mari mencari....

Google
 

Thursday, July 24, 2014

adaaa je tau..

Hello...
lama dah tak tulis kan. Mcm x cukup masa je. Biasa la alasan standart. Ni nk cerita ni..orang dok sebok nk raya, kereta saya buat hal. Habis senyap tak bernyawa. Jangan kata nk start enjin, nk on Pon tak boleh. Sejuk beku je. Hadoihhh...orang dh le last2 minit ni byk je keje nk kena buat nk lari sana sini. Bencilahhhhhh...dengar lah rintihan hatikuuuu.

owhh...barang raya belom ada lagi. Tu la igt petang ni or esk nk pulun habis. Baju raya Pon takde lagi wehhhhh..apakah??? Nk beli sundries utk rumah ma sikit. Dh le tahun ni raya Johor. Arghhhh...anyway..hope semua urusan dipermudahkan. Saya baru ada satu je kuih raya..popia simpol. Hahaha...takpe..takat biskot2 raya tu memana Pon boleh beli.

andai kata tak sempat tulis lagi, saya mengambil kesempatan ini untuk mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri kepada anda semua, maaf dipinta sekiranya ada sebarang kesalahan...semoga raya kita semua berkat dn gembira. Owhh..saya juga mewakili semua budak2, acha, elly n richard, mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri kepada semua furkids yg disayangi.

bye...love you...

Monday, July 14, 2014

14th July..Happy Birthday Ma...






14th July...
Happy Birthday Ma...
Semoga panjang umur, murah rezeki, diberikan kesihatan yang baik, semoga segala kebaikan berada denganmu dan terima kasih atas segalanya..
love you ma...





Thursday, July 10, 2014

lawak di pagi hari....

lawak di pagi hari..

pagi tadi kan tengok bola, argentina vs netherland, sesambil makan sahur tu la. huihhh.... suspen betol. kalo semalam punya game kena belasah sampai 7-1, hari ni pulak tak gol-gol lansung sampai extra time pon kebabom hampeh apa pon takde. hishhh... so, lepas sahur tu, obek pi toilet.. orang tua tu kalo pi toilet lama bebeno. hahhahahaa...lepas dia kuar toilet tu dia tanya kat saya,

"oby, ada berapa minit lagi?",
saya jawab la.. lama lagi, ni baru minit ke 60"
obek kata, "minit ke 60 apanya..bek tanya ada berapa minit lagi boleh makan..bek nak makan asam ni."

ayoyoyoyoooo...itu macam ka? yang saya ni mati2 ingat dia tanya bola tu lagi berapa mint nak habis. hahahhahaha... nasib le kan. sapa suruh tanya soalan yang menjurus kepada salah faham masa kita tengah khusyuk tengok bola. ehhh... saya ni boleh tahan hantu bola. tapi time world cup je la.. time biasa tak tengok pon. hehehhehe... masa tu dah 5.20am++ macam tu, so saya kata boleh makan lagi, sampai alarm hp bunyik. ye gitu. nak habis waktu imsak pon kene letak alarm supaya tak terlajak. jangan ingat alarm tu gunanya untuk buat banguntidor je. banyak kegunaannya tu. punya lama bola tak habis2, dah suboh pon tak gol lagi. nyampah. rupanya panelti. tapi saya tak tengok sebab saya nak suboh dan buat macam2 benda pepagi buta tu. biasa la tugas dipagi hari, mana nak menyiapkan bebudak tu lagi. so, gitu le lawak yang pada saya lawak le tu kan. hahahhahahhaa... gitu kaedahnya...



Monday, July 7, 2014

baru puas...

