mari mencari....

Google
 

Tuesday, September 17, 2013

tiwi...





hello... tengah wat pe la tu ye. tengok tv ye? hehehehehe...saya ni memang dari kecik hantu tv. rerasanya la kalo takde tv tu payah benor nak survive. maklum la..masa kekecik mana ada kawan. dok tercongok je sensorang. apa lagi, tv je la kawan saya. pagi petang siang malam. celik mata tv, pejam mata pon depan tv. sanggop angkat selimut bantal supaya dapat tido depan tv. ye la...dulu2 mana ada macam orang zaman sekarang. sekarang living room pon ada tv, bedroom pon tv, even kengkadang kat dapor pon ada tv. dulu ada 1 je tv kat ruang tamu. ahhhh...saya pedulik hapa dulu masa kecik saya tak dulik. makan tido semua depan tv. masa dulu suka la apa juga channel semua bantai. dulu kan takde astro tapi belasah je apapon tengok juga. sekarang bila dah besar, lagi la asyik tgk tiviiiiiiii je. obek pon pening . hahahaha...dia kata saya ni asyik tgk tv je. saya ckp ye la. nak buat apa lagi. dari saya kuar merayau tak tentu harah baik la saya tengok tv. sekarang memacam channel ada. channel hiburan, ilmu pengetahuan, ilmu agama, masak2, channel penyakit2 segalanya la. nak tgk channel bahasa asing pon boleh. tak ke seronok tu namanya. saya if semua channel boring takmbest, channel sport orang main sukan ntah hapa2 pon saya boleh tengok. terok betol. dari tv saya belajar banyak perkara. tentang diri, tentang hidop, tentang masyarakat, tentang memacam la. cumanya absorb je la yang elok. ada gak pengaruh tak elok dari tv. contohnya memacam le. ada cerita tunjuk camne nak curi2 or buat jahat. haaa...yg tu jangan la diambil. kita ambik yang elok2 je. paling suka bila tengok channel masak2. wahhhh..masa tu berkobar2 semangat nak cuba semua resepi. tapi time tu je la. bila rancangan habis, semangat berkobar tu pon tamatt sekali. hahahahahaa...masa zaman sekolah dulu pon, saya masih kekal setia dengan tv. buat homework depan tv, study depan tv. masa tu tak banyak sikit mendatangkan ilham gak camne nak jawab soalan exam. orang maybe ada yang kena senyap sunyi baru boleh study, saya tak. saya study depan tv terpasang. mata tengok buku, telinga dengar tv. tapi kalo radio tu saya kureng sikit. agaknya pasal tak nampak orang geak2 kot. kartun apa jua jenis kartun pon saya layan. untuk budak kecik ke macam timmy time tu, or ala2 ganaz ke macam bleach tu, or yang best2 ngarut macam phineas n ferb pon saya bantai la. tapi saya suka detective conan. muwahahahaha...tak dapat tgk kat tv, pi tgk kat utube. parah betol. kat rumah ni bebudak yang paling suka tgk tv ialah elly. acha n richard takde hal. ada ke takde ke diaorang x kisah. tapi kalo elly, tu diaaa....siap meniarap2 mendongak depan tv. saya taktau la samada dia bebetol paham tv tu or just kebetulan dia suka tgk tv. so, saya ada geng la. hehehehehee...tu gambar acha tengah menyampah sebab saya baru lepas kacau dia tido. siap jelir2 lagi. arghhhh....tak dulik. nak jugak kacau. ok la...nam sambong tgk tv. heheheheee....obek, i love you! tetiba je kan ending lari tajuk. ahhh...dulik lah. 













3 comments:

Chot said...

Teruk ni..antisoc dah..haha

MOKCIK AZWA said...

Suka juga tengok tv sekali sekala..tapi la ni selalunya tv yang tengok akak hehehe...

meowwmania said...

hehe..

sy pulak juga jer tgk tb tapi mcm takde masa nak tgk, kalau hari kerja balik kerja dah sibuk mengemas rumah pastu sibuk ngan jejebon pastu da penat terus membuta hahahah