mari mencari....

Google
 

Wednesday, April 24, 2013

Lepak-lepak je...

Lepak-lepak je diaorang ni kan. Tak de keje lain. Kalo wat keja pon tu yg keja yg boleh menaikkan darah saya. Asyik la bercekau je diaorang ni. Rumah tu dah macam stor rupanya. Bersepah2. Tapi bila time semua tido, sunyi je rasa. Dah saya pulak pi mengacau diaorang. Hehehe..biar dia rasa...sayanggggggg semua. Opsss..sayang obek jugak!

Friday, April 19, 2013

susahnya nak dapat pisang goreng yang sedap...

pisang goreng atau goreng pisang? teringat pula iklan upsr bahasa melayu kat tv tu. pengacara kata, pisang goreng atau goreng pisang? hehehhehe.. penghawa dingin atau pendingin hawa? haa..sudah.. makin pelik pulak. tu semua tatabahasa yang pergi kita belajar. dah belajar pon kan dulu masa sekolah. tapi dah lupa. sekarang bahasa pon dah jadi bahasa rojak. cacamarba semuanya. eh.. apa la saya melalut ni.
*
ni sebenarnya nak cerita. betapa susahnya nak dapat pisang goreng yang sedap kat area saya ni. payah sungguh! sungguh payah! (again, masalah tatabahasa). kalo ada pon, aduhaiiii..sedihnya bila tengok. tepong pon dah tak rangup. pisang pulak dah lembik. bukan standard buat pisang goreng, tapi standard cekodok dah tu. tapi masih nak goreng juga. mmm.. dah le tu kecik kemetot. uuwwaaa.. amatlah tidak memuaskan hati. kadang sampai nangis2 sebab tak dapat yang sedap. nak goreng sendiri tu pulak kang... nak makannya 2-3 biji je. ni kang nk pulak kena beli pisang sesikat bagai sebab nak dibuat goreng. last time, masa pergi rumah mama ada la dia belikan pisang goreng. fuhhhh...sedap! rangup, pisangnya besar dan tak lembik. sedapdapdapp.. tapi bapak le jauhnya pulak. nak ke kepong nun. gila jauh. aduhaiii... payah betol. hari2 pesan dengan obek bila balik belikan saya pisang goreng. tapi dah 4-5 kedai yang dia beli semua saya tak berkenan. hehehehhee... dah tau pemalas masak sendiri masih nak eksyen bila orang dah belikan. bila goreng sendiri di rumah pula..terpaksa buat 2 bancuhan batter. obek suka yang jenis tepung beras biasa bancuh, ..saya suka yang jenis tepung segera tu. lebih rangup. haa..tak ke menambahkan kerja saya je tu. nak makannya 2 orang je. pisangnya 4 biji je pon. uuwwwwaaaaa.... mintak tolong nezha? tak dapat ditolong. mamat tu apa pon tak boleh melainkan bagi dia makan, garu perot dia, tido berdengkor.
*
makanya, misi mencari pisang goreng yang sedap sentiasa berada dalam ingatan. bila pergi ke mana2 pon bila nampak harus cuba. nak yang sedap punya pasal. sapa tau kat mana ada jual pisang goreng sedap sila inform!!!!!!! arghhhh...pasal pisang goreng pon boleh buat entry blog. hebat kan?

Wednesday, April 17, 2013

panggilan hormat dan ucapan terima kasih....

hoi..eh...hei.. mamat...minah... tu yang selalu kita dengar bila orang menyapa orang yang tak dikenali. yang kenal pon kadang ada je yang panggil orang macam tu. jenis tak tau hormat orang. apa salah panggil abang, akak, adik, encik, cik... bukannya susah benar nak hormat orang. satu perkataan mudah tu akan membuat orang sayang atau benci pada awak. bukan la kita nak disanjung macam raja, sekadar menghormati sudah la. kan lebih sedap didengar,
*
saya selalu berhadapan dengan keadaan macam tu. maksud saya, saya selalu jumpa dengan orang yang tak reti beri panggilan hormat pada orang yang lebih tua. dah tau dia tu abang ko.. panggil la abang. ni tak, panggil nama je. sangat kurang ajar okeh. bila ditanya kenapa tak panggil abang, jawabnya memang dari kecik dah terbiasa. ok la..dari kecik mak pak ko tak ajar ko kan..kesian, sebab tu jadi kurang ajar. tapi bila dah besar kan kau boleh pikir sendiri mana elok mana tak elok. kenapa? malu? berat mulut nak panggil abang? owwww... gitu kaedahnya. masa mintak duit tak pula malu. puiii... pada saya benda2 macam ni kita kena semai dari kecik. biasakan panggil dan beri panggilan hormat pada orang yang lebih tua dari kita. tak rugi dan tak menyusahkan pon. malah lebih baik dan lebih disayangi. kalo ada adik beradik dari kecik, panggil la along ke, angah ke, abang ke, kakak ke, adik ke. baru lebih mesra dan rasa lebih dekat. tak salah kalo dah tua2 poncuba berubah kepada yang lebih bagus. kenapa mesti malu untuk ucapkan perkataan abang, akak, dan sebagainya? ada separuh orang tak kisah, ada separuh orang kisah sesangat. macam saya, saya jenis yang kisah dengan panggilan hormat ni. macam saya kata tadi, bukan nak suruh panggil datok ke datin ke tansri bagai.. panggil abang akak je pon. tu pon susah beno. mmm..tak faham le dengan seseparuh orang yang macam ni.
*
lagi satu ucapan keramat 'terima kasih'. memang payah sangat nak menyebutnya. kenapa ye? saya pelik la. takmay sebut terima kasih, sebut la thanks, tq.. kan mudah. apa yang susah sangat. ni tak.. dah le mintak tolong kita, dengan takde salam takde hormat... mintak tolong. bila dah dapat, haram nak sebut terima kasih. kenapa la payah beno, berat sangat mulut nak cakap. masa komintak tolong takde pulak berat mulut nak mintakkan? kalo pon makpak tak ajar dari kecik, cikgu2 kat sekolah kan ajar... saya ingat lagi.. masa sekolah dulu.. cikgu saya ajar. setiap ayat sertakanlah dengan magic words. apa magic words tu? please... thank you.. bila kita sebut dua perkataan tu.. dari orang takmau tolong kita, mereka akan jadi lembut hati dan tolong kita dengan sepenuh hati. sebab magic words tu dah melembutkan hati mereka. benda2 simple macam ni boleh mencerminkan keperibadian seseorang tu. samada kau tu sopan fake atau memang sedia asal sopan. kadang dengan A boleh pulak cakap magic words, tapi bila dengan B tak pulak cakap. tu namanya ayat berdasarkan kasta. hehehhehe... bila cakap dengan orang yang lebih berpangkat atau berkepentingan, bukan main lagi lembut gigi dari lidah bercakap. tapi bila bercakap dengan orang yang tak berkepentingan, yang dianggap sebagai orang bawahan.. tu diaa... hoi..hoi aje. terima kasih jauh sekali. mmmm... terok betol.
*
cerita pasal panggilan hormat dan ucapan terima kasih ni saya utarakan sebab saya dah naik jemu dan bosan dengan orang sekeliling yang tak tau menghormati orang lain. bila tak hormat, kita pon akan hilang hormat pada mereka. bila sama2 tak hormat, takde harmoni lagi dah. saya memang paling benci dengan orang yang macam ni. payah sangat nak ucap terima kasih dah beri panggilan. contoh la.. bila kita nak bertanya kat sales girl kat shopping complex tu pon, apa la salahnya, cik/kak/dik.. boleh tanya tak kat mana bahagian jual tepung? owhh.. kat sana sebelah tempat susu kak.. ye, terima kasih. haaa.. kan lebih sedap didengar dan berhadapan. ni tak. eh.. mana tempat tepung ha? sales girl pon jawab nak tak nak je la.. cuba tengok kat belah sana..katanya. haa..padan muka ko. carik le ko 'kat sana' tu. dah sombong sangat. tu sekadar contoh murahan.
*
sebenarnya benda2 simple macam ni le benda yang paling berat. dengan dua perkataan tu je macam2 boleh terjadi. kau boleh pilih nak jadi baik atau jadi buruk. pada orang2 yang tak reti nak hormat dan tak reti nak berterima kasih pada saya sebelom ni.. bawak2 le berubah. tak nak ubah pon boleh.. sebabnya saya pon tak suka kat korang. hehehehehhee.....

Monday, April 15, 2013

perkataan2 yang sensitif pada perempuan...

perempuan ni memang kekadang sensitif lebih. cepat je nak pikir maksut yang tersirat padahal situkang cakap takde maksud apa pon. biasa la..pompuan kan berjiwa lembut gitu. mudah sangat tercalar perasaan dan perasan dengan lebih cepat. hehehehhehe.... ada pompuan yang luaran nampak je brutal, ganaz2 gitu. tapi dalam hati sebenarnya sensetif woooo... tak boleh salah sebut, cepat je merajuk. macam saya, saya suka je cepat terasa. hehehhee.. walhal orang tu cakap benda lain tapi saya pulak pikir benda lain pulak. contoh la... contoh...kalo saya masak terlebih pedas, so orang tu makan sikit je, mula la saya ingatkan orang tu tak suka masakan saya or saya masak tak sedap. walhal orang tu jenis tak tahan pedas pon kan. eehehehhehehe.. tu contoh je la.
*
akan tetapi.. sebagai perempuan, ada beberapa perkataan sensetif yang paling la tak suka didengar. yang boleh mengakibatkan kecelaruan emosi dan kesakitan hati yang terlampau hingga boleh menyebabkan kehilangan kesabaran lalu membuatkan mereka menaikkan tangan menampar orang yang bercakap ataupon membalas balik kata2 orang tu dengan perkataan  yang lebih pedas. wahhhh.. gitu. anda pernah mengalaminya? siapa pernah, sila angkat pen merah dengan segera. sapa tak pernah, memang korang takde emosi. muwhahahahhaha.. .takde la. ada orang jenis tak kisah apa orang nak kata, tapi pada pandangan saya, perempuan ni 99% lebih memikirkan kata2 orang terhadapnya. ye tak?
*
perkataan2 yang boleh menyebabkan perempuan tu bengang..seperti biasa la kan. kalo belom kawen lagi.. ayatnya, bila nak kawen? bila dah kawen takde anak lagi, ayatnya bila nak beranak? macamkan beranak tu macam beli top up kredit hp kat kedai je kan. beli2 tekan2 dapat kredit. bila dah beranak pula, ayatnya.. bila nak tambah anak? pulakkk.. sebok benar hal keluarga orang. bila dah kawen lama, suka pulak menyakat tak takot le laki kawen lain? pompuan ni lebih rela lakinya mati dari kawen lain tau tak. bila dah lama tak jumpa, bukan ayat salam, lagi nak cakap lamanya tak juma.. kau dah berisi (read:gemok) sekarang ni ye? puiiii... perkataan tu yang boleh bikin hangin satu badan ye. bila dah birthday pulak, tahun ni umor ko dah berapa tahun. ewwww... pompuan dengan angka sangat musuh okeh. lagi satu kalo dibanding2kan dengan pompuan lain. cuba la ko cuba produk ni, elok la sikit kulit ko tu tak le kusam je. si A tu guna barang ni la tengok kulit cantik kurus melentik. huiiiii... sensetif..sensetif...
*
perkara2 macam tu pada separuh orang cuma gurauan je. tapi pada kita pompuan ni.. amatlah terasa bila dikata depan2 begitu. saya selalu je kena. especially bab baby dan gems tu. wahwahwahhh.. sedapnya mulut ko mengata ye. jawapan saya.. korang siap sedia je la. saya tak pedulik yang bercakap tu tua ke muda ke. sama je saya bahasakan. tolong jaga sensitiviti seseorang. kalo ko takde idea nak bersembang pon banyak lagi benda lain dalam dunia ni yang ko boleh jadikan modal berborak. boleh cakap pasal resepi, boleh cakap pasal mengundi, boleh cakap pasal ekonomi, boleh cakap pasal sukan, boleh cakap pasal jalan2... mcam2 ko boleh cakap. tapi benda tu jugak yang ko nak cakapkan. tu tu le orang kata, selagi tak kena kat batang hidong sendiri, selagi tu tak tau. bila dah kena baru nak terdiam. lagi satu saya tak suka kalo orang dok bercerita hal orang lain pada saya. mengumpat le tu senang cakap. selagi boleh saya akan elakkan diri. kalo saya boleh bangun dah pergi, saya bangun. buat la apa alasan pon. cerita mengumpat ni takkan habis. tak pasal2 boleh bawa ke fitnah kalo cerita tu tak betol. dan tak mustahil orang tu akan cerita hal kita pula pada orang lain. so, saya tak suka benda2 macam tu. selagi boleh saya elak dari berborak dengan orang macam ni, saya cuba elakkan.
*
bab perkataan sensetif ni kadang saya selalu je mengadu kat obek. sessi luahan perasaan le tu kan. obek kata biarkan je. jangan peduli apa orang kata. well.. dah nama pon lelaki. diaorang bukan pikir sangat benda2 macam ni. kita pompuan ni yang suka sensetif lebih. makanya, dari menjadi sensetif, saya cuba untuk berpikiran positif. sentiasa pikir sensetif tak banyak sikit dapat menghindar dari terpikir benda yang bukan2. kepada si mulut2 tak tau sensetiviti tu.. bawak2 la bertaubat. sebab pulut santan binasa, sebab mulut badan binasa nanti. kena dengan orang pendendam macam saya.. jangan kata kau, semua keturunan kau aku tak suka. hehehhehehehehe.....
*
so, kesimpulannya, bila berkata tu, berhati2. jangan sampai menyinggung hati dan perasaan orang lain. agak2 takde modal nak borak, takyah cakap. diam itu lebih baik. kepada pendengar yang sensetif pulak, cuba berpikiran positif supaya benda2 negatif tak melekat. ceriakan hati dan diri masing2. anggap la mulut2 kurang ajar tu sebagai iklan tv. suka atau tidak, selalu akan ada setiap masa. peace yo!

