mari mencari....

Google
 

Thursday, February 28, 2013

hujan, duit, airmata...

hello...
lama pulak tak menulis. sedangkan hari2masuk blog jengah dan baca blog kekawan. mmmm...kenapa ye? entah la...macam takde mood je. asyik2 takde mood je. hehehehehee...saya ni cepat sangat bertukar mood. sekejap boleh happy, sekejap jadi sedih, sekejap jadi marah. anyway...semua pon ok. budak2 pon ok. makan tido je kejenya, maunya tak ok. mujur tak boleh kuar2 pegi jenjalan macam manusia pi shopping ke, pi lelepak ke, kalo idak, harus kena pow nih. ye la...dah kata makan tido je nak kuar mesti mintak duit. sayaaaaa juga yang kena. hui...tak dapat dibayangkan acha elly richard kuar rumah nak pi jenjalan katanya pastu mintak duit. muwahahahahaha...pengsan. itu kucing takpe...ni ada spesis manusia yang suka suki mintak duit ni. hamboih hamboih hamboihh beramboihhhhh... melampau kan.  asal ada hal je mintak duit. ingat kita ni keje cop duit gamaknya. kalo tak mintak, tak sah. asal ada je agenda mesti nak call. puii..nyampah. nak kenduri, mintak duit. nak pi ostesen, mintak duit, nak pi melawat pon mintak duit! senang hidop kan. hahahahahahahaaa...korang pernah tak jumpa orang jenis macam ni. mintak je la. bayarnya haram.  tak kira la kawan ke, teman ke, sedara ke, bila ada hal mesti menuju ke kita. sekali dua boleh le huloq. dah banyak kali guwe bohsan. kot la orang tu terbaca entry ni..haku pedulik hapa. hahahahahahaa...diaorang ni ingat kita ni tengok gaya macam hidop senang sangat. tu pasal nak menempek je. benci lah. eh, dah jadi sessi luahan perasaan pulak. obek selalu jadi mangsa. baik sangat. kadang naik geram dengan dia. kadang orang tu drama je lebih dia bagi jugak. eeeeeeeeeee...obek, lenkali jangan bagi. beli biskut acha lagi bagus. ada paedahnya. tu yang payah kalo:orang baik hati sangat ni. asyik kena buli je. saya malas campor tangan sangat..kang lain jadinya. owhhh...pening2. sapa ada issue macam ni jugak? takde? owh..nampaknya saya je la ye yang macam ni. ke korang pon baik hati melampau macam obek jugak? pegi la sana. takmau kawan. anyway....lupakan hal tu. sekarang asyik hujan je. takpe..rezeki. tapi sian kat orang pasar malam. asal petang je hujan. mesti diaorang lemah je bila dah penat2 masak kuih untuk jualan sekali petang hujan. nak buat camne. kuasa Allah. mungkin ada hikmahnya. setakat kita ni baju tak kering apa ada hal. sidai je la lelama. kebelakangan ni bila kemas rumah asyik la bersin pulak. sampai menangis2 berair mata. dulu takde pulak. apakah itu tanda supaya saya tak payah kemas rumah? muwahahahahahahaaa...sapa pulak nak kemas? acha? elly? richard? lansung tak boleh harap. diaorang punya pasal la saya selalu kena kemas rumah. kadang tensen. obek tu pulak pantang nampak habuk. ewahhhhh...nak cantik kemas le sendiri. hahahahahaa...takde la. saya je yang kemas. kira exercise la tu.  bila nak jogging ni?  aura2 dah ada tapi belom juga. bukan apa...takotnkena kejar anjing. area sini banyak anjing. hehehe..tak tak pasal2 nama tercalon jadi sprinter utk olimpik lak kang. hahahahahahaa...ok la. malas nak tulis. nak pi baca blog orang pulak. adios!!!!

4 comments:

zarena heeney said...

mmg ada jea org mcm tu
sekali dh hulur mmg akan berkali2 lah kena hulur

~daRLee ZuRiS~ said...

Bikin pengsan kalo budak2 tu minta duit nak beli ikan.heheee...
Oklah tu.kemas rumah,keluar peluh gak kan ;)

meowwmania said...

ada jer org camtu...agaknya dia tgk kite senang tp sbnrnya kite pon ada masalah gak tp takkan la nak bgtau sume org, pandai2 la setel sendiri kann...

Misz Pinkie Winkie said...

susahkan....sekali dua ..bleh lagie...bila dah selalu..dari simpati tukar jadik menyampah!