mari mencari....

Google
 

Thursday, December 5, 2013

macam2 ada..gemok kurus sihat sakit...




hello....

lama betul tak menulis..so apa khabar semua? harap semua sihat ye. saya, obek n kucings semua ok je la kot. obek je kebelakangan ni ada selsema..hehehehe..pastu degil pulak makan ubat. kalau tak dibagi depan biji mata tak makan ubat le jawabnya. bukan tak boleh amik sendiri dlm petiais tu...mengada lebih. acha pon ok. tapi taknak korek telinga. lagi satu tension. adaaaa je dia tu. lari 1 rumah mcm nak kena dera..dia tak sedar yg dia tu sebenarnya yg dera saya. elly plak, terlebih dr biasa..asyik la nak bergaduh dgn richard. pantang lepa, bertinju je kejanya. then suka pijak lantai baru mop. basah2 tu harus la rumah bercop-cop corak tapak kaki. apa kau igt saya rajin nk mop rmh 1 hari 60 kali ke? dpt 1 hari 1 kali dh cukup bagus. so, everytime mop rmh, saya n elly mesti bercekau. acha n richard ok pulak. elok je dok atas kerusi. haihhh..salah saya juga, cuba masokkan dia dlm cage kan ke selesai masalah. my bad...my bad.. richard pulak..selain dri kena buli selalu, dia ok je. sikap suka curi laok masih menebal dlm diri. so, setiap kali memasak saya harus super aware dgn si pencopet belang ni. huishhhh...apapon, saya sayang semua. baik sayang obek yg super mengada, or baik sayang bebudak ni yg supercat sgt. huhuhuhu...----------okeh..kisah lain pulak. kereta tu asyik buat hal je. last month dia dh pow berkeping2 not kertas kaler biru. sangat annoying okeh. tapi apa blh buat, dah kita perlukan dia, repair je la. nak beli baru mmg tak lakan. hutang sediada pon byk, taknak tmbh hutang baru. takot. ----------kisah lain, saya dah tengok rancangan pertandingan masak2 kat tv tu...ala yg ada retis bagai tu..mmm...boleh la. hebat juga ye boleh masak dlm tempoh yg sekejap. kalonsaya....baru masak telor dadar n grg ikan pon dah dkt 1 jam. diaorang siap blh msk mcm2 siap hias2 pulak tu..huii..cuma saya tak berkenan cara pemakaian sesetengah drinya...comeon la...masak dh le dgn pakai baju ketat, sendat, nampak keti lagik...ayoyoyooo..hilang selera nk tgk masakan tu. terballik pulak orang asing pakai baju kurung. wahhh...dh kenapa ni? terbalik sudah...anyway...maybe saya je yg sakit mata, org lain ok je kan. apapon goodluck to all of them. saya pon akan cuba try test msk hebat2 mcm tu. hohoho...terbalik dapor saya nanti.----------kisah lain pulak, kenapa ha...senang je nk gemok tapi susah sgt nk kurus? lately saya perasan dh mcm gems plak. especially tang muka la. cepat je bulat. arghhhh..tensen melampau okeh. kenapa ye. saya ckp kat obek, nak pi jogging la pepagi...tapi takkot la cz sini dah mcm ramai pulak mat itam berkeliaran. hishhhh...idok la saya. safety first. orang kata buat kerja rmh lbh skt so blh kurus. owhhh...naik lenguh dh mentapu, tak kurus pon. nkk pi gym? sorang2 malu la....best agakknya jd kucing, gemok pon takde hal. huhuhuuu...obek kata wat pe nk risau if gemok, if takde duit lg berganda risau dari gemok. bila pikir, ye jugak. tapi obek tu biasa la...dia suka demotivate saya. time saya ckp nk diet, mlm tu gak dia pi beli burger la n segala mcm jajan. benci!!!!!! ----------kisah lain lagi, tak lama lagi wedding anniversary saya n obek. hehehehehehhh...ok la. dah byk tulis ni. next month tulis lagi ye. gituuu...jangka panjang sungguh...okeh, love u obek, love you acha elly richard..and love all of you...wassallam...





2 comments:

MOKCIK AZWA said...

Amboii ramainya dah kucing Leeya ya...

betul tu Leeya..pelik juga cepat gemok, susah benor nak kurus kan kan kan...

okes..happy weekend dear..

Tengku Damia said...

Cat lover rupanya : ) Thanks for visit my blog.Have a nice day!