iron sendiri. biar saya buat kerja laina. hari tu siap cek tenet punya nak tau cara iron kemeja yang betol. hahahahahha... terok betol saya nih. hehehe..so obek...sila la iron kemeja keje sendiri ye. saya surrender. (ala macam le selama ni saya yang iron pon..tak pernah jugak. jatanggggggg sesangat. hehehehehe...)
**
nezaha? elly? dua2 pon ok. asyik la berxekau setiap masa. kadang saya malas nak tegur. lantak korang la. asal jangan sampai berdarah2 udah. letih. sekarang 2-2 asyik le nak mengekor saya je. pantang bergerak. tau2 je dah ada kat kaki. sampai nak pi toilet pon diaorang mengeow memekak kat luar pintu toilet. hoihhhhh....
**
lagi nak cerita apa ni? tu je la kot. kepada semua jaga ll kesihatan diri. makan vitamin kalau perlu. echewahhhh...dah macam jual vitamin lak kaedahnya. ye la...kena gak sikit2 ye tak...kesihatan tu penting. walo kaya camne pon kalo sakit tak guna. ok la...sayang semua..rind7 semua....

Sunday, November 11, 2012

cerita kisah 2 minggu...

hello...
lama dah tak menulis. kali ni takde gambar la, dah try berapa kali  tak boleh gak load. asyik diam kaku je. malas dah nak tunggu. so, apa nak cerita ye....
**
last week buat makan2 raya aji tu kan. mmmmm..takde la jemput ramai sangat, jiran2 je. mujur makanan cukup. cuma ada lebih sikit je. takde hal...bagi je tapau kat orang..settle semua. hehehehehe... menu sikit je. order sate. pastu masak nasi putih, laok sambal ikan keli, buat lontong, kuih lopez,  karipap, pastu ada jiran bagi kuih. tu je la. buah tembikai, air sirap dan ice cream. letih jangan cakap
 macam nak tercabot tulang. the next day saya demam urat. satu badan sakit. huhuhuuuu....
**
this week pulak, penuh dengan jemputan orang kawen. semua dalam satu hari yang sama lak tu. hehehehehe... mula2 pegi yang kat rumah ma. awal kami sapai, sebab lepas tu ada lagi 2 kenduri nak kena pergi. tema biru muda. cantik. laok biasa la rendang, ayam masakerah.. tapi tadi ada kerabu daun apa ntah. sedap. lepas tu kami ke klang pulak. ni rumah sedara obek.mmmm.kami sampai je pengantin pon baru sampai. pon tema biru muda gak. wahhhh... tengah in agaknya kaler ni yang ni lama sikit kat sana.maklum, kenduri family, so bila jumpa sedara sembang panjang le jawabnyahuhuhuhuuu... petang tu ingat nak pergi lagi satu jemputan, tapi tak sempat dah. yang ni kawan obek. cuaca pon dah hujan. so kami balik je la. balik, rehat terus tertido dengan acha dan elly. huhuhu
.. petang bangun makkn nasi. aiyooo... hari ni asyik la makan ke
**
apa lagi nak cerita ni? tu je la kot. musim2 hukan ni baju banyak tak kering. saya dah le basuh tangan. tempoh untuk kering tu lagi lama. kadang kering tapi kusam. dah kena basuh lagi sekali. hari tu saya tak tahan dah, so pi hantar dobi. dobi yang biasa saya hantar untuk basuh comforter sekali harga naik daaaa... dan tempoh siap pon makin lama. haihh
.malas nak bising n pikir. letak je la. nanti claim kat obek. hahahahahhaaaa...
**
so itu je la ceritanya... ni tengah tengokuzik2 separuh akhir. aduhhh.. perit telinga dengar penyanyi menjerit. yang nyanyi tak jerit pulak nath hapa2,  belasah je la. takde mood.
**
ok..nanti sambung lagi. love you...

Friday, November 2, 2012

macam-macam ada....





 hello...

aduhai..lama betol tak menulis. huhuhuhuuu...membaca blog orang pon lama dah gak ni tak baca. entah apa perkembangan atau penguncupan kekawan kat blog ni. macam2 hal la. emel pon tak sempat nak buka. huhuhuuuu... salahkan mereka berdua. pi buat disko atas ipad saya jadinya udah kejung benda tu tak mau hidop2. gelap gulita aje. adoi.. ni pon belom repair2 lagi. entah apa masalahnya. ni pasal dapat update sebab pi ikot obek kat opis dia. haa..memalam okeh. gigih ni nak update blog dan nak baca blog punya pasal, hahahahhahaa... so, biarkan obek dengan kerja2nya.. kita berjimba2 main tenet ye.
**
so...ada sesapa rindu kat sapa? confirm le takde kan. tapi..ada tak sesapa rindu kat 2 culprits ni? huhuhuhu.. tak rindu pon takpe la.. tu kat atas ialah gambar budak hitam. dah kurus dia sekarang. sejak kena sakit tu. now nampak dah ada elok sikit. walopon masih ada tapi dah banyak berkurangannya. syukur alhamdulillah. tapi sejak tu dia memang kurang makan. aduhhh.. jangan la nak diet2 acha, saya kurus takpe awak gemok2 je dah le. ni bila dukung dah ringan je. sedih sangat. try bagi dia wet food. 2-3 hari pertama ok la. lepas tu takmau dah. mmm.. taktau nak bagi apa lagi. sapa ada petua bagi dia berselera semula. sila tolong saya dengan kadar yang segera! sayang acha. walaupon dah tak hensen sangat, tapi pendengkinya tetap berada di tahap yang sama. hehehehhehe.. bergaduh dengan elly dah tentu la kan. pantang nampak bayang. dia tengah baring garu perot pon sanggop tu bangun nak pi menampar si elly. sian elly. mamat tu dah le penakot tahap gaban. lari keliling rumah hujung2 celahketiak saya jugak menyoroknya. kadang2 tak pasal2 dengan saya sekali terbabit dalam sessi pergaduhan diaorang tu. gila gabas. saya yang calar balar dibuatnya. eeeeeeeee..... ada yang kena rotan ni kang... sabor je la.
**
so, dah lama tak menulis... ada cerita apa? mmmmm.... takde apa la. cerita raja haji yang lepas. macam biasa. raya kat rumah ma dulu masak2 segala jenis makanan. masak tu pulak macam yang nak makan tu 60 orang walhal 2-3 orang ni jenak kena jadi tukang makannya. menu raya aji.... fuhhh... tarik nafas panjang2. nasi himpit, kuah lontong, pulut himpit cicah homemade serikaya, ayam masak merah, sambal ikan keli, sambal tumis udang, mee kari, rendang lala, sambal tumis ikan bilis, dan entah apa lagi. dah lupa pulak. fuhhh.... lepas nafas. makan sampai macam nak mintak nyawa. hahahhahahahhaa... lepas sembahyang jumaat, baru balik kampung johor. kat sana biasa2 je. takde apa yang menarik. pergi melawat kubur dan pergi makan mee bandung. hehehehhehee.. ahad malam, balik kl. wahwahwahwahhhhhh.. gila jalan jem padat! konon2nya nak masok highway lekas, sekali... tu dia.. nak bayar tol kat senawang pon sangkot dekat 1/2 jam tak lepas2 tol. pasal depan tu ada traffic light. oooo... itu pasal la. tapi memang semua orang pon muka stress je kan. hahahahha... ye la. dah malam, esoknya nak kerja. kononnya balik memalam tu tak le jem, sekali jem jugekkkk. rasakan la. sampai rumah around 12.30am. sampai2 je terus pelok budak busuk 2 orang tu. ala.. diaorang tinggal sendiri je. takpe.. dah biasa dah lagipon sekejap je. check2 rumah semua ok. cuma sepah sikit2 biasa la. baru nak puji melambong sekali time sapu rumah ternampak benda terbongkang. apa tu? sekali tengok bangkai burung daaaa.... kesian. tersesat masuk rumah agaknya, sekali kena kerjakan dek budak berdua ekor tu. makanya terkorban le burung tu di hari raya korban itu. huhuhuhu... other than that, semua ok je. fuhhh.. lega....





ni muka budak elly. kot la sapa tak kenal. again, elly is boy ye bukan girl. sudah tersalah bagi nama dari awal tapi terus melekat je elly. tak kuasa nak tukar jadi allan ke, aladin ke. terima je lah.
**
so, weekend ni ada buat makan2 kat rumah ma. huhuhuhu.. letih, letiih, letih... tapi ma kata masak sikit je. iyolah tuuuuuuuu...mem tu bukan tau yang sikit, semuanya harus banyak. takot beno tak cukup makanan. tukang masak ni yang bengkok haaa.... hehehhe..takpe..cerita makan2 tu nanti bila sudah terjadi kejadiannya. nanti tak surprise le kan. macam le surprise sangat. makan je pong...
**
apa lagi nak cerita ni. kena tulis banyak2 ni lepas ni taktau bila lagi nak menulis. huhuhuuuu.. mmmm.. owh... obek dapat anak sedara baru. hehehehhee... adik obek yang kawen last year sudah bersalin lorr.. aisehmen.. ni yang mengundang soalan cepu emas cepu gangsa cepu cepok ni. adik dah dapat, akaknya bila lagi. adoihai makcik2 sekalian... sila la lebih sensitif terhadap soalan itu.  mmm..takmau ulas lebih banyak.. sapa yang berada dalam situasi yang sama je yang tau apakah perasaannya. eh..ok..takmau cerita bab macam tu. ni nak cerita pasal baby tu. baby boy. so cute!!!!! putih gebu2, muka macam muka mintak kena cubit je. hahahhaha.. nama glamer okeh. mohd. carl zafran. fuhyooooooo.... canggih gitu. maksudnya.. apa nya.. something yang membahagiakan.. haa..gitu le lebih kurang. owhh..comel sangat. wangiiiiiiiiiii.. tapi saya tak usik2 la. saya tengok je. dukong pon tak. takot la. hehehhehe.. cium2 je. nangis bukan main kuat. huiiii.. macamkan kena dera walhal lambat bagi susu je pon. drama king sungguh. bagi dia hadiah special. heheheheh... minum susu kuat lak tu. adoi..maknya sampai demam. hehehehhehe... hope jadi anak yang soleh, yang taat pada ibubapa, agama, bangsa dan negara. amin....
**
lagi..nak cerita apa lagi. tetiba idea hilang. tadi bukan main banyak idea menurah2. hehehhee.. tu tandanya suruh berhenti tulis. hehehhee... ok la..dah panjang dah rasanya. nanti kita sambong lagi ye. insyallahhhh... semoga semua gembira!!!!
**
i love you obek!