mari mencari....

Google
 

Sunday, July 7, 2013

minggu emosi sungguh la...

Berdebar2 subgguh tadi. Tau la dah lama tak update blog. Sekali buka tafi dia cakap blog not foundin dashboard. Haaa... sudah... apa pulak masalahnye ni. Kene pi update emel la, memacam benda. Dah le jenis buta it, terkial2 la membuatnya. Dah terbayang dah blog hilang lesap. Mana pulak nak carik ganti. Buka baca boleh, tapi tak boleh update. Camne tu? Uwaaaaa.... slow2 godek, boleh le jugak. Tapi entah la. Benci ahhhh...
***
Minggu ni banyak betul cabarannya. Mmmm..macam2 cerita la kiranya. Seperti biasa, takde la semua yang boleh cerira kat sini. Kadang2 rasa tak selesa bila ceritakan segala kejadian untuk bacaan umum. Tapi kadang macam takde tempat nak borak2 pulak. Hehehe..
***
Elly tak brenti2 mengamok. Ada je yang tak kena. Terlebih2 moody mamat tu sekarang. Perangai pon boleh tahan. Boleh dia pi bantai tido kat tempat pasir? Tak ke tu mendatangkan saya naik hantu. Kalo dah tido kat pasir tu jawabnya harus la badan dia pon harum sekalu. Nak mandi bila nak keringkan dah 1 hal. Adoihhhhh... sabar je la banyak2. Richard biasa la. Asyik kena buli je. Acha baik. Semalam saya pi rumah orang kawen. Bila balik cabut 2 lidi bunga manggar. Hehehe... buat main dgn acha n d geng. Bukan main suka diaorang main. Sampai melompat2. Sekejap je setengah jam benda tu dah hancur lebur. Sekian la jawabnya.
***
Kusah obek pulak...orang tua tu tengah sedih. Hehehe..ala2 baru lepas kena kapur/buli dek business partner. Macam ni la kalo business joint venture share2 ni. Walo dah buat agreement pon, tetao la kepala hotak ligat nak menipu. Boleh ke bila dapat payment orang tu sapu semua? 1 sen tak bagi kat obek dengan alasan untuk cover cost. Walhal payment tu bukan utk cist yang dia nak cover tu. Amvoih...sian obek. Saya cakap kat obek, kenapa tak belasah je orang tu? Kita pon nak guna dyit juga. Ada komitmen juga. Ada keperluan juga. Knowing obek yang senyap, dia kata takpe la orang buli obek. Nanti ada balasan. Huh...kalo sata dah siap bersilat gamaknya. Makannya dibulan baik ramadhan ini, kami duit belanja terhad la ye. Hehehe..takpe la. Doa orang yang dizalimi tu pasti didengari oleh allah. Orang yg amik duit tu, denggarnyabaru amik kereta audi, baru dapat lot meniaga kat fudcourt, baru dapat new projek...well maybe dia nak guna duit kot. Tapi kot ye pon ko nak guna duit dulu, mintak la elok2. Mesti kita bagi punya. Bukan main rembat je gitu. Cara dia tu buat orang tak percaya dah and takmau buat deal dgn dia lagi in future. Nak ikot modal, obek pon kuar modal. Bukan buta2 gitu je. Entah la..nak argue dgn orang mcm tu tak guna. Baru le saya nak berangan2 gitugini dgn payment tu. Hancus semuanya... kesian kitaorangkan. Takpe la. Nanti ada balasannya. Kami pon ada projek  n payment lain. Apa dia ingat kita ni xde job lain gamaknnya. Silap besarr le ko. Sekarang ko boleh hadap duit tu sampai kenyang. Mesti gembira tu.
***
Macam tu la kalau berkawan. Kawann makan kawan, kawan buli kawan, kawan anuaya kawan. Ahhhh..nama pon dunia.
***
Ok la. Tu pasal mla nk update blog. Jadi lebih emosi sungguh. Apapon, semoga obek kuat semangat. Rezeki ada dimana2. Cepat atau lambat je. Macam2 cara rezeki boleh datang. Kiri kanan depan belakang, semua ada. Saya pon kena kuatkan semangat juga. If saya tunuuk muka sedih2 depan obek kang lagi dia susah hati tensen pulak. Buat ok2 je la. Takpe..roda tu kan bulat. Kada diatas, kadang dibawah... apapun saya nk ucapkan selamatberpuasa kepada semua..tak sabar nk puasa bulan ramadhan! Love all of you...

5 comments:

meowwmania said...

betul sgt tu...takpe kang dapat balasan cash dari Dia, doa org teraniaya ni makbul..sabar byk2 dan doa byk2 yer

selamat berpuasa :)

mokjadeandell said...

Hullo 'saya'
Assalamualaikum
Godek pi godek mai sampai kat sini.Tumpang sedih apa yang terjadi..Itu yang buat makcik phobia dgn share buat bisnes walau dgn adik beradik..dah kena.Makan tak habis orang kata..

saya said...

Meoww--tu la pasal. Takpe, Allah ada sentiasa...
Mokjadeandell--tq baca blog ni. Bab duit, adikberadik pn blh lebur apakan lg kawan2. Tapi tak blh masuk blog u plak. Salam kenal.

MOKCIK AZWA said...

Salam Ramadhan Leeya...kesiannya Obek..mudah2an bertemu jalan penyelesaian secepat mungkin dari permasalahan..

take care ya

nor said...

salam
kalau kucing tido kat pasir tu ada yg tak kena. stress ke tak sehat ke..
monitor najis food intake toilet.urine.water.intake..
beli feliway.utk hilangkan stress.