mari mencari....

Google
 

Thursday, January 24, 2013

sunyinya...

sunyi betul. apa yang sunyi? blog ni sunyi, saya pon sunyi. hehehehehe...lama dah tak menulis ni. semenjak tak menulis, macam2 kejadian dah berlaku. hari tu 16-19 jan 2013, obek bawak pi jenjalan la. pi langkawi. ehehehe...2nd honeymoon katanya, mengenang kembali  tempat2 dan kenangan masa 1st time pergi dulu. seronoknya. kali ni pergi lebih banyak lepak2. tak de pergi jalan sangat. agendanya lepak mandi laut dan cari makanannnnnn. yeah..puas hati dapat makan nasi murah makcik tu dan kuih karipap 20sen dia tu. makan laksa, rojak buah dan macam2 lagi kat tepi airport, makan seafood selagi mau bagai nak rak. takde beli apa sangat, tapi sangkot gak la piok seketol dua. biasa la namapon pompuan.  akan tetapi, obek pulak tak sihat. macam kena gatal2 kat perot. haiyaaa...spoil holiday mood betol la. orang pi holiday jalan2, kitaorang pi holiday masok klinik. hehehehe...   sampai 2 klinik pergi. klinik kedua baru ok sikit.  balik sini sebok kemas rumah pulak. budak2 ni ada staff obek tolong jagakan. boleh la dari takde.  21.01.2013, pi hantar elly ke klinik pulak. amboi..bulan january ni pi klinik sesaja. elly tu entah macam kurang selera makan, dan nampak tak cergas. risau juga. doktor kata dia stress. hullamakkkk...ni sapa yang nak pikir masalah ni? elly ke saya ke? macam2 la. tapi saya perasan sejak si richard masok rumah ni elly memang selalu naik angin. kesian dia. dia tu cemburu kuat, dan tamak kasih sayang. if dia tengah dengan saya, jangan harap orang lain or kucing lain boleh datang. mengamok la jawabnya.  22.01.2013 pon pi klinik lagi. kali ni hantar richard pulak. kasi cocok sama dia. next week baru sunat. rasakan la terejal sangat. hehehehehehe... so, januari adalah bulan pi klinik.  hari ni 24-30.0102013 obek takde, dia pi ostn ke terengganu. maka tinggal la saya seorang. uwaaaaaa..nangis la apa lagi. saya kan ciwek orangnya.  pagi tadi pi rumah ibu. makan2 la sesambil amik kain yang nak dibuat baju waktu anak mama kawen nanti. alalalalalala...baju kain jarang daaa...leceh betol. dah pulak nak kena beli kain lining. eeeeee...membanyakkan kerja je. apa la tak beli je kain yang bercorak kan senang. mmmm..tu entah nak tempah kat mana. saya jarang tempah baju ni, selalusaya beli yang dah siap je. mmmm..tengok la apa jadi nanti. tadi anak ibu si ngah tu ajak pi panjat gunung. gunung broga namanya. ke bukit broga? entah la. haduihhhhh... saya ni kada naik tangga 10 mata pon sempot inikan pulak nk panjat gunung. beriya2 dah tadi pi beli kasut bagai. heiii..bukan kasut mahal ye, ni kasut getah je macam kasut orang masuk kebun tu tapi ada spike gak la. terkejut saya coz murah sangat. rm 6.90 je. terkejut tak? tak sangka zaman ni masih ada kasut harga  bawah rm10.  ngah kata pakai kasut tu je dah, bukan nya apa sangat. kau biar betol ngah, esok if kaki saya geliat sakit, ko dukung ye. hahahahahaa... katanya ada 3 pitstop. nak perginya pepagi buta, nak tengok sunrise katanya. ayoyoyoyooo...hilanglah waktu keemasanku nak bangun lambat. takpe, kita tengok nanti apa jadi. owhhh..excited juga nak buar activity ni.  ok la... tu je nak tu
is. rindu kat obek

3 comments:

meowwmania said...

sblm panjat gunung tu kena warming-up dulu, minum 100+ manyak2 kasi up stamina kalo tidak semputtttt.....


p/s: nak cekelat! nak cekelat!!

~daRLee ZuRiS~ said...

Bestnye die g honeymoon lagi ye ;)
Btw...selamat mendaki ye!

sesemut said...

weh makcik , i pon gi broga. kita jumpa disana disanaaaa..