mari mencari....

Google
 

Monday, November 19, 2012

rindu kat semua...

hello..
lama betol tak menulis ni. hehehehhe..membaca blog ada la jgak keluar masuk tapi nak menulis tu alahaiii...kadang2 takde masa, kadang2 malas..huhuhu  macam tu le ceritanya. so, lama gak dah tak tulis2 ni. nak cerita apa ye...
**
mmmm..takde apa yang menarik la. last week ada la pergi jenjalan kat suatu tempat. hehehhe..tapi nanti la cerita coz gegambatnya katvtempat lain. if ada gambar baru best nak cerita ye tak? selain dari tu...biasa je. last weekend, eh..bukan weekend yg baru lepas ni, yang lagi minggu sebelum ni, pi kenduri anak makcik obek kawin kat klang. mujur dekat je. hehehehhe... eh..ke dah cerita? haiya...lupa la. last week balik rumah ma macam biasa la. tapi lambat sikit. huhuhuuu..obek la ni. sabtu malam tu dia kerja pukul 6am batu balik. hatus le siang tu dia menhorok tido. geram betol. orang nak balik rumah ma orang pon dahtegencat2 tunggu dia bangun. hmpfff..geram betol. tapi nasib baik la saya ni cun, jelita lagi baik hati...mmaka tunggu jugak ke obek bangun tido. huhuhuu..lunch tu saya masak gulai lemak daging. hoi..jenuh nak menghabiskan stok daging korban tu. ye la...2 orang je sekali masak paling banyak ada la dalam 10 hiris. masak banyak2 kang tak habis. sayang buang makanan. tak gitu?  then goreng ikan dan goreng udang. obek dapat udang besar2 coz kawan dia bukak kolam mqncing udang. wahhhh..memang besarm terkejut saya tengok. bagus la...rezeki namanya tu. hehehehe...petang dah pukul 5pm baru gerak balik rumah ma. rinduuuuuuuu kat ma. hehehehee... lepak2 borak2 kejap pas tu masak dinner. memula ajak ma makan kat luar, ma takmau lak. elehhh..jual mahal konon. lqin kali takmau ajak dah. hahahahahaa... so masak le juga. ma makan mihun sup, saya makan nasi dengan buat laok sup ayam dan goreng udang. udang lagiiii..arghhh....ye la sebab obek dapat banyak so bawak le bagi kat ma sikit. kalo kat rumah ni hoi...ntah bila nak habis tu kang. ma beli buah ciku. yess!!!! fav saya tu. nyum...nyum... malam lepas isyak balik rumah sini dah...
**
hari ni biasa je la. cuaca mendung je dari pagi. takpe la. baju banyak lak tu nak kena basuh. huhuhuhuu... bercinta betol. tapi takpe, dari suruh saya iron baju kemeja keje obek sehelai, saya lebih rela basuh baju sebaldi. tak suka iron baju kemeja!!!! sebab apa? sebab ntah le dia jadi mavam tak beriron j7gak. kedut je. taktau apsal. kurang panas ke? kurang tekan ke? arghhh...saya kalobtak terpaksa sangat memang saya tak iron kemeja obek. sila la iron sendiri. biar saya buat kerja laina. hari tu siap cek tenet punya nak tau cara iron kemeja yang betol. hahahahahha... terok betol saya nih. hehehe..so obek...sila la iron kemeja keje sendiri ye. saya surrender. (ala macam le selama ni saya yang iron pon..tak pernah jugak. jatanggggggg sesangat. hehehehehe...)
**
nezaha? elly? dua2 pon ok. asyik la berxekau setiap masa. kadang saya malas nak tegur. lantak korang la. asal jangan sampai berdarah2 udah. letih. sekarang 2-2 asyik le nak mengekor saya je. pantang bergerak. tau2 je dah ada kat kaki. sampai nak pi toilet pon diaorang mengeow memekak kat luar pintu toilet. hoihhhhh....
**
lagi nak cerita apa ni? tu je la kot. kepada semua jaga ll kesihatan diri. makan vitamin kalau perlu. echewahhhh...dah macam jual vitamin lak kaedahnya. ye la...kena gak sikit2 ye tak...kesihatan tu penting. walo kaya camne pon kalo sakit tak guna. ok la...sayang semua..rind7 semua....

No comments: