mari mencari....

Google
 

Tuesday, November 12, 2013

apa dah jadi? macam2 dah jadi...

hello...
lama betol dah tak menulis. bukannya takde masa. masa ada, hari2 pon masok blog tengok dan baca kekawan punya blog. tapi bila nak sign in kat blogger tak boleh pulak. terkelip2 loading unloading je. dah berkurun tak tau kenapa. pelik juga. dah geram pulak dibuatnya. tab ni ke yg bermasalah. tidak pulak saya try test kat tempat lain. hari ni cuba lagi. boleh masok. tapi taktau blh publish ke tak. last time saya tulis pasal birthday sampai ke hari ni dia tak publish. huh...entah la. taktau apsal. so..sepanjang tak menulis ni, macam2 benda dah jadi. apa ye. mmmm..birthday, anak ibu bertunang, saya masak kek, tangan saya sakit, mandi bebudak kat rumah tu...semua dah bau busuk hapak. hishhh..busuk2 pon tetap lah kesayangan saya.
 bila dah mandi dah wangi si elly pulak tak tau apsal bulu gugur banyak. apakah??? tak sesuai shampoo ke, alergik ke..bila sikat tu dia segumpal. kot la ditampal kat teddy bear boleh jadi sekor kucing yang lain. bila bulu dah banyak gugur, kerja mengemas jadi betambah kuantitinya. nyampah la. tapi apa boleh buat, kena gak le vakum selagi mau. huhuhuu..kisah anak ibu bertunang, meriah. dah macam kenduri kawen pulak gayanya. mmm..zaman sekarang semuanya nak grand2 belaka. janjinya setahun bertunang. lama tuuuuuuuu. hehehehhe..pepandai le korang. korang yang nak kawen. saya doakan semua selamat hingga tiba hari majlis. alaa..kalo pikir2 setahun tu pon tak le lama sangat. sekarang ni pejam celik pejam celik cepat je masa berlalu. lagi kisah apa ye. mmm..kisah kerja obek. bebudak kerj abuat perangai pulak. haishh..budak zaman sekarang terlebih manja dan melebihkan tuan. makan nak tanggong, rumah nak kena bagi. melampau. keje malas. patot la pon tenaga kerj adari luar yang jadi pilihan. macam ni bila bangsa nak maju. malas dan tak bertanggungjawab. lu sendiri jawab le esok kalo malaikat tanya kenapa ko makan gaji buta. haaa...jawab jangan tak jawab. kalo korang rasa korang boleh cari kerja dan majikan yang terlebih baik nak tanggong makan minum, tempat tinggal dan duit poket dipersilakan. kami ni baik hati lagi sebab pikir anak bangsa sendiri. kalo ikotkan tak perlu pon nak tanggong makan semua. pepandai kau la nak hidop. tapi bila kita baik, kepala kita pulak nak dipijak. bila maknya call mengadu cakap bos tak bagi makan. hahahahahaa..adoi..nak gelak pon ada.nak marah pon ada. dah le makan free, banyak songeh pulak. ikan tak makan, nak makan ayam saje. if laok tak sedap takmau makan..nak yang makan makam mewah je. adoi..kami ni pon makan sekali sehari je tak macam awak yang makan tanggong 3 kali sehari. duit jajan tak pernah kami berkira. tapi awak punya sifat pemalas tu memang tak boleh diubah. makanya...awak sendiri yg nak melungkop. dipersilakan. banyak lagi orang nak kerja. cuma jodoh je beloom sampai nak kerja dengan kami. on another bab pulak, pekerja kesayangan obek tu masok hospitak last week. hah...darah tinggi katanya. pengsan kat rumah. masok icu gak memula tu. seram je. tapi sekarang dah sihat. budak wan tu baik orangnya. pekerja harapan le katakan. kerja tak berkira. huloq la sesikit buat ringankan beban dia masok wad. saya doa segomga dia cepat sihat. kesihatan kena jaga. takkde ganti dan tak boleh dijual beli.  so, hari ni obek pergi penang lagi. saya biasa la. if obek takde, pakat minum air mata je la. huhuhuu..ciwek. anyway...tu je la kot nak cerita rindu nak menulis. tapi bila ada peluang, idea lak takde. wokehlah. doakan semua selamat sejahtera. amin...i love you obek!

No comments: