mari mencari....

Google
 

Thursday, May 30, 2013

pagi2 dah mengamok...

hello...
haiiii...budak2 ni, tadi pepagi lagi dah mengamok. pagi suboh buta, saya pon belom bangun tido lagi. tetiba dah dengar bunyi menderam2. dalam hati dah berkata, haa...sudahh..ni kejap lagi berlaga le ni. apa taknya...sebaik je saya habis sebut, dia punya mengamok bercekau bagai nak runtuh rumah pepagi buta tu. elly dengan richard la. sapa lagi. sian richard, asyik kena buli je dengan elly. elly lak ntah apa kena, memang dari semalam asyik nak hot n spicy je. bad mood sungguh!  diaorang bercekau kat area tv, sampai jatuh speaker, berterabor barang atas cabinet. ya tuhan...saya memang dah berlari nak leraikan, tapi elly gigit leher richard takmau lepas! menjerit le saya. saya angkat pegang habis tangan saya luka2 calar dikerjakan. tak pasal2 obek pon masok campor  pi leraikan. sepanjang masa tu elly tak lepas gigit richard. yang acha pulak dok dekat menyebok nak joint sekali. aduhhh..memang havoc sungguh pagi tadi. agaknya jiran sebelah dengar le saya dok menjerit2 leraikan pagi tadi. sabar je la. obek marah elly, siap angkat tangan nak gaya pukul baru mamat tu cabot lari. lari pi mana? lari masok bilik okehhh...gatal sungguh. dah tak pasal2 saya mengemas segala pepagi tu. mujur speaker jatuh ke lantai, buatnya kena hempap haa..baru ko tau elly. bukan ringan speaker tu. k**
cerita lain..dalam last week la. entah apa kena memang betul2 bad day hari tu. start dari awal pagi...serba tak kena. mula2 dapat call yang menyakitkan hati. so, pepagi dah spoil mood. then ada wat transfer $$, tapi line pulak hang. udah tak boleh masok pulak. hishhhh...lepas tu, kerta pulak buat hal. adoihhhhh...seksa betol. rasa nak jerit. dah jerit pon. hehehehehee...so, gitu le kalo pepagi dah spoil. petang dah elok dah.chehhh...
**
malam tadi obek kerja, tetiba dia call. dia jarang call kalo time kerja. rupanya kawannya meninggal. aduhai. saya kenal kawan dia tu. kira pangkat pakcik2 gak la. meninggal secara tiba2. serangan jantung agaknya. so, obek pergi ziarah la. pagi ni pi menghantar ke melaka. kampung arwah tu. meeting apa semua kena cancel la..tak boleh buat apa. baik arwah pakcik tu. walaupon tak berapa rapat dengan saya, ye la..saya pompuan takkan nk beramah mesra sangat dengan dia kan, dengan bininya tu ok la, tapi saya suka pakcik tu. jenis ceria je. mmm..apapon, saya doakan semoga rohnya dicucuri rahmat, kawan2 yang baca mohon sedekahkan al-fatihah pada arwah..
***
so, gitu le ceritanya. gambar takde. tadi load tak masok2. lambat benor. nak tunjuk muka budak elly yang serba tak semenggah muka tak puas hati tu. kau apa masalah elly? ngalahkan acha ngadanya. sabor je laaa....apapon, sayang semua.  love you. love obek jugak!ejung nanti. obek marah dia. baru dia takot. tapi tak pukul la. buat gaya haippp..haippp..kalo dengan saya mana budak2 ni nak takot. dengan obek baru le takot. padan muka ko kena marah. si richard udah menggigil ketakutan. sian dia. saya pelok2 bagi dia relax then letak kat belakang bagi makan minum semua. baru ok. bulu tercabot? jangan cerita la. penuh dah berterbangan satu rumah. hehehehehee...lepas siap kemas semua, saya pi cari mamat elly tu. tanya kat obek, apa dibuatnya dalam bilik tu? obek cakap dia dok tepi katil senyap je buat muka tak puas hati. aduhh...merajuk la tu. hangin semacam la elly ni. moody lebih. sabar je la. acha ok. mujur dia tak sempat masuk campor, kalo tak entah apa nak jadi. so, pujuk elly pulak, bagi dia relax. owhhh...apa nak jadi dengan budak2 ni.