Thursday, April 11, 2013

hobi...ikut diri sendiri atau ikut suami/bf/skandal/yg sewaktu dengannya....

wahwahwahwahhhh gituuuu... haibat tak tajuk? muwhahahahha.. sebenarnya perkara ni benda biasa je. tapi kekadang boleh menyebabkan isu dikalangan orang yang berpasangan. haaaaa... hari tu saya ada tengok channel korea tu le. biasala.. walopon saya bukan kaki k-pop, tapi saya hari2 mesti tengok cerita korea kat 391 tu. rencana2 dia pon menarik, isu2 semasa yang dia utarakan pon bagus. rancangan pasal kesihatan dia pon best. gitu.. mana yang elok kita amik, yang tak elok kita tolak tepi la kan. remote tu kan ada je kat tangan. kalo rasa2 malas tekan button remote, boleh suruh kucing anda pijak2 remote tu supaya channel bertukar. hehehehehe...
*
ok, berbalik pada isu hobi ni. saya rasa saya ni selalu je bertukar2 hobi. masa kekecik dulu kononnya hobi mengumpul setem. gitu.. budak2 apa yang saya tau. kumpul setem tu dah kita hebat sangat la tu. beriya2 siap ada penpal lagi untuk tukar2 setem katanya. hujung2 sekali pergi kedai buku nampak je setem tiruan yang boleh je dibeli dengan harga tak berapa sen pon. apakah??? sekali pikir2 punya pikir, dah jadi tak syiok pula hobi mengumpul setem tu. maka berkubur la album setem di dalam stor. entah apa jadi dah dengan album setem tu sekarang. kepada album setem kepunyaanku, saya minta maaf kerana telah melupakanmu sekian lama. mintak halal ye segala kegembiaraan yang telah diberikan. aminnn... lepas tu berubah pula pada suka naik basikal. chewahhh.. budak2 le katanya. nak basikal bmx. masa tu bmx glamer wohhhh.. siap nangis guling2 nak jugak bmx. dapat! wahwahwhahhhh.. seperti biasa saya takde kawan pompuan. asyik le kawan dengan budak lelaki je. ikot pi meronda celah kampong mana naik basikal. belajar buat willy2 gitu. ala.. yang angkat tayar depan tu. wahhh.. saya teror masa tu. kayuh pon takyah pegang handle basikal. boleh lepas tangan. boleh buat gaya superman. tak dapat saya bayangkan kalo sekarang dah tua2 ni saya buat semua gaya tu. mau runtuh basikal tu. hehehehhee... so bila dah membesar, pindah rumah, pindah sekolah semua, kawan pon dah bertukar. to my bike buddies.. apa khabar mu disana? lama sudah tak berjumpa.. echewahh..tetiba kuar lagu ramlah ram pulak. for sure semua pon dah kawen beranak pinak gamaknya. semoga semua sihat sejahtera. so, bila besar sikit hobi pon dah bertukar. dah lebih feminin sikit. suka mengait pulak. kait alas meja, alas tv. jangan tak percaya, saya pernah buat semua tu! hehehehhee... lepas tu tukar pulak suka buat cross stitch... wahhhhh.. siap okeh satu gambar pemandangan. walopon ringkas, gila lama baru siap. mana ntah benda2 tu semua. now dah tua2 ni.. takde hobi yang spesifik. caca marba je semua. so, itula berbalik pada tajuk di atas. hobi ikut diri sendiri or ikot orang.
*
dalam rancangan korea yang saya tengok tu dia membincangkan perkara tu le. katanya bila dah kawen wanita lebih terjurus ikut hobi suami. owhh...ada benarnya pulak. tapi tak kurang pula yang tak suka dengan hobi suami, sebab suami lebih suka buat aktiviti out door manakala isteri suka aktiviti santai... rehat2 kat rumah le maknanya tu. dalam rancangan tu dia buat isu konon pasangan dalam dilemma. husband suka aktiviti naik moto, pusing2, konvoi2... manakala isteri lebih suka kalo suami luangkan masa weekend bersama keluarga. sebab katanya weekday dah le tak jumpa kan, ni weekend pon tak dapat jumpa juga coz husband asyik kuar melayan hobi. owhhh...ada juga benarnya. yang suami pulak kata, weekday dah penat keje, so weekend le masa nak release stress kuar tengok pemandangan gitu. wahh...ada juga benarnya. habis tu camno tu? ada tak antara korang yang terlibat dalam isu macam ni? pikir2kan, renung2kan dan selamat berpikir...
*
macam saya.. obek memang bz la weekday. kadang weekend pon dia bz juga. tapi selagi boleh weekend dia akan adakan masa untuk kita. so, biasa weekend saya follow dia la pegi mana, selagi bukan pergi kerja la. saya memang tak suka ikot dia pi kerja, jumpa orang orang whatever yang melibatkan hal kerja. kang orang tu pungpangpungpang hal kerja, ko melopong ternganga. takmau la saya. jadi if weekend2 tu kitaorang ronda2 la, pi pancing ikan ke, pi naik moto ke, pi pusing2 ke, pi la memana2 pon. haa..tu kalo aktiviti luaran. kalo aktiviti dalam rumah, tengok dvd ke, melayan kucing2 mondok ni ke, kemas rumah lebih kurang le atau pon membuta. pada saya, harus ada give and take juga. suami jangan terlalu suka keluar sampai tertinggal isteri, isteri jangan pulak suka sangat paksa suami dok rumah mengadap muka je. apa kata gilir2. minggu ni kuar aktiviti outdoor ikut suami, next week dok rumah layan aktiviti isteri. masa rancangan korea yang saya tengok tu pon, berbagai2 cadangan yang diaorang berikan. hehehehhehehe... tu kalo orang dah kawen. isteri harus follow suami. kalo korang masih bercintun cintan, boleh pikir sendiri. kalo aktiviti luaran yang tak terlalu mengada (read:kuar sampai jauh malam, pergi jejauh 2-3 hari baru balik), tolong pikirkan semula. awak belom kawen, masih ada mak bapak. sekadarnya ajelah. sayang boypren jangan sampai membelakangkan mak pak. okeh? tapi mak pak sekarang banyak yang sporting katanya. tak kisah anak balik lambat 2-3 pagi asalkan anak balik rumah katanya. well...itu terpulak pada keluarga masing2.
*
rancangan tu juga cakap, lebih baik cari hobi yang boleh dimanfaatkan oleh pasangan tu sesambil menjana pendapatan. haaaaa...gitu. tu bagus tu. sambil bersuka ria boleh buat duit. contohnya.. apa ye? ala..macam sekarang ramai je orang buat business online. ada yang suka fotografi, boleh buat duit amik gambar pengantin. ada yang suka kraftangan, ada yang suka masakan, ada yang suka business mlm, ada yang suka bertani... tak kisah le apa pon. tapi , kalo tak boleh juga bertoleransi, misalnya suami atau isteri tetap extreme dengan hobi masing2 sampai tak boleh ditolak, lebih baik la pasangannya tu pon cari hobi sendiri. so, masing2 akan bz dengan hobi sendiri. lu, lu punya cerita, gua, gua punya cerita. haaa..gitu. bagus juga tu. tak le menyesakkan jantung. buat je hal memasing. tapi masih perlu diingat batas2 pergaulan.
*
wahhhh... ni dah macam tulis journal perbahasan pulak. takde la.. bila saya tengok rancangan tu, saya pon mula berpikir, ada benarnya isu ni diketengahkan. kadang ada isteri yang makan hati menunggu di rumah dengan begitu setia, walhal suami diluar bersuka ria dengan aktiviti hobinya. kesian isteri. atau, ada juga isteri yang jenis out going bz suka berpersatuan itu ini, tapi suami pulak jenis suka dok rumah, udah le suami makan nasi sejuk je. hehehehhehehe.... benda2 macam ni, kadang kena juga pikir. mencari kegembiraan, biar bersama2. jangan seorang je yang seronok, seorang lagi makan hati. macam saya cakap tadi... give and take itu perlu.
*
jadi, camne? apa hobi anda?...

