mari mencari....

Google
 

Friday, March 21, 2014

remaja lari dari rumah...



hello....
meh sini nak kasi cerita...budak richard ni dah pandai lari dari rumah okehhhhh....memula hari tu heran juga dia lari keluar ikot mana...rupanya dia panjat ikot tingkap bilik. tingkap kan buka je bagi angin masok. then dah jadi satu keje lak kena pastikan pintu bilik sentiasa tertutup so dia tak boleh masok panjat tingkap. grill memang le ada, tapi setakat kucing tu memang celos la celah gril tu. aduhh...memula hari tu tak tau...sekali saya macam ada rasa tak sedap hati. so, panggil semua budal. achaaaaaa...ada datang menyahot. ellyyyyy....ada gak datang menyahut. richard..... senyap je. richardd!!!! senyap lagi..richarddddddd!!!!! haaa..tu dia keluar dah suara naga. menggelabah le cari saya standard la kata ratu air mata, belom apa2 air mata dah berderai. cari sampai keluar rupanya dia tengah elok melepak bawah kereta jiran selah 3 buah rumah. bila saya panggil baru terhegeh2 nak datang. obek yang jumpa. obek panggil dia takau datang. lari menyorok bawah kereta. hantu betol. so settle masalah hari tu.************tapi mana nak tau dia cari jalan keluar ikot lain pulak. dia ikot pintu bilik air, dia pei garu gigit sampai terkopak bawah pintu tu, then panjat ikot tingkap bilik air. bayangkang la tingkap bilik air kan ke tinggi n kecik je. pon dia boleh keluar. saya tak perasa. saya keluar masa tu. sekali balik rumah dia takde. masok je ruah tengok pintu bilik air dah terkopak. hantu betol cari lagi pusing keliling. lama juga cari baru jumpa. sampai kena masok dalam longkang nak amik dia. so, settle lagi satu hal. pintu tu obek belom gak lagi repair. bengang betol. sementara ni tutup pakai alas cage tu. ingatkan dah ok. mana tau richard masih boleh tolak tarik alas tu. ya tuhannnn...geram betol. this time malam pulak. saya balik dinner  masok rumah tengok crime scene hancur. eeeeee...obek masa tu dah p kerja pulak. apa lagi. berderai lagi air mata cari kucing oren malam2. pusing satu blok cari. saya risau if dia masok rumah orang, ntah kena pukul ke, kena tangkap ke mana la tau. lepas penat jalan kaki, saya drive pulak. mana tau kot nampak kelibat. takde ponnn...nangis dah ni. last2 pegi kat guard house cakap kucing hilang. huhuhu...siap nangis lagi tu tunjuk gambar. mujur pak guard baik. dia kata dia carikan nanti hantar kat rumah. owhhh...rasa nak pengsn. so, lepas bagitau pak guard, saya pon balik. elok smpai rumah si richard ada tercongok kat pagar. uwaaaa....terus terkam. perasaan masa tu rasa nak marah, nak jerit, nak nangis. benci... terus bawak masok kereta, bawak pergi umpa pak guard ckp dah jumpa kucing tu. ye la..kot tak kang jenuh orang tu pusing cari walhal dah jumpa. bila dah inform semua ok dah. huhuhuu..balik rumah sambong drama. now kena hati2. bila saya nak keluar rumah je richard mesti akan kena duduk cage. kalo tak kang jadi hal lagi payah. obek masih belom nak repair bawah pintu yang berlobang tu. bikin my blood go upstairs betol orang tua ni. so...gitu le kisahnya. huhuhuhu...**********kisah acha pulak..ok je dia. 2-3 hari ni berak cair sikit. manatak, asyik nak bedal milo je. pantang nampak orang minum. tu pon saya sorok2 minum. elly..tengah gatal kot. memalam asyik nak menjerit je. suara nyaring pulak tu. lantak kau la. obek pulak..mmm..kesian dia kena buli dek yang dikatakan kawan berniaga. apa nak buat. takpe la..Allah maha kaya, maha adil. bukan manusia yang membalas esok...Allah akan bagi balasan pada orang yang zalim buat kat kami. sampai begitu terok dia buat kat obek sampai kena jual harta benda. at the end dia tendang obek macam tu je. duit modal pon takde nak pulangkan. makan le duit kami tu kami tak halalkan dunnia akhirat. ***********anyway...salam jumaat. have a nice weekend.

1 comment:

harry p said...

Pasang mosquito net seal dgn frame.dari luar dibframe tingkap. Get feliway.
Also buat lah scratching post guna kon etc pakai tali parcwl atau jut.
Rezeki. Doa banyak. ..