mari mencari....

Google
 

Wednesday, October 16, 2013

151013-hari raya aidiladha...

budak2 semua sihat. kena tinggal mula la sekor2mmenggagau tak keruan. kucing temasok mak kucing juga. sabor je la. acha biasa la. dia cool je. tapi dalam cool tu kuat dendam tu. elly biasa gak, kaki gaduh, mangsanya risi richard la. lantak korang la. saya balik semalam rumah tunggang langgang. tapi takde hadiah yang tak sepatotnya yang ditinggalkan untuk saya. heheheheheheheheee.....so, korang punya cerita ccamne? hope semua ok. love obek so much!!! tetiba jenkan. 



,salam...
selamat hari raya aidiladha...seronok tak korang punya raya? saya biasa2 je. mana ada manusia. saya n obek n ma je la. heheheheheee....hari ahad tu dah pesan kat ma tak yah masak apa2, coz dah tau bukan ada orang nak makan if masak banyak2 ni. lagipon biasanya raya haji ni kurang orang nak datang beraya coz orang bz dengan aktiviti korban. so, saya pesan jangan masak. biar saya masak kat rumah sebelom balik, sebab isnin tu nak tunggu obek balik dari penang baru gerak balim rumah ma. so taktau pukul beapa obek baru boleh sampai rumah. so, isnin tu pepagi saya pi kedai le beli barang masak. fuhh..penat juga. silap la...patotnya beli barang hari ahad, so isnin boleh terus masak je. since obek takde kat rumah, saya memang tak keluar melainkan perlu je. malas la. obek takde, mood saya pon takde. hehehehheee...lepas beli2 semua, saya pon siap2 masak. masak kuah laksa, kek oren, kek gula hangus, bengkang tepung beras, dan rendang ayam. owh..masak juga sambal tumis sotong untuk makan malam tu. by 4pm obek call cakap baru sampai kuala kangsar. uwaaaaa...jaoh lagi. hari dah petang. sabar je la. so, lepas siap semua, kemas beg baru then lepak tunggu bek sampai. pukul 830pm obek pon sampai. yahooooooooo...windu wohhhh. lepas lepak kejap, kita pon gerak balik rumah ma. sampai je ingat nak terjah makan, sekali ma tak masak nasik!!! uwaaaa...ma kata dia igt kitaorang dah makan. chehh. so sementara kemas2 semua, jerang le nasi. lepas tu apa lagi, makan la. saya mmg lapar seharian tak makan, cuma minum je. obek pon lapar sebab barubalik jalan jauh. huhuhuu..ma tu kan, orang dah pesan jangan masak, dia masak juga. rendang ayam tapi jenis lain pesen punya dengan nasi impit. wohhhhh..betambah2 makanan. fuhhhh...esoknya, lepas suboh, kasi perangat kuah laksa dan siapkan table. then pi sembahyang raya. lepas tu baru la makan secara pukal borong dan yang sewaktu dengannya. wahhhh..bestnya! walopon 3 kerat je manusia, tetaplah meriah bila meja penuh makanan. syukur alhamdulillah. ma tu siap beli kerepek, bahulu n macam2 lagi la. raya katanya. raa tak syiok pulak if takde benda2 tu. haiyakkkkkk..belasah je la. lepas makan, ada aktiviti korban. taman rumah ma tumbang 10 ekor lembu. meriah. lepas asar, saya pon gerak balik rumah semula. hari ni obek kerja. fuhhh...gitu la cerita raya aidiladha tahun ni.












1 comment:

Rose Azadir said...

Salam…saya blogwalking kat sini. Jemput datang ke blog saya yer http://ibu2ahmad.blogspot.com . Saya follow sis n kalau sudi follow la saya balik yer…