mari mencari....

Google
 

Tuesday, July 16, 2013

kisah makan di bulan ramadhan...

Yeah. ... tu namanya supercat puasa. Nampak tu muka lemah je.alololoo siannya dia. Puasa la sangat. Kita sahur dia pon sahur. Kang 7.30am dia breakfast lagi. In between tu harus la makan lagi coz bila petang check mangkok makanan tinggal sikit. Kang kita berbuka dia nombor 1 dok mengadap meja. Chehhh... 3-3 ekor pon peel sama je. Tapi macqm nampak kurus sikit kot bebudak tu bulan pose ni. Sian dia. 
**
Anyway...takde la nwk cerita apa sangat. Biasa2 je. Last sunday ibu n the gang datang buka kat rumah saya. Sabtu tu ibu dah sms cakap bebudak tu nak datang buka. Siap request menu  lagi tu. Amboiii...tekak memasing tak mau kalah ni. Ada yang nak siakap sweet sour, spageti tuna, laksa johor. Paling pelik budak aish nak roti canai. Apakah??? Lain benor selera ramadhan ko aish. Hehehehehehh.. so makqnya hari whad tu saya ke kedai le membeli barang nak masak. Huiiii..berpeluh juga masak2 tu. Tengah tung tang tung tang sebok nak blend bawang untuk kuah laksa johor, sekali tekan2 suis blender senyap je. Ekk pon tak. Okkk pon tak. Akk p9n tak. Hah sudahhh. Dia buat hal dah. Time orang bz ni la dia nak buat hal. Ingatkan plug ke tak bernyawa. Pi tukar kat plug lain. Pon senyap. Maka confirm lah sudah riwayat blender telah tamat dibulan ramadhan ini. Puii..orang dapor tengah tunggang langgang ni. Hantu betol. Ingat nak cancel je masqk laksa johor tum tapi bahan semua dah siap. Ikan pon dah rebus. Dalam pada mengamok2 tu...ta boleh buat a0a gak la. Maka, start kereta pi la ke tesco berdekatan dan beli blender paling murah. Mujur ada promosi. Rm49.90 sajorrrr. Geram betol. Obek tak de kat rumah masa tu. Mujur dia takde. Selamat la dia. Kalo dia ada mesti dia yang jadi mangsa amarah. Muwahahahahhh... so l3pas beli blender terus balik rumah sambung masqk. Tung tang tung tak..mpukuln6pm semua settle. Huiii..ibu datang tinggal nqk potong betik je n susun pinggqn. Geram betol. Ibu bawak laok rendang ayam dengan sambal ikan bilis petai. Wahhhh..saya masak laksa johor, rebus sayur bayam n terung, siakap sweet sour. Buah betik dan air sarsi. Spageti tak jadi masqk sebab dah banyak makanan. Owhh..ibu pon bawak nasi. Siap hangkot periok nasi terus ni. Hahaha..almaklum, piok nasi rumah saya comel sangat. Ang berapa kali nwk jerang pulak. Kuih obek beli kuih lopes. Jadi la. Seronok berbuka ramai2. Lepas huka lepak2 borak. Dah malam tu ibu pon balik. Hehehehe...acha, dia suka la ramai dayang nak tolong garu perot dia malam tu. Elly penakot. Lari nyorok. Richard pulak lepak belakang je. Pening wgwknya dia tengok rumah ramai orang. Biasa 2 orang senyap sunyi je. Gitu le kisahnya. Owh by the way, makanan semua adalah sedap ye. Hehehe..tengok la sapa yang masak. Chewahhhhh.
**
Cerita lain pulak, obek demam semalam. Demam urat agaknya. Kurang rehat. Bergulung dalam selimut. Alahai..siannya dia. Tapi dalam pada demam tu memacam pulak permintawn untuk berbuka. Nak mee g9reng la, nak kuih apa ntah namanya. Warna putih ada debu2 dalam ada I ti. Mmm..layan je la. Hari ni dah reda sikit nampqknya. But still tak pi keja. Suruh dia rehat je kat rumah. Hope obek cepat sihat hendaknya. Nak pi jalan cari baju raya. Apa pon takde lagi ni. Huhuhuu..
***

Lagi jak cerita apa ni. Mmmm..takde apa la. Harap ramadhan kali ni lebih bermakna. Wassallam.
**
Love, hugs n kisses for all.

1 comment:

meowwmania said...

amboii..gambar last yg dok enterprame tu kalo cakap pose pon caye, letih bebenor gamaknya :D