mari mencari....

Google
 

Wednesday, September 11, 2013

all time gangster...

tu diaaa...all time gangster katanya. maunya tak. kerja dia carik gaduhhhhhh je at any time. geamlah! richard dah tentu mangsa tetap. kadang tak pasal2 dengan acha yang cool tu pon jadik. paling hampeh, if tak dapat anybody, saya pulak yang kena jadi mangsa kemarahan dan kegeramannya. ini tidak adil..ini tidal adil bagikuuuuuuu.. now since richard belom berapa semboh, bila saya keluarkan richard bagi jalan2, elly saya masukkan dalam cage. lantak kau la. degil tu je ubatnya. kalo tak masak le mamat richard kena gusti segala. dan saya lepaskan elly bila saya dah dok relax. means, saya dok tercongok boleh monitor gerak geri gasing dan membaca akalnya yang panjang berkilometer2 tu. pandai okeh serang hendap dari belakang. sungguh ko belajar perang dari rambo gamaknya. acha takde hal. dia buat hal sendiri je. orang tak kacau dia, dia tak kacau orang. paling2 pon mendera saya garu perot dia. apa ada hal. tapi elly bila malam menjelma time tido dia la yang paling lemah lentok manja melampaui batas2 kucen. huhh...asyik nak menyodok kepala dia suruh kita garu. turun naik katil pusing bilik check setiap penjuru mengalahkan ajen fbi mencari bom tersembunyi. manja melampau. alahaii...gangster pon gangster la. tetap saya sayang ke hujung langit.  pagi tadi belom ada aksi gaduh. sebab tak bagi bersua muka. malam kang taktau le kan. eh..malam ni nak masak apa ha. obek dah balik semalam. yahoooooo...love you obek! tapi nak kena pi lagi next monday. mencik ahhh.. camne la orang yang memang dok jauh dari husband tu ye. ada yang husband keja kat luar negara la, yang keje askar lelama jejauh tu, yang memacam le kan. hebat betol mereka tu semua. siap ada anak2 lagi untuk diuruskan. saya ni baru outstation dah gelabah puyu tak tentu hujung pangkal. hishhh...kena belajar kuatkan diri ni. alalalala...dah tau perangai ciwek (kuat nangis), camne nak jadi kuat. takpe..cuba, cuba, cuba. rumah ni selalu ada kucing luar datang merendek kat sini. dok kat pintu then bebudak rumah ni mengeow la konon marah. piiirahhhh... dah tentu orang tu kat luar takdenya boleh masok dalam rumah. lagi mau marah. saya letak jug biskut bowl kat luar tu. nasib la sapa sampai dulu dia la punya rezeki. akan tetapi, lepas makan sedap pulak dia melepak atas kereta guwe. cinabeng sungguh. dah le kereta tu comel, bertambah anggun bila ada corak abstrak tambahan berupa cop tapak kaki kucing. arghhhh..saya dah le malas basuh kereta. jadi, sekali pandang cantik gak kereta ada corak2 tapak kaki kucen. dua kali pandang.....dah, dah..buat taktau je dah. about anjing luar yang selalu lepak kat gate, lama dah takde. mana entah perginya. kena tangkap dek majlis daerah kot sebab mmg dah lama takde nampak any stray dogs around this area anymore. mmmm..takpe la. kalo ada saya ok je. jangan pulak korang cepat je jatuh hukum anjing haram tak boleh dekat rumah. bukan saya bawak masok rumah. dia duduk je pon kat gate tu. haihhh..some people ni over islamic sangat. yang dia tu mengumpat mengata orang tak tentu hujung pangkal islamic sangatlah. owhh..tak boleh cakap lelebih. kang jadi isu pulak. pegang anjing tak salah, asalkan  kering. nanti samaklah. kan dah belajar semua tu. bagi makan anjing pon tak salah pada saya. bukannya ko beriya bukak mulut anjing tu suapkan makanan. letak jauh je pon dia pi mkn sndiri. bukannya haram. ni tak, nampak anjing 20km dari dia dah cakap haram. yang ko bertenet baca update blog, fesbuk segala guna tenet opis tu tak haram? makan gaji buta orang suruh buat keje ko menyembang menggatal tu tak haram? elok sangat la tu. ehhh...dah kenapa la hari ni nak hot pulak. sabar, sabar...sabar itu separuh dari nama sabariyahhhhhhh... ok la, nak pi buat keje. jangan speku lelebih, makcik keje sendiri, pakai tenet bayar sendiri. kadang terbabas juga tak bayar. tettttttt...

1 comment:

Uncle Lee said...

Hi, muka dia pun garang! Ya la, looks a real thoug cool cat too.
But cute.
Have fun and keep a song in your heart.
Lee.