mari mencari....

Google
 

Monday, December 29, 2014

serigala besar yang jahat yang baca buku?...








hello...

boleh tahan ye seminggu sekali menulis. hehehehhee... jalan2 baca blog orang pon dah kurang sekarang. takpe..nanti ada masa boleh je jalan2 baca lagi kan. anyway.. ni nak cerita pasal pergi book fair yang ada serigala jahat tu... owh...lama dah kan. kalau tak silap awal bulan december hari tu la.

sebenarnya saya tak tau pon ada book fair tu. tapi secara tak sengaja sabtu malam tu obek aja pergi mines sebab nak beli batery ipad.. batery tu kong agaknya sebab walaupon charge seharian tetap le tak penuh. dah tu kalo indicator tunjuk penuh pon baru guna 5 minit dah bunyik tett tett tetttttt kata dah habis battery. dah kenapa benda tu? benci. so, tu yang pergi. sekali masa dah nak sampaitu tertanya2 kenapa la banyak beno kereta, parking sampai ke luar bagai. sekali tengok signboard besar tu dia... ada book fair serigala besar yang jahat buat.. amboihhh.. menggelejat dalam kereta nak pergi jam2 tu jugak. ehhh... obek kata pergi lain kali. pergi sendiri sebab malam tu dia nak cepat. dia kata saya kalopergi ke tempat2 macam tu mesti berkurun baru nak selesai. huhuhuhu... benci. so tak pe la. dah janji nanti boleh pergi sendiri. walopon dia tu 24 jam bukanya, tapi saya boleh pergi siang saje lah.

malam tu dah sampai rumah saje la menggatal sms dengan mama ashley. konon nak ajak le dia pergi sekali dia reply dia dah nak pergi dah tu tengah bersiap2. wahhhh... 1am nak gerak. huwaaaa.. jawabnya saya memang kena tinggal le. hishhh..sedehnya. ikut hati nak sangat pergi tapi apakan daya. sultan saya tu tak bagi saya keluar malam ye. siang takpe. mama ashley pulak malam tu je dia free. owhh.. kalo tak mesti best dapat jumpa sambil gossip sambil tengok pilih buku. takpe.. lain kali mesti ada kesempatan dating2 lagi ye.

esoknya sunday obek kerja. saya dok rumah sensorang melayan kekucings ni. haihhh.. bosan betol. tanya kat mama ashley jadi ke dia pergi malam tadi tu dia kata dia dah pergi. wahh.... bestnya. dalam pada boring tu ada le pulak orang sms saya. saya kuar lunch dengannya dan terus ajak pergi ke book fair tu. hehehehehhee... ada juga rezeki nak pergi ye. saya parking kat bangunan miecc tu le. banyak gak kosong. ingatkan susah nak dapat parking sebab tengok berderet kereta parking kat luar dan parking kat dalam mines tu pun full. owhhh.. rupanya boleh parking kat belah sana, mana saya tau..baru 1st time saya parking dalam tu. kena rm4 sekali masok. boleh la.. asalkan senang parking udah. sebelom masok kita snap2 pics dulu kat luar tu ye. sebelum ni kalo tak silap saya dia ada buat macam pentas, ada maam kapal lanun le, ada kereta le. tapi kali ni takde apa. cuma buat lighting besar je tulis bigbadwolf. udah namanya pakai camera cokia, makanya gambar gulap gulita le. hahahahhaa.... banyak kali snap dari angle yang berbeza, tapi hasilnya tetap le gulita. apa boleh buat. maka tu je la yang ada. bila masok ada lak macam sangkar (eh, sangkar ke?) tak pasti lak apa funsgi sangkar tu. tempat rehat ke? tempat tangkap ambar ke? sempena krismas ke? entah le. belasa je la amik gak gambar tu yang penting cantik. lepas tu bermula la episod meneroka. mmmmm... saya rasa macam tahun lepas lagi best je dari tahun ni. hehehehhehe,,,, pusing2 lama juga dalam tu. dekat 4 jam juga la berlegar. sampai macam nak tercabot lutut tercabot tangan. konon berat sangat le bawak kotak isi buku tu. amboihhhh...

sikit je beli. tu le pic buku2 yang saya beli. hehehehhe... dah baca ke? dahhhhhh... eh..baru satu je baca. yang lain belom berkesempatan lagi. masalahnya kalo baca buku2 tu kalo dah start payah nak berenti. jadi ketagih. so kalo nak start baca biar time yang betul2 free. haa..itu jam baru belasah cukup2 sampai lebam mata. baru 1 buku je habis. ada lagi tu nanti nak baca jugak. gitu le kisahnya orang yang beli buku setahun sekali. beli pon pilih yang murah je. hehehhhe..dasar cheapskate. kalo boleh biar harga buku tu rm5 je. hahahhahahahhaa.... mama ashley, next year kita pi berdua ye.. dah booked u awal2 nih. hahahhahahaha.....

lepas beli buku, pusing2 kat dalam mines tu kejap. nak makan macam kenyang lagi. nak makan yang ringan2 je. so lepak setarbak dulu minum2. on the way balik singgah kedai mamak beli nasi lemak bungkus kecik2 tu dengan mee goreng. owh.. dengan teh ais jugak. malam tu obek balik lambat.. almost 4am baru balik. chehhhh... penat je tunggu. gitu le ceritanya seharian hari ahad tu. huhuhuhuhuuuu... tak le menarik sangatkan tapi boleh le. sebab biasanya saya tinggal soranggggggggg je. takde geng. nak borak pon dengan kucing2 ni je la. diaorang ni keje lain takde. makan tido makan tido gaduh. ala2 nak borak nak bincang dunia memang takde le. acha lagi le. dia lagi tak amik pot hal saya, janji perot dia kenyang. huh... dasar sungguh. kekadang rasa bosan je sensorang. obek bagi je saya keluar tapi nak keluar pergi mana? merayap tak tentu hala sensorang tu hishhh.. baik le saya dok rumah tengok tv makan baring tido. tak gitu??

eh.. ok lah. banyak pulak menulis kali ni. nanti kita tulis2 cerita lain pula ye. adiosssss....

1 comment:

IBU PUSPITA said...

Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI












Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI