mari mencari....

Google
 

Wednesday, August 27, 2014

lamanya.... gegambar sahur 2014...




hello....

amboih..amboih..amboihhh....lama sungguh tak menulis ni. malaih beno rasanya. ish..ish..ish...tak baik kan malas2 macam ni. camne nak dapat ramai visotor kalo menulis pon 2 bulan sekali. hahahahhaa.... ada hati nak ramai visitor konon. yang ni pon baru berapa kerat je yang tau blog ni wujud. anyway.. tak kisah la kan. 

so.. apa gambar banyak2 tu? haaaa.. tu la kalo nak tau gambar masa sahur bulan ramadhan dulu. hai.. kan dah kata mesti gak nak letak kat blog... walopon syawal dah habis kan. melampau betol. tapi takpe, janji mesti ditepati walopon lambat. hehehehhehee... gambar tu ala2 tonggng terbalik sikit api kebanyakkannya dalam susunan yang betol. bermula dengan mekdi, dan berakhir juga dengan mekdi. tiap hatri sahor tak miss. walopon makan roti je. kalo tak nanti perot bernyanyi susah wooo.. gambar ada terselit kucing..owhh.. itu bukan sebahagian dari menu ye. jangan pulak ingat saya buat sahur kucig tu. ahahhahaa... tu namanya menyebok je lebih. kasi chance la member pon nak masok blog jugak. 

so, tertunai sudah janji nak letak gamabr sahur kat blog. tak kisah le ye. boleh juga buat agenda untuk update blog. jalan2 baca blog orang pon lama dah tak buat. ni baru nak menengok balik entah apa cerita orang agaknya. 

puasa dalam syawal pon dah selesai. puasa ganti pon dah selesai. fuhhhh.... lega semua dah selesai. biar awal jangan terlambat lansung terlupa nanti. tahun ni tak berapa banyak pergi rumah terbuka. akan tetapi........
ada satu rumah specel yang saya pergi. hehehehehe..  pergi open/close house rumah mama ashley. hehehehe... syioknya.. sambil dapat makan nasi impit kuah kacang, dapat juga pelok kucing mengada tu yang bernama ashley dan potter. hehehhee.. geram. rasa nak pici2. mujur la kat rumah dia kalo kat rumah saya memang lemau kucing tu saya peram. hehehhehee... menu best. ada roast chicken. sedap. beriya ni siap amik resepi tapi entah bila tahun nak buat kan. bila dengar kena roast sampai 2-3 jam.. makcik terus pening disitu. hahahahhaha.. agak2 teringin juga nanti beli la ayamas the letak dalam oven 10 minit panaskan. siap. hoiii... tipu namanya tu. anyway.. best semua. ada gak rumah lain yang pergi. most of it rumah kawan obek la. saya mana la ada ramai kawan. huhuhuhu..kesian saya.  rumah sendiri pon tak buat open house tahun ni. ibek kata nak buat tapi nanti, nanti, nanti last2 syawal habis dah. takpe la.. nanti raya aji kita buat ye. ko ada open house raya aji? haaa... kitaorang ada. hahahahhaa....

akan menulis lagi. harap2 lepas ni takde la malas nak update blog. bebudak rumah ni sihat walafiat saje. acha pi klinik hari tu annual vaccine, doktor suruh diet.. apakah? doktor ni perli saya ke apa? cakap je la saya gems lagi nak cakap kucing saya yang kena diet. benciiiiiiii.. anyway doktor kata acha jangan gems sangat nanti banyak penyakit.. macam orang juga la. ye jugak ye. kesian dia kalo sakit nanti. baiklah.. saya akan kawal pemakanannya. tapi balik je dari klinik mamat tu terus melompat keluar carrier tuju mangkok makan. habis camno????? richard pon ok. timbang ada naik. nibudak elly belom lagi. dia punya turn lambat sikit. nanti lepas raya aji, buat masa sekarang bebudak semua ok, masih membuli saya tak kira masa, tak boleh lambat garu perot saya akan dimarahi dengan terok sekali. huhuhuhuhuuu...benci tau suka nak marah2 orang. garu la sendiri perot sendiri. pemalas. anyway... layan je la...

apa lagi nak tulis. tu je la kot buat masa ni. nak round2 baca blog orang juga. kepada semua.. have a nice day!!!!!


1 comment:

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

Hai. Lama gak yana tak singgah sini. Terima kasih masih sudi jenguk blog picisan tu. Pon dah jarang update. Pakai fon leceh sikit so tambah malas.. insyaallah de rzki nak repair laptop so boleh kerap update.. jmpa lagi !