mari mencari....

Google
 

Tuesday, February 11, 2014

pancaragam hidup...


hello...
lama dah tak menulis. mengalahkan orang yang raya pulak. biasa la tu kan. macam2 je benda yg ada. semua nak kena mengadap. arghhhhh...... anyway, camne korang punya cny? meriah le tu gamaknya ye. makan limau (mcm la time lain tak makan limau)....kar area rumah saya jiran2 pakat buat tarian singa kat rumah. wahhhh...meriah juga. siang malam ada je menari2. saya tengok juga la, sebab ramai yg tengok. hahahha...kepoh betol. tapi, budak2 kat rumah ni semua penakot sangat. bunyi mercon, takot. bunyi gendang, takot. datang si singa tu lagi la. semua pakat menyorok dalam cage. ehhh...pandai lak masok sendiri dlm cage. hairan bin ajaib betol. ingatkan diaorang sesaja je. tapi everytime bunyi gendang, semua pakat mencicit lari tunggang langgang lintang pukang. hahahahaa...lawak betol. kata anak jantan, komando bagai..tapi bunyi mercun, gendang je semua cabot. apa la..... apapon, semua happy. saya ada amik video tarian singa tu..saje on bagi tunjuk kat bebudak ni. baru je muzik intro dung dung chenggg...semua pon pakat lari. bagus betol. nanti2 kot sapa degil saya buka video tu letak kat telinga dia. kalo malam2 ada je mercun bunga apa. bukan kecik2...besarrrr punya dah macam pertunjukan bunga api pulak. boleh lak lawan2 dengan orang taman sebelah. hamboihhh...apapon cantik la tengok. tapi bising. sampai pukul 1-2 pagi pon still dentam dentum juga. ahhh...mana2 perayaan pon sama je. semua ada mercun bunga api. tu standard la tu. asal terkawal dah la. **********so, nak cerita apa. mmmmmm...obek ok. acha ok. elly ok. richard pon ok. saya pon ok. saya rasa saya mcm dh gems la skrg. sebabnya? bila pakai jam dah berbekas kat tangan..bila pakai seluar rasa mcm ketat je. bila pakai belt kena tambah satu lubang ke depan. bula pakai baju semua rasa tak sedap je. ehhh...dah kenapa saya ni? aduhhh...badan nk naik senang, nak turun berkurun. ni pon dh lama tak timbang. timbang kat rumah dh rosak. hari2 mamat acha tu bantai tido atas tu..nangis le penimbang tu terus kong. huhuhuu...tapi saya fikir takpe la kot. asalkan masih dlm lingkungan bmi yg ok, kira ok la kot. owh...ayat penyedap hati sendiri. kenapa perempuan amat sensetif dengan berat badan? ada yg kurus saya tengok pon bising kata gems juga. mungkin bekaitan dengan raya yakin kot. macam saya, rasanya makan tak le seberapa banyak..ok2 je. makan sayur banyak..kurang makan daging or ayam. but still gems. ehhh..metabolisma seseorang tak sama. takpe. nanti saya eksesais ye. now hari2 kemas rumah pon tak cukup. maybe itu tak cukup bagus. maybe kena letak anjing gila kat belakang kejar sampai putus kaki baru boleh kurus. ok..nanti cari anjing gila letak kat belakang. tengok kat tv rancangan i used to be fat tu...wahhh..extreme betol ye. dari ratos2 paun hingga jadi kurus slim. tapi kau tgk la pulak regim excercise dia. macamkan nak mati. larat ke bersenam 9 jam sehari? kalo saya awal2 dah pengsan. confirm. makanya kita excercise ikot hati sendiri. hehehehehee...************kisah kerja..biasa la. sian obek...kawan jv tak byr part obek..tapi dengarnya member pi umrah wehhh...mmm..taktau nak kata apa. sendiri mau ingat la. awak nak pergi beribadah biarlah orang pon ikot doakan awak. ni tak. bahagian orang awak tak bagi, sebat aje. tuptup pi umrah sefamily. camne tu? pepandai le jawab pak tongkol oiiiii....kata pandai hukum agama, umrah dah 3 kali takkan taktau apa peraturan hidup yg ringkas ni. meniaga sesama biar jujur. mungkin boleh untung sekali bila menindas orang, tapi awak takkan untung selamanya. saya taknak mendoakan yg tak baik. biar antara dia dan Allah yg menilai. cepat atau lambat, sikit atau banyak...bahagian kami tetap akan jadi bahagian kami. so..jaga2....ada yg merghatiii...bak kata kiah propa le tu kan. ************lagi nak cerita apa. roadtax mati dah seminggu. hehehehehee....baru nak pi renew. fuhfuhhh...moga2 takde saman. kalo ada tu mesti time obek yg bawak. saya pemandu berhemah okeh...ni break pad pulak dah menyanyi. ada je la kereta tu. takpe la. usia kereta pon dah menunjukkan kederatnya dah limited. macam manusia la..kadang2 demam, kadang selsema, kadang sakit jantung. huhuhuhuu...to glen kerta kesayanganku...tolong jangan sakit2 ye...sebab poket saya pon sakit sekarang ni. i love you glen. ************lagi nak cerita apa? tu je lakot. apapon, doakan yg terbaik untuk kita semua. saya sering nak cuba berusaha berfikiran positif dlm apa jua keadaan..tapi kadang tewas juga..bila sabar dah habis. keluar juga perkataan yg tak sedap didengar tu. hahahahahaha.....ok la..nanti tulis lagi. love you. obek...sila belanja saya pizza. sekian.




2 comments:

~SESEMUT~ said...

ya allahhh babe, aku ingat aku sorang jek tgh musim gems ni...
tetiba berat naik mendadak ni... semua gi ke south,.. gigih la ngadap gym tetiap petang , idak jugak turunnya... sadis ni sadis... tgk jean ku xleh muat.. takkan nak pakai seluar track plak gi jln.. macam mak jemah

saya said...

Ha...tu la pasal. Tetiba semuanorang mengalami musim gems yg sama. Mari kita salahkan peredaran monsun yg panas terik nih. Malasnya nak pi bersenam. Yg nak ialah continue jd potato couch sambil garu perot acha. No wonder im gems....wohooooo...