Tuesday, April 9, 2013

sopan vs mengada....

hehehehhe.. camne tu kan. sopan vs mengada. pernah tak jumpa orang yang konon2nya sopan gila walhal sebenarnya mengada yang benonya. sampai kita tengok naik getik pulerk. echehh..tak pasal2 saya pon dah menulis ala2 getik. pulerk katanya. miyahahahhaaa... biasanya pompuan le yang terlebih getik dan mengada ni. well... bukan nak kata, saya pon pompuan kadang kegetikan dan kemengadaan mereka2 ni membuat kita ni naik malu pulak dengan diaorang. contohnya la... contoh... kalo makan kat kedai.. malu kononnya nak makan ayam. takmau buka mulut, makan pon terkubik2 terkuis. walhal kalo kat rumah buka mulut sebesar naga. bila ada hal yang perlu bertanya pada orang, mesti dia takmau tanya. mesti dia tolak kat orang lain suruh tanyakan. malu katanya. tapi bila dah dapat benda yang dihajati, dia pulak yang dulu-duluan kedepan. puiii... kalo kat luar bukan main sopan santun bersih kemas... pebuh sifat keperempuanan le katanya. walhal kat rumah bilik pon bau hapak baju pon takmau basuh or berlipat. tu belom tengok sinki berkerak lagi tu. muwhahahahhahaa.... pui.. ehhhh..kenapa le saya ni mengata2 orang pulak. bukan apa.. sebab rasa dah bengang dan naik menyampah dengan orang macam ni. kalo bercakap lembut gigi dari lidah, belakang kita dia bercerita pasal hal kita. wtf!!!!!! kepada awak2 yang mengada gedik getik tu.. cuba le ubah perangai, takdenya jantan nak orang macam kau. buat geli2 nak le. muwahahhahahaa... sekian luahan perasaan secara senyap tapi terbuka.

Sunday, April 7, 2013

lamanya tak menulis....

hello...
seperti biasa dah berkurun baru nak sambung menulis. hai.. entah la. payah betol nak menulis. tapi hari2 masuk blog baca blog orang. bukan apa..entah la. kadang macam takde idea nak tulis apa. sebab perkara biasa2 je kan. benda hari2 berlaku. saya malas le pulak kalo setakat pegi makan kedai pon nak tulis kat blog. huhuhuhuuuu... anyway... biarkan la. yang penting semua selamat sejahtera.
*
since dah lama tak menulis ni, so kita buat ringkasan je la kan kejadian2 yang dah  berlaku sepanjang ketiadaan penulisan tu. apa ye yang dah berlaku. owhh.. nezha tak sihat. muntah je. hehehehe... nakal sangat. hari2 bergaduh dengan elly. hari2 berebut bantal dengan saya. sampai saya tido takde bantal sebab dia amik bantal saya. uwwaa....hari2 dia mendera saya. hari2 kena garu perot dia. kena lama2 lak tu. kalo sekejap nanti dia bising & garu kepala saya suruh saya garu perot dia. kesian saya tau. kat mana nak mengadu kalo kucing dera kita? haa..jawab jangan tak jawab. elly pon sihat je. tu lagi sekor. hari2 bergaduh dengan richard. ya tuhan... rasa nak je dikutil bebudak tu. pantang berjumpa, harus berperang. bukan sikit2 perang, sampai gigit2 berguling2 satu rumah. geram sungguh. tapi seperti biasa..saya mana ada marah diaorang. relax je. kalo obek ada baru dia orang kena marah. muwahahahhaa.. tau pon takot dengan obek. richard? budak tu ok je. kadang sian tengok dia selalu kena buli dengan elly. huhuhuuuu...
*
hari2 kena mop rumah kadang rasa naik bosan pulak. kenapa la kena nak mop vacuum hari2. aaaa..kalo tak buat boleh je. tapi larat ke mata tengok bersepah semua tu. hahahhahaha... dalam pada membebel2 buat keja rumah tu, siap jugak. anggap la exercise ye.
*
saya sakit tekak. macam bengkak. entah le kenapa. salah makan ke, panas badan ke, apa ke. last weekend pi rumah sedara obek ada buat kenduri. nak pi umrah katanya. balik dari makan kenduri tu le tekak sakit. apakah????
*
obek? biasa la dia tu asyik la bz je 25jam sehari. harap semua kerja dia berjalan lancar. dugaan kerja mana2 pon ada. hehehehehhee... you go babe!
*
ok..nanti sambong lagi. hehehehhe... gila sempoi tulis.