mari mencari....

Google
 

Monday, January 13, 2014

what a disaster day...saturday...


hello...
phewww....saturday is a disaster day...teruk sungguh. bermula dari pepagi buta...elly n richard bergaduh, guling2..awal pagi tu. hari pon masih gelap lagi. tapi tak teruk sangat coz saya cepat leraikan. so, seperti biasa kemas rumah sikit2. lunch time kuar la konon nak pegi lunch kat kedai pakcik biasa tu. sekali entah apa kena, dengan jalan jemnya. huiii..perut dah la lapr, dengan panas lagi, bertambah mendidih. sekali sampai je kedai pakcik tu tutup. boleh??? aduhhhh...tensennya otakk..benci lah. dah la area sini takde kedai melayu yg senonoh sikit. taktau apsal. so, terpaksa la patah balik meredah jem lagi. makan kat kedai yg second choice le. kedai ni dulu dia tak buka siang, buka malam je jual tomyam2 mcm tu. but now dah buka, serve lunch mcm biasa la. so pegi la. sampai sana takde yg berkenan lauk. sebab hati dah terpelecok tadi so takde mud la konon. huh..makan pon nk berkira. end up amik laokmkentang sambal n gulai nangka. obek amik laok masak kicap daging liat dan telur sambal. mmmm..boleh la alas perot. kalo tau tadi masak kat rumah lagi sedap. kata wiken hari makan luar..sekali dah spoil. on the way back, nak makan ice cream pulak. teringin panas2 ni. lama betol saya tak makan icecream. obek lak taknak pegi coz dia kata simpang dah terlajak. saya kata kenapa pulak?? kan boleh buat u-turn depan tu. dah muncung2 dah ni. ye la, geram tau tak. bukannya nka pusing jauh, ada la dalam 100meter je nak pusing tu. apa yg payah sangat. saya dah la hati mmg membara je dari tadi. free2 je dapat kang. so, beli ice cream. sampai rumah, bukak je pintu.....tu dia...bulu bersepah2 mcmkan nk runtuh rumah tu. maknanya elly n richard bergadoh besar! saya tengok siap ada bekas darah lagi kat lantai. sah ni mesti ada yg cedera ni. saya masok je richard dulu melompat pelok saya. nak ngadu le tu. sian dia. elly jahat la garang sangat. cek pulak elly...tu dia. dari keadaan bulu dah tau dah dia yg terok. luka sana sini. tobek sana sini. telinga berdarah tak berhenti mengalir. terbit aje darahnya. geram betol. kemas sapu vacuum semua. masa untuk mengerjakan ahli sukan yg tecedera tu. hantu betol. bila cek, mmg betol la. banyak tempat luka. terok juga. especially kat area telinga n kepala. agaknya mujur je telinga elly tu tak putus digigit richard. nak sangat tunjuk hero, rasakan la. macam tu orang if nak jadi pahlawan. harus cedera semua kan. meh sini aku sental kau dengan minyak gamat. pedih ke apa ke kau tanggong sendiri ye. sikat bulu semua cek lagi mana luka. terok betol. kat telinga tu darah tak berenti. dah satu hal nak pekap kapas kat tinga dgn minyak gamat. ada hati nak meronta pulak tu. sorry la..ni mak pahlawan dah siap kekunci baik punya mmg takkan lepas la. lama juga mengerjakan si elly tu. richard luka sikit je kat kepala..tapi tobek juga la. tu mesti beriya2 diaorang gadoh tu. huhuhuu..lepas tu ingat dah reda, sekali nak jugak menerkam lagi. so, untuk keselamatan, baiklah sekor kita letak kat cage ye. letak richard. elly dah rupa macam orang apa je dah. lidah sampai terjelir2. eeee...ko ingat ni sessi sparring muai thai ke elly oiiiiii..seksa betol. dah siap semua, sekali terpandang pintu rumah..tu dia...pintu terenggang!!! apa lagi..otak terus pikir mesti acha keluar ni. sebab saya leka merawat elly tadi maybe tak perasan pintu tu. yg obek lak dari balik tadi terus pi toilet. arghhhh...jerit panggil