mari mencari....

Google
 

Wednesday, January 8, 2014

nothing special..

hello...
apa khabar semua? harap sihat. baru lepas tgk the following. benci ah..suspen je..dah nak habis for this season. tu gambar nezha..muka monyok je takde mood..maklum tukang garu kedua takde..obek pi outstation penang..mmm...tinggal la saya dengan budak2 ni. semua pon lemau. hari ni makan bubur nasi. coz nasi semalam ada lebih, sayang nak buang, so improvise jadi bubur. boleh la janji kenyang. ada juga buat kuig vadei..sedapnya..makan sampai puas hati. huhuhu..sedap. esok nak buat lagi. walopon bentuknya tak cantik tapi yg penting sedap. hahahahahaaa..
apa lagi nak cerita? macam biasa je la..takde apa yang menarik. sekejap je january dah sampay pertengahan.  cuaca dua tiga hari ni panas, tapi ada kejadian tanah runtuh di mahameru. syukur takde yg cedera. risau ye. sekarang bencana alam kerap melanda negara kita. kenapa? banyak sebab la tu..elly macam biasa, asyik nka bercekau dengan richard. richard pulak asyik nak berkepit je dengan saya. mana le si elly tak hot n spicy dgn mamat tu. acha takde hal..janji perot kenyang dan digaru, dia ok je. eh..bosan kan baca kisah saya..takde yg menarik. kenapa ye? saya tak reti pulak nk tulis setiap pergerakan. ada orang semua aktiviti dia kasi tulis, siap gambar lagi. tu terpulang pada masing2 la. hujung bulan chinese new year. mmm..ada dating in arrangement masa tu. hehehe..hopefully jadi. jmpa kawan lama la..bukan dating dengan obek. leceh orang tua tu tak de dating2.. saya teringin nak makan rojak la. area ni takde rojak. ada satu je tapi kurengg..setakat lepas kempunan boleh la. nk buat sendiri ya ampunn...nk makan secoet, nak mengerjakannya byk beno bahan. leceh la. saya juga teringin kuih koci. bila ntah nak buat. buat senang yg lecehnya nak daun pisang. mana nak cekau. sini semua beli. sekerat keping singgit. saya tengok kat jasko la ada.  mcm2 je kan manusia ni, tingin itu, tingin ini..pikir makan je..now tgh tgk sleepy hollow plak. boleh la layan cite ni. dari menganga je. saya tgh wat proposal dh 2 hari tak siap2. otak buntu..nak start satu ayat tu payah beno. ahhh..buntu. doakan semua ok dan success ye. kereta pon still sempot. dah repair hari tu tapi saya takot nak bawak jalan jauh. obek pon pesan jgn pi jejauh since dia takde sini, takot jadi hal sapa nak tolong. owhh kerta kesayanganku..janganlah buat hal..saya sayang awak..byk dh tolong saya sejak dulu lagi. susah senang kita bersama. muahh...i love you my kereta..nama glen okeh..glamer mamat tu. saya rasa tahun baru ni saya nak letak segmen resepi. ada berani nak follow? hahahaha...eh..ok la tu untuk beginner..resepi senang2 je dah la..macam telor masak kicap ke, sup tahu ke, sayur rebus ke...eh..jangan taktau..saya pon pernah jadi mereka yg search resepi senang mcm tu tau. kot la boleh bagi inspirasi n motivasi pada orang..supaya makan di rumah, masak sendiri, kurangkan makan di kedai..kata nak jimat belanja..kalo saya beli sayur kat pasar 1 ikat tu boleh 2-3 kali masak. makan dua orang je kan..so dah jimat kat situ. ikan kalo besar masak sekerat, kalo kecik sekor la...pon cukup untuk makan dua orang. maybe kami laki bini jenis makan sikit kot. kuantiti sejenis laok sikit tapi sekali hidang maybe dlm 2-3  jenis laok. salah satu mesti berkuah, kalo tak kang tercekikk. dan salah satu mesti sayur..melainkan dalam laok contoh kari dh letak tomato n bendi n carrot...so takde la masak sayor lagi. sebiji carrot boleh buat masak banyak kali. kan jimat tu. sekarang semua kena jimat. makan besar sesekali la..jangan takde lansong.   last year takde pon p holiday dengan obek. sedeh la...budget utk holiday dh terbang ke lain. frust betol. ahh...jangan pikir sangat. ok la..nanti sambong lagi. love you!!!!

2 comments:

meowwmania said...

betul tu setuju sgt kos sara hidup skrg makin meningkat, now slalu makan kat rumah jer..paling busuk buat salad sayur campur sosej kenyang jugak alhamdulillah hehe..

amboii lama tak nmpk muka budak busuk tu hehe..sayang semua jugak!

~SESEMUT~ said...

babe , u kena buat resepi kuih muih babe,, almaklum tangan keras kaku kiku ni...
sedapnya makan kuih muih manis manis secukup rasa