mari mencari....

Google
 

Wednesday, July 24, 2013

cemburu kuat...

Hello...

Lama gak tak sambung tulis ye. Biasa la tu. Hehehehehhh... so camne puasa so far? Harap semua ok hendaknya. Puasa tahun ni agak kureng sikit nafsu nak beli juadah berbuka tu. Bagus gak. Jimat sikit. Asyik membeli aje. Last saturday kekawan obek ada buat makan2 buka puasa. Tapi ala2 pot luck la. Sorang kena bawak 2 jenis makanan. Haiyooo... nak bawak apa ni. Apa Iidea pon tak de. Sabtu tu obek lak keje. Siang tu dia tido la. Camne nak pi kedai beli bahan masak. Saya keluar sorang? Memang tak mendapek la jawabnya. Makanya nak tak nak tunggu la obek bangun. Bila dia dahbangun saya pulak tertido. Haaa..tido bergantinamanya ala2 pas baton gitu. Hehehe..bila 2-2 dah bangun dok la bantai tengok tv je pulak. Sedar2 dah pukul 5pm. Tu pon pasal kawan dia call pesan jangan lupa datang tu. Itu jam baru la laki bini melompat sebab apa benda pon tak sedia lagi.  Baru la padan muka. Hehehe..siap cepat2 nak kuar. Obek kata beli je la laok kat pasara ramadan tu. Saya pulak kata tak best la. Beli kang berapa hinggit pulak dah. Kita bukan nak beli untuk makan 2 orang.ni ramaini kang. So godek2 akhirnya saya buat keputusan masak juga. So kita bahagi 2 la. Obek pi pasar ramadhan beli kuih,  saya pi kedai beli bahan masak. Mesti masak yang senang je dah. Lagipon tak cukup masa dah ni. So saya masak sambal tumis sotong, tumis kacang buncis dan wat telurdadar. Hehehe...menu jimat namanya. Jadik la..janji home made. Berjaya siap masak dalam masa 1 jam. Dah siap semua so kita berangkat la. Sampai je kat tempat makan2 tu azan pon bunyik. Syukur. Laok sayabawak semua habis. Sedappp..chewahhh..masuk bakul angkatsendiri. Orang lainada bawak kari, ada pecal, adasayur apa ntah.kuih ponbanyak jenis. Obek beli kuih hijau ada kelapa dengan popia. Gitu la kisahnya makan2 masak2 terkejut.
***

Ni kisah budak manja saya. Cemburukuat okehhhh!!!! Gila cemburu gila budak elly ni. Tu tengok muka dah kuncup kurus. Orang puasa dia pulak yg kurus. Tak adil sungguh.sebab apa saya kata dia cemburu kuat, dia tu tak boleh tengok orang lain dok dekat2 dengan saya. Kangdia mengamok. If saya  garu acha orrichard, dia confirm2 akan datang dan tolak tangan saya. Suruh garu dia lak. Tak bagi garu bebudak lain. If tak kang mula ladia  menjerit bising. Cakar selagi ada benda kat rumah ni. Tu satu. Lagi satu,  dia cukup tak berkenan dengan obek tu. If obek ada kat rumah mula la dia membising. Menjerit mengacau. If time obek takde tu elok lak diam  tengok tv. If obek dok dekat2 dengan saya dia akan mencelah dok kat tengah2. If nampakkitaorang baring ke lagi menggila bising. Dia akancakar obek. Hahaha...sian obek. Hari tu obek tido boleh lak diapi cakar orang tua tu tengahberdengkor. Sian obek. Bangun tido tengok dah bercalar. Dia asyik la nak berkepit dengan saya. Sayaduduk ke, baring ke, masak ke, mengemas ke dia mesti nak kat sayaa.  Seram jugak dengan elly ni. Cemburu buta kuat. Apa la nak jadi. Dulu takde la melampau2 cemburunya tu. Kadang sian dengan acha n richard, baru nak manja2 dengan saya elly mesti dah datang take over. Melainkan masa tu elly tengah tido. Aman le sikit. Elly, elly...jangan cemburu sangat la. Saya sayang semua. Muahhhhh..
***
Pagi tadi sahur kat mamak. Lama dah tak keluar. Makana roti nan dengan teh ais. Fuhhh..pu ya lama tak minum ais. Malam tadi minum ais. Hambekkk...teh ais pulak tu. Pagi ni siap ladengan sakjt perutnya, tekak perit, taks senang la kaedahnya. Pagi ni je dah 2 kali buat pelaburan. Terok betol. Tekak pon rasa tak sedap. Menyesal minum teh ias tadi. Mencik keadaan yg tak selesa macam ni.
***
Ehh..kata dah takde lagi projek direct  nego. Semua projek mesti thru tender. Ni camne ni. Tau2 tup2 dapat berita company si polan ni dapatprojek direct nego. Mana boleh camni. Tak adilla untuk semua orang. Asyik dia je yang dapat. At least buat la tender terhad walopon ko memangdah sah2 nak bagi katcompany kroni kau tu. Haa...kes ni sapa nak jawap?  Spr sila jawab sikit.  Sekian jawapannya. Huhuhuu..takpe sendiri mau jawab la. Bulan2 pose ni takmau cakap banyak. Fikir sendiri je dah.
***
Apa lagi nak  erita?  Semua dah cerita la kot. Nak kena bawak acha piklinik cocok montot. Dah due date dah. Nanti la acha tunggu daddy dapat payment kita pi klinik ye. Acha sekarang nampak sihat. Semalam mandi. Pandai dia dok diam je. Sayang dia.budak pali g baik sekali. Masa mandikan dia dah tentu la elly menjerit cakar pintu toilet. Sabar je la. So lepas acha mandi, elly punya turn pulak. Fuhhh..lenjun makcik. Letih.  Bab mandi tu boleh lagi tapi bab nak keri gkan bulu tu yg bercinta sangat. Geram. Lain kali mandi sendiri la. Hehehehehh..
***
Oklah.rasanya takat ni dulu. Bila nak beli baju raya ni. Huhuhu..takpe.  baju raya kat mana2 pon ada. So selamat berpuasa semua. Bye!!!

1 comment:

zarena heeney said...

hehehheheh sempat lg tu msk dpm 1 jam..klu ena mmg masak 1 lauk jea takut tak sempat...

rindunya nak bersahur di luar
rasanya masa mula2 kawen jea ena dan hubby sahur di kedai mamak..layan tu :)