acha. achaaaaa...achaaaa..achaaaa..takde senyap je. cari celah sofa, belakang pintu, tepi bakol..semua fav spot dia. takde. saya dah jerit dah. terus lari keluar jerit nama dia. sah le dia takde kat rumah. saya dah siap masok dalam longkang besar depan rumah tu. mana tau kot2 dia masok longkang. takde. pi lak tengok rumah jiran..jerit2 panggil acha. senyap je. jiran tu plak takde rumah so tak boleh le nak tanya. obek pon tolong cari sampai lorong belakang. saya dah bantai menangis berjujai air mata. cari satu blok rumah tu dia takde. yang obek pulak kata takpe..kang dia balik, kita tunggu kat rumah dilu. masa tu saya jerit dah..cari je laaaaa..nak tunggu dia balik kang entah apa jadi. gerambetol. obek kata pegi amik kunci kereta, dia nak round dgn kerta. masa tu saya dah hilang sabar dah. saya jerit, pergi amik sendiri tak boleh ke??? hahahaha..masa tu mmg tak ingat apa dah. pikir acha je. drama sungguh tetengah jalan tu. panas pulak tu. sure jiran lain ingat kami laki bini gaduh pulak. pedulik la. saya pegi tanya kat rumah jiran  yg ada anjing tu..kot la dia nampak. takde. nangis dah saya tengah jalan. sikit lagi nak terjelepok. sekali obek jerit dari rumah. obyyyyyy...obyy....ni acha ada kat si i, kat bawah kereta. hah? terus lari pecot kalahkan usain bolt. huhuhu..sampai je tengok obek tgh dukung acha. saya pon terus la lari pelok dia, nangis macam orang gila. puas aku cari kau pusing 1 blok rupanya kau menyorok bawah kerta. uwaaaaaaaa....nagis lagi. tapi syukur..dia kat bawah kereta je. tak pergi jaoh. huhuhuu..petang tu terus saya badan naik dedor. pening kepala coz banyak betol kejadian yg menduga hati dan perasaan. huh!
...
so, gitu la kisahnya. malam tu pergi pasar malam. biasa saya mmg beli pulut kuning kat gerai ni. saya fav pulut kuning, makan dgn sambal tumis. every wik mesti beli. oooooo..patot la gems...asyik mkn oulut je. huh! anyway...taktau apsal, maybe that day makcik tu demam kot, sambal tumis tak best lansung. walopon saya mmg tak berapa makan pedas, tapi ni tak pedas lansung. dah rasa mcm makan sambal sweet sour pulek. huhuhu..obek yg beli nasi lemak kat gerai yg sama pon ckp mcm tu.madoii...thats the end of the disaster saturday..sabar je:la. budak gadoh, kedai tutup, acha lari,:sambal manis. cukuplah. tolong. pening dah kepala. huhuhuhu..mujur esoknya, sunday tu semua ok. lunch masak kat rumah je. malam dinner mekdi. lama betol tak makan mekdi. sekali saya bedal filet ofish n prosperity berger. hahahahahaa..hebat tak makan dua sekali? obek pon kebil2 tgk saya. geram! seakan melepas perasaan. kalori? ahhhh..lantak la. bukan hari2 aku makan macam tu. biarkan. malam pulak obek pi kerja, entah kenapa tetiba melayan emosi. terpikir macam2 perkara. dah menangis pulak sensorang sampai bengkang2 mata. owhh...why...
....
hari ni hope semua ok. takmau lagi masalah yg melibatkan emosi. now bebudak elly n richardsalah sorang akan kena cage if saya keluar rumah. langkah berjaga2 namanya. if saya ada rumah, ok. boleh lepas tapi kena pantau sentiasa..elly pandai serang hendap. wtffffa...acha masa bebudak tu gadoh? dia berdiri tepi je jadi referee..tukang tiop wisel:perlawanan. dah le itam, mmg sajak sungguh jadi referee. huh....




















2 comments:

~SESEMUT~ said...

ya Allahhh dramanyaaa...

hanya fur-mummy sahaja yg memahami bab nangis anak hilang tu kan..

nasib la jumpa.
mau pengsang pitam bangun balik pengsan 5 kali x habis ni

meowwmania said...

fuhh macam2 emosi hehe..

mujur happy ending kikiki~