alhamdulillah...
baru lepas bersahur. sesambil tunggu 6am tu, sesambil layan tv tengok bola ulangan argentina lawan belgium, kita pakat tulis blog la ye. huhuhuhuuu... hari ni bersahur masak full course. echewahh.. biasanya masak juga tapi simple2 je. tapi hari ni siap masak sambal sardin pepagi buta tu. habis le lentam lentum bunyik tumbuk cili guna lesung batu. sorry jiran..bek la ni.. nak dijadikan cerita, kami dah 2 hari ni dok la makan luar je. berbuka luar katanya. akan tetapi, makan luar yang dikatakan sedap bebenor tu tak dpat memenuhi citarasa dan kepuasan isi perot kami ni. hahahahhaaa....hari ni tadi, berbuka di mines. sebab kebetulan pergi nak tukar charger battery hp obek la. huh... menyampas. mujur dapat parking cepat je. tu pon kat luar tu le so kena bayar extra le kan jawabnya. owhhh.. baru saya perasan rupanya diaorang buat jejantas menghubungkan mines dengan komplexs sebelahnya tu ye. bagus la tu. haa.. sambong cerita. sesambil tunggu orang kedai tu dok pi korek stok charger tu, kitaorang pon pusing2 dalam tu. sekali nampak kedai cermin mata buat offer spek katanya. pakej rm88 je. harus le saya nak. spek saya dah naik kelabu. lama dah tak tukar. hehehehe... so, terus pegi try test tengok. dia kata boleh siap dalam masa 1 jam. bagus le tak yah nak pergi lagi next time. sementara tu saya kena le buka contact lense. udah le meraba2 berjalan kerabunan. hahahhaa...
***
lepas siap semua sementara tunggu spek siap, pi tunggu kat food court la. masa tu pon dah dekat 7pm. lepak sana, so decide makan situ je la sebab tengok ada laok nasi campor, ada claypot le ntah hapa benda, belasah je la. so, tunggu je la.. nk keluar gerak balik pon harus le jem, mana nak pergi mencari makanan lagi kang tak tentu hala sudahnya buka dalam kereta telan air lior je. arghh,... malas kelam kabut. duduk je la situ relax. kejap tu orang kedai spek call, cakap spek dah siap. ehehhee... lepas tu terus saya pon beli makanan. saya beli nasi campor. uihhh... mahalnya. hahaha.. nasi je pon dengan laok tumis peria dan sambal ubi kentang, rm7 dowh.. wahhh.. macam harga hotel. obek makan nasi goreng. end up 2-2 tak habis. allah.. meniaga tu biar le elok2 sikit. mentang2 le kami kebulor, masak le elok2, ni tak..harga bukan main tapi kualiti takde. ingat nak beli kuih buah melaka. bila tanya harga, 3 biji rm2. amboihh... bukan besar bola sepak kuih tu, besar guli je pon. so, tak beli. dah le tak letak tanda harga. please la..mmm...entah le. memang takkan makan situ lagi le kot.
***
so, anyway, lepas buka terus balik rumah. sampai rumah obek cakap dia tak kenyang. nak ajak kuar pi makan roti canai. saya pulak macam dah sebu..so takmau la. end up dia kuar sorang lagipon dia nak jumpa orang. around 2am dia balik. tengok takde bawak beg plastik pon. saya tanya mana roti canainya? dia kata tak beli. nak makan nasi, oby masak la. haduhhh... makcik dah le ala2 malas ni kan. hahahha.. lemak le sebab dah 2 hari dapor tak berasap. sahur pon masak lite2 je. so saya kata ye la tapi tunggu kejap lagi pukul 4am saya masak terus sahur. so, tu le yang masak sambal sardin tu, rebus sayur sikit, then goreng ayam sos tiram. jadi la. air, obek tu biasa le, nak air sejuk je. buatkan dia oren. saya air suam, biasa la tu. lepas makan obek cakap.. haa..baru puas. puas dapat makan nasi panas kat rumah. saya kata habis semalam yang makan harga beratos2 tu tak puas ke? dia kata kenyang juga tapi tak sepuas makan kat rumah. so, jawabnya oby masak lagi sedap ke dari chef? dia jawab...erkk...itu kadang2. hamboihh.. berani dia cakap saya kadang2 je masak sedap. guwe protest tak masak sebulan tau la nanti. itu jam nangis pon guwe tak layan. hahahhaha.... tapi ye la.. dari pengamatan saya, sesedap mana makan kat luar, semahal mana makan kat luar, sehebat mana chef kat luar, makan kat rumah juga yang lebih mengenyangkan, memuaskan, walaupon laok cuma sambal sardin dan goreng telur je. tu saya le... tekak orang kampung. lain orang lain citarasanya, ye tak. so, gitu le cerita harini.....
***
saya risau budak elly, nampak macam kurus dan bulu gugur lagi. hai..kenapalah anak oii... buat saya risau. si richard pulak klinik dah call nak kena yearly vaccination next week. lantak kau richard.. kene cucuk bontot padan muka. acha pon.. dia berdua tu sama je datenya.
***
gambar bersahur still ada. hehehhe..gigih snap pic every day. nanti update gambar. nak kena susun edit dulu.
***
ok la..dah 5.30am... dah nak suboh. eh..saya belom tidor lagi malam ni. huhuhuuhu... selamat berpuasa kepada semua.