Monday, May 20, 2013

macam2 ada...

#1--ada la orang tu, dia pi minum milo dalam kereta, tapi tak habis. pastu tak reti2 nak buang. ada je dok tercongok kat tempat letak cawan tu. makanya basi le air tu. degil sangat. saya pi le kemas. nak jadi cerita, tumpah air tu dalam kereta dia. miyahahahahahaa....obek..wangi tak kereta?
***
#2--mandikan budak2 tu. tapi si richard udah jadi panas dedor pulak badannya. haishhhhh...jangan la demam. mamat tu dah le jenis payah nak makan ubat. boleh wrestling dibuatnya.  hope ok, tak melarat. minggu ni je macam2 peel la budak2 ni.
***
#3---letih la mop rumah. sampai naik malas. arghhhhhh...dah 2 minggu ni saya ngelat je basuh baju. hantar dobi. muwahahahaa...entah la. macam malas je. tapi baju putih still basuh kat rumah, coz nak nila. haihh..sama je kan kalo basuh semua baju kat rumah. apa masalahnya.
***
#4---still suka pi main cekup2 tu. 4 kali main, 3 kali tak dapat, 1 kali dapat. so, now bertambah lagi sekor kawan acha. toy tupai bulat. hehehehehehee...belasah la.
*#5---acha ok. tapi maybe sebab panas sekarang ni, dia suka bad mood. suruh garu perot tapi mulut bising. apakah? dah ko nak camne ni acha??? elly biasa la. dia memang selalu bad mood. asyik nak garang marah orang je. richard la jadi mangsa selalunya. lantak korang la. tak larat nak marah dah. tapi kalo musim hari hujan, semua tau takot. melengkor keliling saya. bila guruh petir, semua mondok. tau takottttt!!!! obek pon dah sihat sikit. still degil gak. ahhh..kucing dengan bapak kucing tu sama naik je degilnya. saya je yang baik dalam rumah ni. hehehehehehee...love you so much!**

Monday, May 13, 2013

acha dapat kawan baru...

vhehehehee...ni la kawan baru acha. comel tak? alkisahnya...malam tadi, sedang menonton television, sekali orang tua tu merengek la pulak. nak roti katanya. saya kata ada roti kat dapor tu. roti krim gardenia. memang sentiasa ada je stok kat rumah ni. ye la...tu yang paling senang diwaktu2 kecemasan dan kebuluran. hehehehe..obek punya krim vanilla, saya punya sambal bilis. huishhh..mesti ada stok. kalo tak, payah la. buat breakfast boleh, lunch boleh, dinner boleh, buat makan2 time tgk tv pon boleh. muwahahahahaa..dasar pemalas, bagi laki telan roti je.  tak la...bukan zalim, tu je yang senang. almaklum, obek ni kadang boleh tahan dia punya cerewet makan. hehehehe...
*
so, berbalik pada rengekan obek yang nak makan roti tu, sekali dia kata takmau roti tu. nak roti jasko katanya. amboihhh!!! ohver sungguh. makan jenpon roti cap apa pon. takmau katanya. hishh..mengada sungguh. so, bersiap le kami ke jasko tu. mujur dekat je kan. sampai2, pusing2 la dulu. so nampak le mesin cekop2 toys tu. kebetulan ada orang tengah try test nak cekop toy tu. wahhh..excited. tapi sian orang tu tak dapat. banyak:kali dah dia try. satu kali main 2 token. 2 token tu 2 hinggit la. owhhh...so saya dah terpandang satu toy kucing cohomelllll..sedang meniarap dengan sungguh bergaya. so, saya suruh obek try la. mana tau kot ada rezeki, mendapat le saya patung kucing comel tu. hehehee..so, yeahhhh...mari kuta try!!!! fuhhh...saat mendebarkan. ramai pulak tu penonton. uwaaa...sekali..cekop2, dapat wohhh!!! yahoooo..lompat disitu juga. bestnya. orang lain yg tengok pon happy jugak. then try lagi sekali. kali ni toy cute dog pulak. pon meniarap jugak. belasah la. dannn...dapat jugak!!! yeayyy!!! kegembiraan berganda. last kopek, obek nak try amik toy arnab tersengih. hehehee..malangnya, tak dapat. hehehehe..takpe la. dah dapat 2 ekor ni pon dah happy dah. kiranya 1 rm2 je la kan. haa..mana nak dapat tu. saiz besar le jugak. so, udah le saya pulak kena mengendong 2 toys tu masok kedai roti. hehehehe...belasah je la. sekali obek kata, kita pi tengok seluar keje dulu la. owhhhh..baru la tektik dapat dikesan. rupanya dia nak berjalan tengok seluar, bukannya nak beli roti sangat. amboihhh...biasa dia nih. hehehe..so, jalan je la pusing. tak beli pon. tengok2 je. lepas tu beli roti sebeban. lepas tu balik rumah makan roti tengok tv. malam tadi panas betol. tak selesa dibuatnya. kesian acha, elly n richard. pon kepanasan gak.mbalik rumah bagi 2 toys kat acha, dia cium2 je. ada la dalam 3 minit. pastu blah buat muka tak berminat. mmmm..takde perasaan betol mamat tu. elly biasa la. mana boleh nampak benda lain dekat dengan saya. harus dia mengarok. dah diterajangnya  toys tu. masak betol.  so, gitu la kisahnya. senang je kan nak gembirakan hati isteri ni. tak perlu intan berlian harga juta2, modal rm2 je pon dah happy.  tapi sekali sekala la. kalo dapat gelang  tebal tu amatla dialu-alukan...nak raya dah ni. muwahahahahahahaa...love you obek! obek hero la!

Tuesday, May 7, 2013

macam-macam ada....

hello...
lama dah tak menulis. hehehehe...malas. tapi selalu masok untuk baca blog kekawan. anyway...dalam pada lama tak menulis ni, macam2 benda dah terjadi. huiii...pening kepala. banyak ceritanya.. saya pi holiday ke jogja, pastu kena excident..tangan retak okeh...pergi undi..mujur tak pangkah yang tak suka..konsep terbalik. kalo suka, ko pangkah. hehehehee...nezha pon sakit. yang sakit kulit tu datang balik. geam betol. dah bawak pi klinik, doktor bagi ubat untuk 2 minggu. tengok apa jadi. now makan ubat je la. haiii...manusia sakit, kucing pon sakit. pening2. dalam pada tu, lain takde apa la. tengok tv dan makan je. owh...saya memang hantu tv. suka bebenor. ingat nak buat kek pon takde mood. cerita pasal hari mengundi tu, saya pi awal. pukul 10am. dah ramai orang..beator panjang. heheheheee...lepas selesai, bawak obek pi klinik amik ubat. orang tua tu kalau sakit bukan main manja. melebih2 manjanya. semua nak disediakan. pastu kena mengadap dia 24jam. hehehehehe...mengalahkan baby kecik okeh. jaga orang besar sakit lagi seksa. apapon, layan je la..saya suka je. saya cakap, camne if saya takde then masa tu obek sakit? obek kata , matiklaaa...sapa nak jaga obek. hehehehee..tau pon. so, lepas ni kalo oby nak apa2 tu belikan la. dan dengar cakap oby jangan degil. haaa..kan dah sakit. saya pi holiday tu obek tak ikot. ni kira girls outing la. baru 2 hari saya pegi, dia dah call monyok2. hehehehee..takde orang bebel katanya. rumah sunyi. haaa...baru tau yang selama ni saya membebel adalah untuk memeriahkan rumah. hehehehehe..sayang dia. ngada betol. elly, acha n richard pon tercari2 ye. hihihihii...ye la...lepas ni oby tak pi holiday lelama dah. oby dok je rumah tunggu pintu gate, ye? ok la. banyak benda nak buat ni. kena ikut priority dulu. kang main hangkot je kang yang penting ketinggalan pulak. wokeh..nantimsambong lagi. pada sesapa yang tak sihat seperti kita2 ni..sila lah rajin makan ubat. jangan takot. yang pahit tu la yang mujarab...sekian.