mari mencari....

Google
 

Tuesday, December 2, 2014

bayu berhembus di dinihari, kalau rindu bacalah entry ni...







assalamualaikum....

tu sapa pulak yang berskandal dengan teletubbies merah tu.. tak sesuai sungguh tengok kaki pon pose sepesen je. hahahhahaha..... what a sweet memories..

ok la.. lama betul rasanya tak menulis. sebulan lebih ye. macam2 hal la sekarang ni. janji nak buat baju dengan mama ashley pun tak pegi2 lagi beli kainnya. sure mengamok le minah tu. antara kejadia2 yang telah terjadi sementara hiatus tu...

1. handbag hilang. pelik sungguh. masalahnya handbag tu memang paling jarang diguna. tempatnya dalam laci je sekali nak pakai dah takde. pelik sungguh. misteri sampai sekarang. erghhhhh.... mana nak cari dah 1 rumah saya kumbah tak juga jumpa. wallahualam.

2. handphone rosak. tak boleh on, terus black out lansung. benci sangat. habis semua info dalam phone tu tak boleh nak amik. ingatkan battery rosak sekali bukan da. tak boleh on. camno tu??? contact numbers semua takde la sekarang. sekarang guna balik hp zaman dinasor dulu2 tu. hehehhe.. mujur juga ada handpone spare. pinjam hp acha le jawabnya. sekarang takde le nak wasap ke wecet ke ap ake. sms, call in, call out sajor. huhuhuhuuu...

3. pinggan pecah. dah tak complete dah dining ware saya. benci jugak. taktau camne boleh terlepas. alololooo..bukannya berat sangat pinggan tu entah la..dah takde rezeki nak buat camne. pecah terbelah 2 terus. terkejut dog saya. mujur takde serpihan kecil risau kot la ada nanti kena kaki bebudak kat rumah ni dah satu hal pulak. kuatkan hati jangan pikir bukan2. orang tua2 kata kalo pinggan pecah ada benda buruk nak terjadi nauzubillah mintak dijauhkan. percaya pon tidak, tak percaya pon tidak. wallahualam.

4. obek demam. kali ni terok punya demam. sampai gigil2. dia biasa la kalo demam meracau lebih. risau je. this year kerap pulak dia demam. tak cukup rehat agaknya. kesian obek. dia kalo demam manja terlebih. apa pon tak boleh buat makan pon nak suap. amboihhhhh..... bila obek demam, dengan saya sekali la tak boleh tido jawabnya. nak demah kepala, nak menjaga dia kot meracau mengigau. hehehhehe... masa dia mengigau tu rasa nak cubit2 je kan tapi takpe la... orang sakit le katakan. kejut je la supaya tak melarat mengigau dia tu. hehehhehe...

5. acha makin kurus. tak tau kenapa. makan macam biasa, poopoo macam biasa. tapi tengok maca kurus. bukan saya je yang perasan, hari tu ada orang datang rumah pon dah perasan dia kata acha kurus. owh.... saya tak pandai jaga acha ke sampai dia kurus. hari tu gemok sampai kena warning dengan doktor kata jaga makan janga ngemok sangat. agaknya dia dengar kot tu yang merajuk tu agaknya. sayang acha. asalkan sihat takde penyakit sudah lah. elly? mamat tu pulak makin gems... leher pon dah takde. ayoyoyoyooyyyooo... richard? seperti biasa dok la marah kucing luar yang datang. mengamok sampai diterajangnya pintu. alahai.. orang tu kat luar je pon. bayang pon tak masok ke dalam rumah tapi richard punya marah tu macamkan kucing luar tu masok katil dia. protective sungguh.

6.  kawan saya call..cakap dia further study. terus teringin tapi apakan daya. hui..yuran bukan sikit2. puluh ribu boleh buat beli kereta baru. huhuhuhuuuu... sedang mencari info camne nak buat loan ke ptptn ke apa ke untuk further study. sapa2 ada info bagitau la. jangan la kedekut info. hehhehehe... teringinya nak further study..... rindu pegang buku.

7.  payment seperti biasa asyik lah pending. ayoyoyoooo..pening makcik. apa la keje diaorang tu agaknya. puiiii.....

8.  saya jual brownies dan cheese brownies sekarang. hehehehhe.. kenapa? tak percaya? percayalahhhhhhh... sodap. masalah everytime buat mesti nak kena buat extra untuk diri sendiri makan. dah tu kalo asyik dok melantak brownies tetiap minggu badan camne? masa tu pakai girdle ke ubat kurus ke belom tentu menjadi. dah le pemalas senaman. rasakan la. eh... sesapa nak order sila la emel. echehh..macam le ada ornag baca blog ni. hehehhehee....

9.  masalah dunia, masalah dunia, masalah dunia... tu memang sentiasa ada. malas lah nak pikir. pikir ke tak pikir ke tetap la wujud dan kena hadapi. ya Allah... berikan kesabaran dan ketenangan kepada hambaMu ini supaya tabah menghadapi apa jua dugaan..

10.  miss all of you!

ok..tu je la kot untuk penulisan kali ini. semoga berjumpa lain kali. love you!


2 comments:

~SESEMUT~ said...

patutla pommmmmm sonyap menyopiii..

antalya said...

hi there. i remember u. terima kasih coz setia ikuti perkembangan mya dr kecik smpai besar.terharu sgt