mari mencari....

Google
 

Monday, December 24, 2012

kawan baru...

hello...
haaaa....mari tengok sapa yang berlengko tido sampai terpysing2 tergeliat2 badan tu? hehehehehee...tu la kawan baru nezha dan elly. kucing jumpa ni. asyik mengekor je so obek bawa. so, gitu le kisahnya.k balik. huiii...terkejut saya masa obek nak balik tu dia call, dia cakap dia ada jumpa kucing dan bawak balik. saya suka tapi serta merta mata berpinar bila dengar berita tu. ye la, kang harus perang dengan hero2 gendut kat rumah ni. bulu dia cantik. corak swirl2 macam corak kek marble. hehehehehee.... memula letak kat luar rumah. siapkan bekas makanan dan air dan tempat uk-uk. mmmm..memula okey, tapi dia suka merayap ke rumah jiran. jiran pulak jenis anti kucing. hoiii...bikin suspen je saya bila tak nampak dia balik kalo dah malam. mana le tau kot terima nasib sama macam cumiciki dulu tu. ngeri bila dipikirkan. so, nak tak nak terpaksa la bawak masuk rumah. manjanya bukan main. nak berpelok je kejenya. nakal pon bukan main juga. terjal terlebih. tak pernah seumur hidop nezha dan elly panjat sink curi ikan yang direndam. dia ni....dia pergi curik okeh!!!! saya memula tak perasan, cuma dengar elly dok marah2 bising. ingatkan apa, sekali tengok dia tengah syiok geget ekor ikan. kurang hasam sungguh. saya rendam ikan tu sementara nak bagi dia thaw sebelom masak. eeeee...geram sungguh. macam nak naik hantu saya dibuatnya. now kena lebih berhati2. dia kalo malam or kalo saya takde rumah, dia kena dok dalam sangkar. coz elly memang super duper extra benci dengan dia. asyik mengejar menyerang menggigit je. aduhhh..perang sungguh. yang dia pon satu hal, suka carik pasal. haa...lantak korang la. nezha tukang jadi pengadil. tapi ada masa dia pon bedal belasah budak ni jugal. owh ye...budak ni boy okeh..nama memang glamer gila. richard parker namanya. sempena nama saya tengok movie hari tu. hahahahahaa...ngada sungguh. tapi tak larat nak panggil nama panjang2 tu. mula la jadi singkat, jadi richy..lama2 lagi singkat. now dah jadi ichi. belasah je la. tapi saya tengok dia paham

3 comments:

meowwmania said...

mmg cantik sgt! org buang kot

bila bawak balik kucing dewasa ni mmg agak susah nak ngam dgn kucing yg sedia ada...amik masa tu better letak dlm cage

Misz Pinkie Winkie said...

cantiknya kaler dia.....arie tue pon pak tua ada bawak balik kucing corak camnie....memuler dulu kalau nak bawak balik dia cakap...tapie yang nie..alih2 jerk dah ada dalam keter..tetiber jerk bawak naik..tapie nasib baik lah kita nie penyayang..tak sampai hatie ..so bela..la..skg dh super duper nakal..huhu

nor said...

salam satu hari. cuti nimandikan 3 ekor .kasi bau sama. cepat get along potong kuku dulu...