mari mencari....

Google
 

Sunday, November 11, 2012

cerita kisah 2 minggu...

hello...
lama dah tak menulis. kali ni takde gambar la, dah try berapa kali  tak boleh gak load. asyik diam kaku je. malas dah nak tunggu. so, apa nak cerita ye....
**
last week buat makan2 raya aji tu kan. mmmmm..takde la jemput ramai sangat, jiran2 je. mujur makanan cukup. cuma ada lebih sikit je. takde hal...bagi je tapau kat orang..settle semua. hehehehehe... menu sikit je. order sate. pastu masak nasi putih, laok sambal ikan keli, buat lontong, kuih lopez,  karipap, pastu ada jiran bagi kuih. tu je la. buah tembikai, air sirap dan ice cream. letih jangan cakap
 macam nak tercabot tulang. the next day saya demam urat. satu badan sakit. huhuhuuuu....
**
this week pulak, penuh dengan jemputan orang kawen. semua dalam satu hari yang sama lak tu. hehehehehe... mula2 pegi yang kat rumah ma. awal kami sapai, sebab lepas tu ada lagi 2 kenduri nak kena pergi. tema biru muda. cantik. laok biasa la rendang, ayam masakerah.. tapi tadi ada kerabu daun apa ntah. sedap. lepas tu kami ke klang pulak. ni rumah sedara obek.mmmm.kami sampai je pengantin pon baru sampai. pon tema biru muda gak. wahhhh... tengah in agaknya kaler ni yang ni lama sikit kat sana.maklum, kenduri family, so bila jumpa sedara sembang panjang le jawabnyahuhuhuhuuu... petang tu ingat nak pergi lagi satu jemputan, tapi tak sempat dah. yang ni kawan obek. cuaca pon dah hujan. so kami balik je la. balik, rehat terus tertido dengan acha dan elly. huhuhu
.. petang bangun makkn nasi. aiyooo... hari ni asyik la makan ke
**
apa lagi nak cerita ni? tu je la kot. musim2 hukan ni baju banyak tak kering. saya dah le basuh tangan. tempoh untuk kering tu lagi lama. kadang kering tapi kusam. dah kena basuh lagi sekali. hari tu saya tak tahan dah, so pi hantar dobi. dobi yang biasa saya hantar untuk basuh comforter sekali harga naik daaaa... dan tempoh siap pon makin lama. haihh
.malas nak bising n pikir. letak je la. nanti claim kat obek. hahahahahhaaaa...
**
so itu je la ceritanya... ni tengah tengokuzik2 separuh akhir. aduhhh.. perit telinga dengar penyanyi menjerit. yang nyanyi tak jerit pulak nath hapa2,  belasah je la. takde mood.
**
ok..nanti sambung lagi. love you...

2 comments:

ishy77 said...

Taking care frend :))

Irfa said...

cuaca tak boleh agak sekarang.tgh2 sidai baju nampak hari panas je,barui abis sidai..hujan pun turun.huhu