mari mencari....

Google
 

Monday, September 9, 2013

sudah sunat la...


alololo...siannya dia. sudah kasi sunat la. sebenarnya lama dah teringat nak sunatkan dia. tapi asyik bertanggung dari sehari ke sehari je. sampaila aktiviti bergaduh dengan elly menjadi bertambah ganaz sampai berdarah2 macamkan orang pergi perang, dan aktiviti pancut memancut berlaku. memula pancut kat dapur je. boleh tahan lagi coz senang nak basuh. kat lantai je kan. sampai la dah melampau pancut kat sofa dan baju yg saya dah lipat. ini tak boleh jadi. melampau la ni. yang kasi melampau pon kita jugak. tak boleh nak salahkan kucing tu jugak. so, terus call klinik buat apointment. mmmm..esok paginya terus zasss..malam before sunat dah puasakan dia dan kurung. alahaiii..bergegar rumah malam tu coz dia kan tak biasa kena kurung. asyik la menjerit. saya keraskan hati dan buat pekak telinga je. biarkan dia. kene kurung kejap je pon bukan saya dera dia ke apa. sabtu pagi tu pukul 11am bawak pi klinik. tottettoetet semua tinggal la richard. uwaaaaa...saya pulak yg menangis. owhhh..entah. rasa macam sedih je. petang pukul 5pm klinik call cakap dah boleh amik dah. tanya doktor camne nak jaga budak baru lepas sunat ni. doktor kata kurung dia supaya dia rehat dan tak gaduh dengan kucing lain. itu dah mesti. elly si gangster dok menunggu peluang je ni. balik je rumah richard terus menuju tempat makan. lapar latu. ye la..lama kot puasa. dari the day before tu pukul 7pm dah tak makan ni dah 6pm lebih baru jumpa makanan. kalo manusia pon kebuluran. tengok dia makan banyak saya lega la. pastu tengok dia minum. walopon sikit tapi minum dah. malam tu pantau dia selalu. sampai la dia macam tak kencing berak dan muka tak semenggah, saya emel ke meowwmania tu minta tolong camne nak jaga. memang gitu ke budak baru lepas sunat. mujur cepat je meowwmania reply emel. hehehehee..tq so much sayang. lega sikit perot bila ada yang bagi info  berterusan tu. malam tu memang richard tido lemah je. sian dia. akan tetapi..elly telah menterrorostkan cage richard. sakit betol hati saya. tak senang orang tu nak rehat. dah le pulak saya tutup cage dengan kain bior dia tak nampak. boleh gak dia dia hulur kepala masok bawah kain tu. siap nak marah2 richard lagi. richard mamai dia tak pedulik pon. last2 saya dgn elly yg bercekau. sabar je la. pantang terluang ely mesti nak pi tengok richard tu. ko tunggu elly, ko punya giliran hujung bulan. itu jam ko rasa la. hahahahahaaaa...sebelom ni saya tak sunat elly sebab takde pulak isu pancut2 ni. bila time richard ada lak pancut. tu yg heran tu. entah la. harap semua ok. by today, richard dah ok dah. dah berak dah kencing. makan minum semua ok. but still saya letak dalam cage. wbagi luka sunat betol2 baik. tu if keluar mesti nak bergumpal lagi dengan elly. richard tak bagi saya tengok tempat sunat tu. dia marah okehh..saya nak le tengok ok ke tak ke. kot2 nak kena letak ubat gamat ke bak kata si meowwmania tu. mmmm..nanti la slow2. lagi 2 hari saya rasa dah boleh keluar cage kot. harap2 la. so dah sunat nak kena buat pulut kuning ni. hahahahaa..nanti la tunggu elly pon dah sunat. sekalikan. yahooodapat makan pulut kuning. saya je la makan, kucing makan biskut je dah. hahahahahahaaa...ok la.sesapa nak bagi maklumat penjagaan kucing lepas sunat boleh bagitau saya. saya kurang pengalaman bab jaga orang sakit ni. owhhh..obek still outstation penang. sian saya sensorang je. sedih la. uuwaaaaa....obek..keja je la projek kat kl, takyah jejauh macam tu. balik cepat tau. rinduuuuuu....

5 comments:

meowwmania said...

ala sedih jer muka richard hehe..takpe pasni makin sihat walafiat lah budak richard tu ;)

wahh nnti buat pulut kunin jgn lupa pos kat kite skit yer :D

Chot said...

bila nk buat pulut kuning?? wakkakak..ajak aku tau.
letak la minyak gamat..cepat elok dia..
mmg kesian kejap tgk dia akan lemah2 je..tapi jap g tggu dah sihat..totap manakal jgk tu..hihi

Irfa said...

dah sunat?emm dah cukup umo ye?
hehe

~SESEMUT~ said...

babe , potting tray bubuh paper jer , jgn pasir , nanti melekat kat luka jahit. doktor tak bagi dia pakai 'heller teropong ajaib' tu ker? takut dia jilat buka stiches. tapi kalau x yah surgery just snip then 3 - 4 days berkurung dah cukup.
lupa plak ni jante bukan tino..hahah
bagi wet food , soft sket nak wek wek.. takder meneran RC payah nau.

saya said...

thanks all...very appreciate it..now tempat luka richard nampak kering elok. dia pon takde nampak mcm menderita sangat just kureng mood. segala nasihat telah saya ikuti..tq again. sayang semua. hope richard cepat sihat boleh main lompat2 panjat2 mcm selalu. hehehehee..