mari mencari....

Google
 

Friday, December 13, 2013

petua demam..air mata dan buku...


hello... apa khabar semua orang? harap sihat hendaknya ye. saya demam. baringgggg je. sian saya. dah le sensorang obek xde ostn penang. rasa nak nangis...dah nangis dah pon. huhuhuhuu...apa blh buat..redha je la. nak makan pon tak selera. minum air n makan biskot 4 segi gula tu je. kesian tak? sapa tak kesian tu mmg zalim la. huhuhuuu...ubat lak habis. dalam box ubat kat petiais cuma ada panadol solubel je. takkan nk makan gak solubel tu. bukannya selsema. demam. habis tu camne? nak kuar tak larat. so makan la ubat paling mujarab sepanjang zaman...iaitu...air mata. huhuhuhuu..
budak2 pon kesian..tak layan sangat. diaorang tgk saya tido baring diaorang pon pakat tido sebelah. udah le panas badan, dihimpit lagibudak2 ni ya tuhan...tak selesa betol. saya tolak tepi pon kejap lagi  datang lagi. blogger ni dh kenapa, jadi caca marba tulisan saya. entah la. anyway...nak gak cerita hari tu, saya pi big bad book sale kat miecc mines tu. hehehehehehh..balik dari sana la demam. hantu betol. kena sampok hantu buku la tu. tak pon terkejut tgk hantu tergantong2 tu..benci ahhh...dalam pada benci tu sempat jugak snap pic. saya rasa mcm hebat sgt sebab saya memang jenis yang takkan angkat hp untuk snap pic kat depan orang ramai. tapi hari tu entah kenapa hati bunga2 coz tgk buku banyak..tu yg snap tu. tu la...suka sangat kan dah demam. pergi pagi2 buta. sampai je kereta dah berderet. pakcik jaga parking baru nak cabot rantai. hehehe..merasa la parking depan pintu. kalo tak mmg tak merasa la. saya parking kat dalam mines shpg cmplx tu la. tu je yang reti. kot ke tempat lain kang entah ke mana perginya nanti. dah pergi..terus naik level 4. sapa taktau ikot instruction saya. naik level4, jalan kat area centre point, masok kanan..jumpa  kedai fengshui kaler merah, sebelahnya ada lorong cum terowong cum jambatan boleh ke miecc tu. haa..gitu. sampai tu turun le eskelator. dah sampai...sampai2 je diaorang ada jual mcm2 kat situ. last year ada gak kot, tak ingat. tapi this year lagi banyak kot. ada jual beg, stationery, alas kaki pon ada okeh! then jumpa la mcm pameran dia ala2 pirates of d caribbean tu. gamaknya la. ramai orang amik gambar kat situ. owhhh...last year dia letak kerea apa ntah..ferrari ke hapa depan tu. ingat tak? budak2 suka la amik gambar kat situ. saya pon bantai la amik gak. main snap je. tu yg termasok sekali gambar budak kecik tgh posing tu. hahahahaa...then, bermulalah expedisi..yeahuuuuu...masok2 mata dah rambang tgk buku byk sgt.  terus amik kotak. amboi...ada orang siap bawak travel beg lagi okeh. saya pusing la pilih. ikot hati semua nak. tapi jangan ikot nafsu. beli setakat nak baca, kalo beli ikot nafsu shopping, rentikan la. membazir je. stok tu cukup untuk setahun kot. mcm2 buku aa. buku budak2 pon best2. untuk ajar baby2 kenal huruf kan. bagus. saya pon menempek la ikot sekali tgk. lepas penat, kaki pon dah kejang, kepala pon pening, pegi letak buku kat area simpan, naik atas tengok aa jual byk makanan. mmmmm...yg blh dibeli ada kehepsi, pijahat, ayomas n nonimos pija. yg lenlain ada gak tapi tak berkenan le. saya beli gak nonimos pija tu. ingat nk makan kat sana, ada dewan tempat mkn, tapi tgk xde kerusi le. alohhh..takpe la. tahan je la. makan kat tmpt lain. lepas collect buku , saya pon berator bayar. masa tu....kelp2 mata tgk orang beli buku berkotak2 okeh!!!! dah mcm nk bukak kedai buku kaedahnya. huiii....ngeri... saya beli secoet je la. hehehehee...berator lama gak, sebab org2 depan beli buku berkotak2..tapi takpe..boleh dgr orang depan n belakang berborak. saya sorang je lone ranger. on the way out tu yg jmpa patong hantu tu. wtfff....lepas tu terus hntr buku berat pi kerea. then masok balik..kata nak makan. so pusing2 tgk mana yg  berkenan...dah tak berkenan pulakkkkkk...adoii....manja betol perot ni. end up beli donut, pastu balik. huhuhuhuuu...sampai rumah around3.30pm. bergegas zohor. tak baik tau jalan2 sampai zohor beso telor puyoh. astagfirullah...insaf. kejap tu je la. huhuhuuu...lepas tu mkn pija yg tapau tadi. n donut. tu pon kena pow dgn acha. bencikkkkkk...semua dia nak. malam tu dah demam. bagus kan. now, ubat demam selain dari air mata ialah baca buku! fewwittttttt....suka saya. takpe..hari ni dah ok sikit , tak le pening tgk hurup. so...korang pegi la jugak jalan2 sana supaya boleh demam terkejut mcm saya jugak. baru adil. hehehehee...to obek, cepat la balik..sian oby demam ni. makan pon tak tentu hala ni. asyik:dok tibai biskot je. huhuhuuuuu uuwaaaaaaaaa...love you so much...






















1 comment:

~SESEMUT~ said...

weh... lama x dengar berita.
awatnya tak habaq pi sana.
ko pi bila? awat tak terserempak?

next time kita pi berdua ok..
makan jer la soluble tu. janji dlm dia ada panadol